ΚΤΕΟ: Εξαίρεση οδηγών από την καταβολή προστίμου - Ποιους αφορά

ΚΤΕΟ: Εξαίρεση οδηγών από την καταβολή προστίμου - Ποιους αφορά Facebook Twitter
Eurokinissi/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
0

Εξαιρούνται της υποχρέωσης καταβολής πρόσθετου ειδικού τέλους για τον Τεχνικό Έλεγχο, οι ιδιοκτήτες οχημάτων που εμφανίζονται εκπρόθεσμα στο ΚΤΕΟ λόγω απουσίας στο εξωτερικό.

Η εξαίρεση συμπεριλήφθηκε σε εγκύκλιο του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Ειδικότερα, στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης του οχήματος κατά την ημερομηνία υποχρέωσης του οχήματός για τον Τεχνικό Έλεγχο βρίσκεται σε χώρα του εξωτερικού και προσκομίσει αποδεικτικά στοιχεία τελωνειακής ή άλλης αρμόδιας ημέδαπης ή αλλοδαπής αρχής, απαλλάσσεται από την υποχρέωση καταβολής πρόσθετου τέλους.

Τα ανωτέρω ισχύουν αναλογικά και στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης του οχήματος με την υποβολή στο ΚΤΕΟ δικαιολογητικών (με ταξιδιωτικά έγγραφα) αποδεικνύει την παραμονή του στο εξωτερικό κατά την ημερομηνία υποχρέωσης του οχήματος για τεχνικό έλεγχο, ενώ το όχημα που βρίσκεται στη χώρα μας και δεν υπάρχει η δυνατότητα προσκόμισης του οχήματος σε ΚΤΕΟ από εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπό του.

Σκοπός της απόφασης είναι να αποφύγουν την επιβάρυνση πολίτες που είχαν εγκλωβιστεί ή παραμένουν εγκλωβισμένοι στο εξωτερικό, λόγω της πανδημίας COVID – 19.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣτΕ: Συζητήθηκε η συνταγματικότητα του επιθέτου «Ντε Γκρες» στα δέκα μέλη της πρώην βασιλικής οικογένειας

Ελλάδα / ΣτΕ: Συζητήθηκε η συνταγματικότητα του επιθέτου «Ντε Γκρες» στα δέκα μέλη της πρώην βασιλικής οικογένειας

Εξετάστηκε εάν το επώνυμο «Ντε Γκρες», που δεν αντιστοιχεί στο συνήθη τύπο επιθέτου στη χώρα μας, θα μπορούσε να δημιουργήσει την εντύπωση στους πολίτες (αντικειμενική αντίληψη) ότι το πρόσωπο που το κατέχει, έχει προνόμια καταγωγής ή και κοινωνικής θέσεως
LIFO NEWSROOM
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ

Ελλάδα / Προσωπικός Αριθμός: 21.000 πολίτες εξέδωσαν σε μία ώρα - Τι ισχύει για όσους δεν βγάλουν μόνοι τους

Ο προσωπικός αριθμός σταδιακά θα αντικαταστήσει αριθμό ταυτότητας, ΑΜΚΑ και άλλων αριθμών που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας και στις συναλλαγές μας με το Δημόσιο
LIFO NEWSROOM