Τα καλύτερα νέα σάντουιτς στην Αθήνα

Τα καλύτερα νέα σάντουιτς στην Αθήνα Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
0

Vegan Hot Dog

Πριν πεις τη γνώμη σου για το vegan hot dog, δοκίμασε το vegan hot dog. Το «λουκάνικό» του είναι της εταιρίας Beyond που έχει γίνει γνωστή σε όλο τον κόσμο για τα φυτικά προϊόντα που αναπτύσσει και τα οποία μοιάζουν απίστευτα σε γεύση με το κρέας. Στο Joshua Tree Café θα το βρεις σε ψωμί παπαρουνόσπορου με σος μαγιονέζας, γλυκού τσίλι και αβοκάντο.

Joshua Tree Cafe, Αναπαύσεως 1, Μετς, 210 9239747

Egg Salad Bagel

Τα bagel του Dope (όπως και τα μπριός) φτιάχνονται in house και το πετυχημένο αποτέλεσμα δεν είναι τυχαίο αλλά προϊόν της συνεργασίας με τον διάσημο Γάλλο αρτοποιό Καμέλ Σασί. Επίλεξε τη γέμιση που σου αρέσει ή δοκίμασε αυτό με την αυγοσαλάτα, το μπέικον και τη μαρμελάδα ντομάτα.

Dope, Βύσσης 25, Αθήνα, 210 3215209

Τα καλύτερα νέα σάντουιτς στην Αθήνα Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Το «τοστ» της Kobra

Το πιο μαλακό μπριός γεμίζεται με στρώσεις παστράμι, τσάτνεϊ κρεμμυδιού, τσένταρ και γκούντα και ψήνεται μέχρι το εξωτερικό να γίνει ελαφρά τραγανό και το τυρί στο εσωτερικό λιωμένο και βελούδινο.

Kobra, Ναυαρίνου 11, Εξάρχεια, 21 0363 8134

Τα καλύτερα νέα σάντουιτς στην Αθήνα Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

F& S Club Sandwich

Ανάμεσα σε φέτες φρυγανισμένου λευκού ψωμιού θα βρεις τα κλασικά υλικά του διαχρονικού club sandwich: μαγιονέζα, ντομάτα, ζαμπόν, τσένταρ και μαρούλι. Αντί για φέτες κοτόπουλου όμως εδώ έχουμε κροκέτες κοτόπουλου με μπεσαμέλ, μυρωδικά και παρμεζάνα. Συνοδεύεται από τηγανητές πατάτες baby.

Frater & Soror, Αμύντα 6, Παγκράτι, 21 0721 3720

Τα καλύτερα νέα σάντουιτς στην Αθήνα Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

The Satay

Μαριναρισμένο χοιρινό σούβλας σε χειροποίητο ψωμί βουτύρου με σάλτσα satay από γάλα καρύδας και φιστίκι, λεπτοκομμένο καρότο και λάχανο, φρέσκο κρεμμυδάκι και κόλιανδρο.

Talking Breads, Σπύρου Τρικούπη 11 & Στουρνάρη, 21 1183 9731

Τα καλύτερα νέα σάντουιτς στην Αθήνα Facebook Twitter
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Iberico Katsu

Μαλακό, τραγανό, ζουμερό και μετά πάλι τραγανό. To katsu sando του Birdman πετυχαίνει όλες τις επιθυμητές υφές με: χειροποίητο milkbread, παναρισμένο και τηγανητό λαιμό ιβηρικού χοίρου, κόκκινο λάχανο και σάλτσα tonkatsu με μήλο. Το «sando» είναι απλά το γιαπωνέζικο χαϊδευτικό για τη λέξη σάντουιτς και «katsu» η γιαπωνέζικη εκδοχή του παναρισμένου (συνήθως με πάνκο) τηγανητού κρέατος.

