Ν. Ζηλανδία: Το έσκασε από δομή καραντίνας για να αγοράσει αλκοόλ- 3ο περιστατικό σε μία εβδομάδα

Ν. Ζηλανδία: Το έσκασε από δομή καραντίνας για να αγοράσει αλκοόλ- 3ο περιστατικό σε μία εβδομάδα Facebook Twitter
0

Ένας άνδρας το έσκασε από ξενοδοχείο καραντίνας στη Νέα Ζηλανδία, προκειμένου να πάει να αγοράσει αλκοόλ. Πρόκειται για το τρίτο περιστατικό αυτού του είδους την τελευταία εβδομάδα.

Την Τετάρτη ένας 30άρης το είχε σκάσει από ξενοδοχείο καραντίνας στο Όκλαντ, για να πάει στο σούπερ μάρκετ. Στη συνέχεια, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Πριν από αυτόν, γυναίκα πήδηξε φράχτη για να το σκάσει από δομή καραντίνας. Χάθηκε όμως και ζήτησε οδηγίες από διερχόμενο αστυνομικό, προκειμένου να επιστρέψει.

Έπειτα από αυτά τα δύο περιστατικά, οι αρχές της Ν. Ζηλανδίας τοποθέτησαν αστυνομικούς στις δομές καραντίνας. Παρόλα αυτά, υπήρξε και τρίτος «δραπέτης». Πρόκειται για έναν 50άρη, που διέφυγε της προσοχής των αστυνομικών, έκοψε τον φράχτη και το έσκασε για να πάει σε κάβα.

Ο άνδρας είχε φτάσει στη Ν. Ζηλανδία από το Σίδνεϊ την 1η Ιουλίου. Μέχρι τώρα έχει υποβληθεί σε δύο τεστ, αμφότερα αρνητικά στον κορωνοϊό. Μετά την «απόδραση» συνελήφθη και αναμένεται να εμφανιστεί ενώπιον δικαστή. Στο μεταξύ, οι υγειονομικές αρχές πήγαν στην κάβα που επισκέφθηκε ο άνδρας, όπου έγινε απολύμανση.

Ο υπουργός Υγείας της Ν. Ζηλανδίας, Κρις Χίπκινς δήλωσε ότι καταγράφηκαν δύο νέα κρούσματα κορωνοϊού, αμφότερα σε δομές καραντίνας. «Έχουν περάσει 70 ημέρες από το τελευταίο κρούσμα κορωνοϊού από άγνωστη πηγή, στην κοινότητα», σημείωσε. Συνολικά στη χώρα έχουν καταγραφεί 1.192 μολύνσεις, ενώ κανένας δεν νοσηλεύεται αυτή τη στιγμή με Covid-19 στο νοσοκομείο.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αξιωματούχος ΟΗΕ: «Το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο εμποδίζοντας τη βοήθεια στη Γάζα»

Διεθνή / Αξιωματούχος ΟΗΕ: «Το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο εμποδίζοντας τη βοήθεια στη Γάζα»

«Τα αποθέματά μας θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες ολόκληρου του πληθυσμού για περίπου τρεις μήνες, αλλά παραμένουν εκτός της Γάζας», δήλωσε ανώτερο στέλεχος της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ «σχεδόν αποφάσισε» για τη Βενεζουέλα – Αεροπλανοφόρο και 15.000 Αμερικανοί στρατιώτες στην περιοχή

Διεθνή / Ο Τραμπ «σχεδόν αποφάσισε» για τη Βενεζουέλα – Αεροπλανοφόρο και 15.000 Αμερικανοί στρατιώτες στην περιοχή

Ο Νικολάς Μαδούρο έχει θέσει τις ένοπλες δυνάμεις της Βενεζουέλας σε ύψιστο συναγερμό, ενώ δυτικοί σύμμαχοι των ΗΠΑ αναφέρουν ότι δεν έχουν ενημερωθεί για τις ακριβείς προθέσεις της Ουάσιγκτον
LIFO NEWSROOM
Joyce Carol Oates: Η κορυφαία Αμερικανίδα συγγραφέας αποδόμησε τον Μασκ χωρίς να τον κατονομάσει

Διεθνή / Joyce Carol Oates: Η κορυφαία Αμερικανίδα συγγραφέας αποδόμησε τον Μασκ χωρίς να τον κατονομάσει

Ο Μασκ αντέδρασε οργισμένα στις αιχμές της Oates, αποκαλώντας τις «ψεύτικες» και τη συγγραφέα «κακεντρεχή», ενώ υποβάθμισε και το έργο της με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς.
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - «Beast Land»: Ο MrBeast εγκαινίασε θεματικό πάρκο στη Σαουδική Αραβία

Διεθνή / «Beast Land»: Ο MrBeast εγκαινίασε θεματικό πάρκο στη Σαουδική Αραβία

Η κίνηση εντάσσεται στη Vision 2030 του πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, που στοχεύει στη διαφοροποίηση της οικονομίας από το πετρέλαιο και στον πλήρη μετασχηματισμό της σαουδαραβικής κοινωνίας
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Άντριου: O πραγματικός λόγος πίσω από την απόφαση να εγκαταλείψει το Royal Lodge

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: O πραγματικός λόγος πίσω από την απόφαση να εγκαταλείψει το Royal Lodge

Τι είναι αυτό που πραγματικά τον έπεισε να εγκαταλείψει επιτέλους το Royal Lodge, την ώρα που υπήρχαν πολλαπλές οικογενειακές και πολιτικές πιέσεις και ο ίδιος θεωρούσε ότι μια δημόσια αποχώρηση θα μπορούσε να εκληφθεί ως παραδοχή ενοχής
LIFO NEWSROOM