Materia Prima: Νέο, ενημερωμένο και ανεπιτήδευτο wine bar στην Πλατεία Μεσολογγίου

Materia Prima: Νέο, ενημερωμένο και ανεπιτήδευτο wine bar στην Πλατεία Μεσολογγίου Facebook Twitter
Στη λιγότερο διαφημισμένη πλατεία Μεσολογγίου στο Παγκράτι άνοιξε πριν από λίγες εβδομάδες το νέο wine bar του Μιχάλη Παπατσίμπα.
0

Τραπεζάκια στον πεζόδρομο ιδανικά σημαίνουν ελαφρύ αεράκι, χαλαρό χάζεμα των περαστικών και της φασαρίας της πόλης από ασφαλή απόσταση, κάπου στο βάθος, ενώ πίνεις και τσιμπάς, όμως πολλές φορές δυστυχώς μεταφράζονται σε μια καρέκλα δίπλα σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα και κανονική βαβούρα. Η ωραία θέση του Materia Prima του επιτρέπει να ανήκει στη πρώτη κατηγορία.


Στη λιγότερο διαφημισμένη πλατεία Μεσολογγίου στο Παγκράτι άνοιξε πριν από λίγες εβδομάδες το νέο wine bar του Μιχάλη Παπατσίμπα, γνωστού στον χώρο του κρασιού από τη δουλειά του παλιότερα στο Oinoscent και έπειτα στο πρώτο Materia Prima στο Κουκάκι.


Δυο δρόμους πάνω από τη Σπύρου Μερκούρη υπάρχει ατμόσφαιρα φιλικής γειτονιάς, φημισμένο εκμέκ με τσουρέκι και ένας πολύ κουλ μανάβης που φέρνει τα καλύτερα. Ο νέος γείτονας τώρα προτείνει ένα ολοκληρωμένο concept με κρασί, μερικά επιλεγμένα πιάτα, delicatessen αλλά και καφέ για τις πρωινές ώρες.

Δεξιά και αριστερά από την κομψή είσοδο μιας πολυκατοικίας βρίσκονται οι δύο ξεχωριστοί χώροι του μαγαζιού – εξίσου απλοί και ανεπιτήδευτοι. Στον έναν στεγάζεται το deli και στον άλλον η χαρακτηριστική μαρμάρινη μπάρα που είναι ντυμένη με ψάθα καθώς και η ανοιχτή, διακριτική κουζίνα. Τα περισσότερα καθίσματα, πάντως, απλώνονται στον πλαϊνό πεζόδρομο.

Αν κατέβεις στο υπόγειο του μαγαζιού, μπορείς να επιλέξεις μια από τις 300 περίπου ετικέτες που διατίθενται σε φιάλη. Οι φιάλες, όπως και τα προϊόντα του delicatessen προσφέρονται και για take away, σε χαμηλότερες τιμές.

Ενθουσιώδες αλλά καθόλου πιεστικό, το σέρβις θα σε καθοδηγήσει με επιτυχία στο κρασί που σου ταιριάζει. Αν θες να μάθεις για το βιογραφικό του ροζέ σου, θα σου το δώσουν με χαρά, αν όχι, θα σε αφήσουν να μεθύσεις με την ησυχία σου.

Materia Prima: Νέο, ενημερωμένο και ανεπιτήδευτο wine bar στην Πλατεία Μεσολογγίου Facebook Twitter
Δεξιά και αριστερά από την κομψή είσοδο μιας πολυκατοικίας βρίσκονται οι δύο ξεχωριστοί χώροι του μαγαζιού – εξίσου απλοί και ανεπιτήδευτοι. Φωτο: @despi_naka (instagram)


Ο κατάλογος αποτελείται από δύο σελίδες στις οποίες θα βρεις 30 περίπου κρασιά που σερβίρονται σε ποτήρι (ξεκινώντας από τα 5 ευρώ) και θα αλλάζουν τακτικά, δίπλα σε μια ντουζίνα συνοδευτικά με λογικές τιμές. Τα ελληνικά κρασιά καταλαμβάνουν τη δική τους ξεχωριστή κατηγορία (ανάμεσά τους και σπάνιες ποικιλίες όπως το Βοστιλίδι και το Λιάτικο).

