CNN: O Tράμπ δε θα υποχωρήσει ούτε μία ίντσα στο θέμα του Τείχους

CNN: O Tράμπ δε θα υποχωρήσει ούτε μία ίντσα στο θέμα του Τείχους Facebook Twitter
EPA
0

Ανυποχώρητος εμφανίζεται ο Ντόναλντ Τραμπ στην απαίτηση για την κατασκευή του Τείχους στα σύνορα ΗΠΑ- Μεξικού, κάτι στο οποίο εμφανίζονται σφόδρα αντίθετοι οι Δημοκρατικοί. 

Η διαμάχη έχει προκαλέσει τη μερική αναστολή λειτουργίας των ομοσπονδιακών υπηρεσιών, το λεγόμενο shut down, το οποίο πλέον βρίσκεται στην 4η εβδομάδα του και είναι το μεγαλύτερο σε διάρκεια στην ιστορία των ΗΠΑ. 

Σύμφωνα με το CNN, που επικαλείται πηγές από το περιβάλλον του προέδρου, ο Τραμπ κομπάζει ιδιωτικά για την επιτυχία της στρατηγικής του, επικαλούμενος δημοσκόπηση της Washington Post που δείχνει πως το ποσοστό των Αμερικανών που υποστηρίζουν την κατασκευή του Τείχους είναι 42%, οχτώ μονάδες περισσότερο σε σχέση με ένα χρόνο πριν. 

«Δε θα υποχωρήσει ούτε κατά μία ίντσα», είπε στο CNN άνθρωπος που γνωρίζει το πως σκέφτεται ο Αμερικανός πρόεδρος.

Παρόλα αυτά, άλλη δημοσκόπηση του CNN δείχνει πως το 55% των Αμερικανών θεωρεί τον Τραμπ υπεύθυνο για το shutdown, ενώ μόλις 32% κατηγορεί κυρίως τους Δημοκρατικούς. 

Όμως, σύμφωνα με το CNN, ο Τραμπ επικαλείται τη δημοσκόπηση της Washington Post σαν απόδειξη πως πρέπει να παρατείνει το shutdown και τη διαμάχη του με τους Δημοκρατικούς, πιστεύοντας πως θα αντιμετωπίσουν μεγαλύτερη πίεση και τελικά θα αναγκαστούν να εγκρίνουν τη χρηματοδότηση του τείχους.



Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ αναπαράγει στο Truth Social πορτρέτο του στο οποίο αναπαρίσταται ως πάπας

Διεθνή / Ο Τραμπ αναπαράγει στο Truth Social πορτρέτο του στο οποίο αναπαρίσταται ως πάπας

Η ανάρτηση δεν συνοδεύεται από κάποιο σχόλιο του προέδρου, ωστόσο έρχεται λίγες ημέρες μετά τη δημόσια τοποθέτησή του κατά την οποία, μεταξύ σοβαρού και αστείου, ανέφερε ότι «θα του άρεσε να είναι εκείνος ο επόμενος πάπας»
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: 53 χρόνια κάθειρξη στον άνδρα που δολοφόνησε 6χρονο Παλαιστίνιο σε έγκλημα μίσους

Διεθνή / ΗΠΑ: 53 χρόνια κάθειρξη στον άνδρα που δολοφόνησε 6χρονο Παλαιστίνιο σε έγκλημα μίσους

Σύμφωνα με την εισαγγελία, κίνητρο του δράστη ήταν η θρησκευτική τους ταυτότητα και η σύνδεσή τους με τη Γάζα, σε μια πράξη ωμής εκδίκησης λόγω της σύρραξης Ισραήλ-Χαμάς
LIFO NEWSROOM