Birdman, Βουλής 35, Σύνταγμα, 21 0321 2800

 

Τα καλύτερα νέα σάντουιτς στην Αθήνα Facebook Twitter
Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Γεύση / Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Ο Βαγγέλης από το «Σπιρτόκουτο» –δηλαδή ο Γιάννης Βουλγαράκης– άφησε τα Κύθηρα για την Αθήνα και ανανέωσε, με τις λιτές του γεύσεις, έναν χώρο όπου κάποτε αράζαμε για ποτά και τώρα πηγαίνουμε για φρέσκες παπαρδέλες και σφακιανόπιτα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Γιαννούδι, Μαραθέφτικο, Μαύρο: Οι άγνωστες δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Το κρασί με απλά λόγια / Γιαννούδι, Μαραθεύτικο, Μαύρο: Οι ερυθρές δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Σε τι ξεχωρίζουν οι γηγενείς κόκκινες ποικιλίες της Κύπρου; Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον οινολόγο και οινοποιό Σοφοκλή Βλασίδη και συζητούν μαζί του για τα αυτόριζα αμπέλια του νησιού.
THE LIFO TEAM
Ronin: Ένα καταφύγιο ιαπωνικής κομψότητας και γεύσης στο Κολωνάκι/ Στο Ronin στο Κολωνάκι θα ανακαλύψεις το νόημα της ιαπωνικής απλότητας/ Ronin: Η ιαπωνική απλότητα που συγκινεί σε κάθε πιάτο

Γεύση / Ronin: Ιαπωνέζικη κουζίνα με ακρίβεια, λιγότερο fusion, περισσότερο zen

Το εστιατόριο Ronin φέρνει στο Κολωνάκι τη δύναμη της απλότητας της ιαπωνικής κουλτούρας και την αποθέωση της γευστικής λεπτομέρειας σε έναν απολαυστικό διάλογο μεταξύ παράδοσης και μοντέρνας δημιουργίας.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Γεύση / Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Ο σεφ Δημήτρης Μπαλάκας σιγομαγειρεύει σχεδόν τα πάντα στον ξυλόφουρνο, «ψήθηκε» με τις παραδοσιακές γεύσεις στον φούρνο του παππού και της γιαγιάς του, και μοιράστηκε μαζί μας τρεις αυθεντικές συνταγές από τη Φλώρινα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Γκίκας Ξενάκης

Γκίκας Ξενάκης / «Έχω κάνει λάθη – δούλεψα πολύ με τον εαυτό μου για να τους σέβομαι όλους στην κουζίνα»

Μεγαλώνοντας στη Θήβα, αγάπησε το φρέσκο ψάρι, τα άγρια χόρτα και τις ταπεινές συνταγές. Αν και είχε αρχικά πολύ κακή εικόνα για τους μάγειρες, εξελίχθηκε σε σεφ για τον οποίο –όπως είπε ο Επίκουρος– μπορούσε να καταλάβει κανείς ένα πιάτο του με κλειστά τα μάτια. Ο «τιμονιέρης» της κουζίνας του Aleria, Γκίκας Ξενάκης, είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Γεύση / Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Ευφάνταστα τσουρέκια και καλιτσούνια της Λαμπρής, που βγαίνουν σε ποικίλα σχήματα και εκδοχές στα νησιά του Αιγαίου, θυμίζουν ζυμαρένια μικρογλυπτά και αναδίδουν την αρχοντική ευωδιά των ημερών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Πώς ο Ιωσήφ Ζησιάδης δημιούργησε το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς ένας πρώην υπουργός της Ελβετίας έγινε ο μοναδικός οινοποιός της Πάτμου

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον Ιωσήφ Ζησιάδη, έναν άνθρωπο με πολυδιάστατη πορεία που κάποια στιγμή αποφάσισε να δημιουργήσει το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου.
THE LIFO TEAM
Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

Γεύση / Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

H Αθήνα έχει πολλά στριτφουντάδικα. Όμως κάποια νέα, εκτός από το ότι ανεβάζουν το επίπεδο, έχουν καταφέρει να γίνουν instant συνήθεια για το προσεγμένο φαγητό τους, αλλά όχι μόνο γι' αυτό.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