Υπάρχει και μια κατηγορία με τίτλο «Not the usual suspects», όπου προτείνονται κρασιά από λιγότερο γνωστές ποικιλίες και περιοχές που αξίζουν την προσοχή σου. Αν κατέβεις στο υπόγειο του μαγαζιού, μπορείς να επιλέξεις μια από τις 300 περίπου ετικέτες που διατίθενται σε φιάλη. Οι φιάλες, όπως και τα προϊόντα του delicatessen (taleggio, asiago, τυράκι Τήνου, τσεμπέρι Ιθάκης, αλάτια, chutneys κ.ά.) προσφέρονται και για take away, σε χαμηλότερες τιμές.

Materia Prima: Νέο, ενημερωμένο και ανεπιτήδευτο wine bar στην Πλατεία Μεσολογγίου Facebook Twitter
Burrata, καψαλισμένα ντοματίνια και αντζούγιες. Φωτο: @despi_naka (instagram)


Ένα πιάτο με burrata, καψαλισμένα ντοματίνια και αντζούγιες εμφανίζεται στο τραπέζι. Μετά ένα brioche με roast beef, μαγιονέζα tonnato (με τόνο, αντζούγια, κάπαρη) και ξινό λάχανο, εμπνευσμένο από το κλασικό ιταλικό πιάτο vitello tonnato. Με μόλις 1,5 ευρώ δοκιμάζεις το πιο εθιστικό συνοδευτικό: ζεστό ψωμί με καπνιστό βούτυρο.


Στο μενού υπάρχουν ακόμα: carpaccio μόσχου, μια εκδοχή του αργεντίνικου σάντουιτς choripan αλλά και μερικές vegetarian επιλογές όπως οι χειροποίητες παπαρδέλες cacio e pepe και το χούμους ρεβιθιών.


Όσο η ώρα περνάει και τα παιδιά αφήνουν τη διπλανή παιδική χαρά για να πάνε στα σπίτια τους ο κόσμος πληθαίνει στο Materia Prima και σιγά σιγά απλώνεται στα σκαλιά και τα πεζούλια της πλατείας που έχει πλέον το δικό της προσγειωμένο και ενημερωμένο σημείο για κρασί.

Materia Prima: Νέο, ενημερωμένο και ανεπιτήδευτο wine bar στην Πλατεία Μεσολογγίου Facebook Twitter
Πατατοσαλάτα με καπνιστή πέστροφα και καπαρόφυλλα. Φωτο: @despi_naka (instagram)

Materia Prima: Νέο, ενημερωμένο και ανεπιτήδευτο wine bar στην Πλατεία Μεσολογγίου Facebook Twitter
Φωτο: @despi_naka (instagram)
Materia Prima: Νέο, ενημερωμένο και ανεπιτήδευτο wine bar στην Πλατεία Μεσολογγίου Facebook Twitter
Φωτο: @despi_naka (instagram)


Materia Prima wine | bistro | deli

Πλατεία Μεσολογγίου 3, Παγκράτι

Ωράριο λειτουργίας: 10:00.-00:30, Δευτέρα κλειστά

 

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντίνος Στεργίδης: «Το ελληνικό κρασί δεν έχει εχθρούς παρά μόνο φίλους»

Γεύση / Ντίνος Στεργίδης: «Το ελληνικό κρασί δεν έχει εχθρούς παρά μόνο φίλους»

Ο πρωτεργάτης της οινοδημοσιογραφίας στην Ελλάδα και ιδρυτής της ετήσιας έκθεσης ελληνικών κρασιών «Οινόραμα» μιλά στη LiFO με αφορμή τη φετινή διοργάνωση που κλείνει αισίως 26 χρόνια επιτυχημένης πορείας.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο νέο σπίτι της Trattoria Italia d'Onofrio για την πιο ωραία πέστο φιστίκι

