Κύπρος: Υποχρεωτική η μάσκα σε κλειστούς χώρους- Πρόστιμο 300 ευρώ στους παραβάτες

Κύπρος: Υποχρεωτική η μάσκα σε κλειστούς χώρους- Πρόστιμο 300 ευρώ στους παραβάτες Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI
0

Υποχρεωτική θα είναι πλέον η χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους στην Κύπρο, ενώ στους παραβάτες θα επιβάλλεται πρόστιμο 300 ευρώ.

Το μέτρο αυτό αποφασίστηκε, έπειτα από σύσκεψη της επιδημιολογικής ομάδας με τον πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη, έπειτα από την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού τις τελευταίες ημέρες. Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας της Κύπρου, Κωνσταντίνος Ιωάννου, ανακοίνωσε ότι από σήμερα τα μεσάνυχτα:

  • Καθίσταται υποχρεωτική η χρήση μάσκας από τον γενικό πληθυσμό σε κλειστούς πολυσύχναστους χώρους (π.χ. εμπορικά κέντρα, τράπεζες, σούπερ μάρκετ, νοσηλευτήρια, εκκλησίες, κοκ) με ποινή 300 ευρώ για τους παραβάτες.
  • Αυξάνονται οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι στα αεροδρόμια από 600 την ημέρα σε 1.000, με έμφαση σε Κύπριους που επιστρέφουν από ταξίδια αναψυχής, αφού έχει διαφανεί ότι μεγάλο ποσοστό των κρουσμάτων προέρχεται από Κύπριους με ταξιδιωτικό ιστορικό.
  • Συστήνεται στα νοσηλευτήρια, ιδιωτικά και δημόσια, και στους οίκους ευγηρίας η αυστηρή τήρηση των επισκεπτηρίων και εάν είναι εφικτό ο περιορισμός τους στο ελάχιστο δυνατό.
  • Επαναφέρεται ο περιορισμός της πληρότητας στο 50% στα Μέσα Μαζικών Μεταφορών λεωφορεία.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι θα γίνονται καθημερινά οι έλεγχοι της αστυνομίας για τους ανθρώπους που οφείλουν να μένουν σε καραντίνα όταν έρχονται από συγκεκριμένες χώρες ή όταν αποτελούν στενές επαφές των κρουσμάτων. Επίσης, εντατικοποιούνται οι έλεγχοι σε επιχειρήσεις, χώρους εστίασης και άλλα καταστήματα.

Συγκεντρώσεις έως 10 ατόμων στη Λεμεσό

Ιδιαίτερα για τη Λεμεσό, στο πλαίσιο της προσπάθειας περιορισμού των εστιών κορωνοϊού που εντοπίστηκαν, από σήμερα τα μεσάνυχτα επανέρχεται ο περιορισμός των 10 ατόμων για τις κοινωνικές συναθροίσεις.

Επίσης, επανέρχεται το μέτρο για έως 75 άτομα στους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων εστίασης και έως 150 άτομα στους εξωτερικούς χώρους, ανεξαρτήτως των τετραγωνικών μέτρων.

Στις εκκλησίες καθορίζεται η παρουσία ατόμων στη βάση των τετραγωνικών μέτρων ανάλογα με το πρωτόκολλο, η οποία ανεξαρτήτως αυτού δεν θα υπερβαίνει τα 75 άτομα. Τα μέτρα αυτά για τη Λεμεσό θα ισχύσουν για 3 εβδομάδες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι Ναζί έκαναν σκοποβολή σε κρατούμενους από βαρεμάρα στο στρατόπεδο του Άλντερνι

Διεθνή / Οι Ναζί έκαναν σκοποβολή σε κρατούμενους από βαρεμάρα στο στρατόπεδο του Άλντερνι

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που παρουσιάζονται στο ντοκιμαντέρ Ghosts of Alderney, οι Γερμανοί φρουροί του στρατοπέδου Sylt συνήθιζαν κάθε Κυριακή να επιλέγουν περίπου δώδεκα άνδρες από τους φυλακισμένους
LIFO NEWSROOM
Βόρεια Ιρλανδία: Επεισόδια στο Μπαλιμίνα μετά τον φερόμενο βιασμό ανήλικης – Δύο έφηβοι έχουν κατηγορηθεί

Διεθνή / Βόρεια Ιρλανδία: Επεισόδια στο Μπαλιμίνα μετά τον φερόμενο βιασμό ανήλικης – Δύο έφηβοι έχουν κατηγορηθεί

Τα επεισόδια πυροδοτήθηκαν λίγες ώρες αφότου έγινε γνωστό πως δύο έφηβοι οδηγήθηκαν ενώπιον δικαστηρίου, κατηγορούμενοι για σοβαρή σεξουαλική επίθεση σε βάρος ανήλικης κοπέλας
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ ενισχύει τις δυνάμεις στο Λος Άντζελες με 2.000 εθνοφρουρούς και 700 πεζοναύτες εν μέσω ταραχών

Διεθνή / Ο Τραμπ ενισχύει τις δυνάμεις στο Λος Άντζελες με 2.000 εθνοφρουρούς και 700 πεζοναύτες εν μέσω ταραχών

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια, Γκάβιν Νιούσομ, χαρακτήρισε την αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων "κατάχρηση εξουσίας" και ανακοίνωσε αγωγή κατά της ομοσπονδιακής κυβέρνησης
LIFO NEWSROOM