ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Ελεύθεροι σκοπευτές κυνηγούν τα drone που πετούν πάνω από το αεροδρόμιο του Γκάτγουικ

Ελεύθεροι σκοπευτές κυνηγούν τα drone που πετούν πάνω από το αεροδρόμιο του Γκάτγουικ Facebook Twitter
0

Η βρετανική αστυνομία επιστράτευσε ελεύθερους σκοπευτές για να ρίξουν τα drone που πετούν πάνω από το αεροδρόμιο του Γκάτγουικ από χθες το βράδυ, καθηλώνοντας όλα τα αεροπλάνα και προκαλώντας καθυστερήσεις και ταλαιπωρία πολλών ωρών. 

Οι αρχές εκτιμούν ότι το πρόσωπο ή ομάδα που τηλεχειρίζεται τα drone, τα κατευθύνει σκοπίμως πάνω από το αεροδρόμιο. 

Όλες πτήσεις από και προς το Γκάτγουικ έχουν καθηλωθεί προκαλώντας πραγματικό χάος στο αεροδρόμιο, ενώ χιλιάδες ταξιδιώτες περιμένουν να δοθεί λύση. 

Όλα ξεκίνησαν χθες το βράδυ, στις 9μ.μ τοπική ώρα, μετά από τέσσερις διελεύσεις ενός drone πάνω από τον διάδρομο απογείωσης. Το αεροδρόμιο παραμένει κλειστό από το πρωί, καθώς οι διελεύσεις συνεχίστηκαν για περίπου 12 ώρες. 

Ένα ελικόπτερο της αστυνομίας έχει απογειωθεί και εκτελεί περιπολίες ενώ ελεύθεροι σκοπευτές έχουν ακροβολιστεί για να καταρρίψουν τα drone, στην πλέον πολύωρη παραβίαση εναέριου χώρου αεροδρομίου στην ιστορία της Βρετανίας.

Οι επιθεωρητές ερευνούν την πιθανότητα η επιδρομή drone να είναι «φάρσα» μοναχικού χειριστή αλλά δεν αποκλείουν να πρόκειται και για ακτιβιστική δράση, από ομάδα με πολιτικά ή οικολογικά κίνητρα. 

«Κάθε φορά που πιστεύουμε ότι πλησιάζουμε στον χειριστή, τα drone εξαφανίζονται και μόλις επιχειρούμε να ανοίξουμε εκ νέου το αεροδρόμιο, επανεμφανίζονται», δήλωσε ο επιθεωρητής του αεροδρομίου, Τζάστιν Μπούρτενσο. «Είμαι απολύτως βέβαιος πως πρόκειται για σκόπιμη ενέργεια».

Ελεύθεροι σκοπευτές κυνηγούν τα drone που πετούν πάνω από το αεροδρόμιο του Γκάτγουικ Facebook Twitter
Ελεύθεροι σκοπευτές κυνηγούν τα drone που πετούν πάνω από το αεροδρόμιο του Γκάτγουικ Facebook Twitter
GETTY IMAGES

Περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι είναι προγραμματισμένο να πετάξουν από το αεροδρόμιο του Γκάτγουικ μέσα στις γιορτές, ενώ μόνο σήμερα 110.000 ταξιδιώτες είναι αντιμέτωποι με πιθανή ματαίωση της πτήσης τους.

Από το πρωί, 200 πτήσεις έχουν ακυρωθεί ενώ ανάμεσα στους απογοητευμένους επιβάτες ήταν και παιδάκια που ταξίδευαν στην Λαπωνία για να συναντήσουν τον «Άγιο Βασίλη». 

Οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου προειδοποιούν ότι τα προβλήματα μπορεί να συνεχιστούν έως αύριο, Παρασκευή, που είναι η μέρα με τα περισσότερα αεροπορικά δρομολόγια λόγω εορτών. 

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Συγκεντρώσεις νεοφασιστών για τα 79 χρόνια από την εκτέλεση του Μουσολίνι

Διεθνή / Ιταλία: Συγκεντρώσεις νεοφασιστών για τα 79 χρόνια από την εκτέλεση του Μουσολίνι

Περίπου 200 νεοφασίστες, ντυμένοι στα μαύρα, ταξίδεψαν στη Λίμνη Κόμο για να γιορτάσουν την επέτειο των 79 χρόνων από την εκτέλεση του Μουσολίνι - Διαδηλωτές απάντησαν με το αντιφασιστικό «Bella Ciao» στους φασιστικούς ύμνους
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Επέτειος γάμου για πρίγκιπα Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η γνωριμία, ο αρραβώνας, ο γάμος και η μάχη με τον καρκίνο

Διεθνή / Επέτειος γάμου για πρίγκιπα Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η γνωριμία, ο αρραβώνας, ο γάμος και η μάχη με τον καρκίνο

Ιδιωτικά αναμένεται να γιορτάσουν τα 13 χρόνια του γάμου τους ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας - Το ζευγάρι ένωσε τις ζωές του στις 29 Απριλίου του 2011 στο Αββαείο του Ουεστμίνστερ
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