Ερντογάν: Βγείτε στο πεδίο, αλλιώς ελάτε για διαπραγματεύσεις

Ερντογάν: Βγείτε στο πεδίο, αλλιώς ελάτε για διαπραγματεύσεις Facebook Twitter
Ερντογάν: Αν λάβετε το τίμημα που έχουμε πληρώσει, ορίστε, βγείτε στο πεδίο - Αλλιώς ελάτε για διαπραγματεύσεις (EPA/Αρχείο)
0

Επιμένει στη σκληρή ρητορική ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μία μόλις μέρα μετά την πρώτη μουσουλμανική στην Αγία Σοφία.

Σε ομιλία του για τα εγκαίνια δρόμου στην Αμάσια, όπως μεταδίδει τo sigmalive.com, ο Ερντογάν τόνισε ότι η Τουρκία δεν έχει βλέψεις στο έδαφος και τους φυσικούς πόρους κανενός αλλά «δεν επιτρέπουμε σε κανένα να απλώσει χέρι στα συμφέροντά μας και το δίκαιό μας».

«Όσοι μιλούν και συμπεριφέρονται εναντίον της χώρας μας με τρόπο που δεν αρμόζει με την πολιτική, την διπλωματία, την καλή πρόθεση και την λογική, τους προειδοποιώ ξεκάθαρα.

Αν λάβετε το τίμημα που έχουμε πληρώσει, ορίστε, βγείτε στο πεδίο. Αν δεν έχετε τέτοιο σκοπό, τότε το συντομότερο αρχίστε τις διαπραγματεύσεις.

Εμείς δεν έχουμε βλέψεις στα δικαιώματα στο έδαφος στην θάλασσα στους φυσικούς του πόρους κανενός. Όμως, δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να απλώσει χέρι, στα δικά μας συμφέροντα και δικαιώματα» είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

«Σχετικά με τα βήματα που κάναμε στο θέμα της χρήσης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, πέραν κάποιων φαινομενικών αντιδράσεων γενικά γίνονται αποδεκτά με σεβασμό. Άλλωστε, γνωρίζουμε ότι τις τελευταίες μέρες η αιτία που κάποιες χώρες προκαλούν μεγάλο θόρυβο, δεν είναι η Αγία Σοφία και η ανατολική Μεσόγειος αλλά στην πραγματικότητα το τουρκικό έθνος και η παρουσία των μουσουλμάνων σε αυτή την περιοχή», ισχυρίστηκε.

Για την εξωτερική πολιτική της χώρας του, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι «από το Ιράκ στη Συρία, από τη Λιβύη μέχρι το Αιγαίο, όπου υπάρχει απειλή εναντίον της χώρας μας πήγαμε, δείξαμε την δύναμη και την αποφασιστικότητά μας χωρίς να διστάσουμε» είπε μεταξύ άλλων ο Ερντογάν.

Με πληροφορ;iες του sigmalive.com/Ελεύθερος Τύπος

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Το σαρωτικό «μεγάλο, όμορφο νομοσχέδιο» Τραμπ προβλέπει αποδυνάμωση της δικαστικής εξουσίας

«One Big Beautiful Bill Act»: Μέσα από ένα δυσθεώρητο νομοσχέδιο 1.100 σελίδων, η κυβέρνηση Τραμπ επιχειρεί να θωρακιστεί ώστε να μην υπόκειται σε δικαστικό έλεγχο
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
«Κάντε κάτι καινούργιο ή μείνετε σπίτι σας»: Ο 95χρονος Κλιντ Ίστγουντ στέλνει μήνυμα στους νέους σκηνοθέτες

Διεθνή / «Κάντε κάτι καινούργιο ή μείνετε σπίτι σας»: Ο 95χρονος Κλιντ Ίστγουντ στέλνει μήνυμα στους νέους σκηνοθέτες

Ο εμβληματικός ηθοποιός και σκηνοθέτης εξέφρασε την απογοήτευσή του για την κυριαρχία των remake και των κινηματογραφικών franchise στη σημερινή βιομηχανία
LIFO NEWSROOM
Μονή Σινά: «Απογοητευμένο» το Πατριαρχείο με την απόφαση του δικαστηρίου

Διεθνή / Μονή Σινά: «Απογοητευμένο» το Πατριαρχείο με την απόφαση του δικαστηρίου

Με γραπτή ανακοίνωσή της, η Πρωτόθρονη Εκκλησία της Ορθοδοξίας απευθύνει έκκληση στην κυβέρνηση της Αιγύπτου να βρει τρόπο ώστε να διατηρηθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Μονής Σινά
LIFO NEWSROOM
Σαουδική Αραβία προειδοποιεί Ιράν: Συμφωνία με Τραμπ ή κίνδυνος ισραηλινού πλήγματος

Διεθνή / Η Σαουδική Αραβία προειδοποιεί το Ιράν: Συμφωνία με Τραμπ ή κίνδυνος ισραηλινού πλήγματος

Ο υπουργός Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας, Πρίγκιπας Χάλιντ μπιν Σαλμάν, μετέφερε μυστικό μήνυμα του Βασιλιά Σαλμάν στην ηγεσία του Ιράν, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο ισραηλινού πλήγματος εάν απορριφθεί η πρόταση Τραμπ για πυρηνική συμφωνία
LIFO NEWSROOM