Γεύση / Στο νέο σπίτι της Trattoria Italia d'Onofrio για την πιο ωραία πέστο φιστίκι

Μετά από πολλές μετακινήσεις, ο Ονούφριος Ιωακειμίδης μετέφερε την τρατορία του στα σύνορα Κουκακίου και Πετραλώνων και σε μια χαμηλών τόνων πλατεία. Συνεχίζει να σερβίρει παραδοσιακή ιταλική κουζίνα, χωρίς να έχει αλλάξει τίποτα στο μενού του, υπενθυμίζoντάς μας ότι το πεκορίνο δεν υπάρχει για να μπαίνει παντού και ότι η αματριτσιάνα φτιάχνεται με μπουκατίνι και μόνο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μια Αθηναία από το Νεπάλ έχει τα καλύτερα ινδικά εστιατόρια

Οι Αθηναίοι / Ήρθε από το Νεπάλ κι έφτιαξε τα καλύτερα ινδικά εστιατόρια της Αθήνας

Η Sujana Acharya ήρθε στην Ελλάδα αποφασισμένη να αποδείξει ότι το να είσαι ξένη και γυναίκα δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι πρέπει να ζεις στο περιθώριο της κοινωνίας. Σήμερα έχει τα πιο επιτυχημένα ινδικά εστιατόρια της πόλης.
M. HULOT
Matzenta: Μια γαστροταβέρνα με κουζίνα που εμπνέεται από την Κρήτη και το Μεξικό ταυτόχρονα

Γεύση / Matzenta: Μια γαστροταβέρνα εμπνέεται από την Κρήτη και το Μεξικό

Συνδυάζοντας την πλούσια πρώτη ύλη της Κρήτης με τις παραδοσιακές μεξικάνικες συνταγές, ο Δημήτρης Μαλανδρένης προσφέρει μια δημιουργική κουζίνα-πρότυπο που απέχει χιλιόμετρα απ’ όσα Tex-Mex γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
4 υγιεινά δεκατιανά που θα αγαπήσουν τα παιδιά σας

Γεύση / 4 υγιεινά δεκατιανά που θα αγαπήσουν τα παιδιά σας

Η Ιωάννα Χαλμούκη, που φτιάχνει καθημερινά υγιεινά γεύματα για τα δυο παιδιά της, κερδίζοντας το στοίχημα της ισορροπημένης και ταυτόχρονα νόστιμης διατροφής, μας μαθαίνει να φτιάχνουμε τέσσερα λαχταριστά γεύματα που μεταφέρονται εύκολα στο σχολείο.
ΔΩΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑ
Εσοδεία 2022, μια χρονιά με ποιοτικές διαφοροποιήσεις

Γεύση / Πώς πήγε φέτος ο τρύγος; Αμπελουργοί, οινοποιοί και οινολόγοι απαντούν

Ζητήσαμε τις εκτιμήσεις αμπελουργών, οινολόγων και οινοποιών, από κάθε γωνιά της Ελλάδας, για τα κρασιά που θα πιούμε από την εσοδεία του 2022, σύμφωνα με τους καλλιεργητικούς παράγοντες και τα καιρικά φαινόμενα που προηγήθηκαν.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ
The Architects of Time: H indie Αθήνα δίνει πλέον ραντεβού σε ένα κτίριο του 1936

Γεύση / The Architects of Time: H indie Αθήνα δίνει ραντεβού σε ένα κτίριο του 1936

H νέα άφιξη στην καρδιά του κέντρου της πόλης θέλει να είναι ένα casual bar-restaurant που να ανταποκρίνεται στο σήμερα, ένα δυναμικό concept που θα μας προσελκύει από το πρωί και θα μας περιμένει το βράδυ για να πιούμε κοκτέιλ-φόρο τιμής στο έργο του Vangelis και να χορέψουμε με ηλεκτρονικούς ήχους.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