Ανακοινώθηκε η έναρξη συνεργασίας του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού με τη NASA

Ανακοινώθηκε η έναρξη συνεργασίας του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού με τη NASA Facebook Twitter
EPA
0

Στο Διεθνές Συνέδριο Αστροναυπηγικής, που διοργανώθηκε στη Βρέμη, συμμετείχαν τις προηγούμενες ημέρες εκπρόσωποι του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού (ΕΛΔΟ).

Στο συνέδριο αποφασίστηκε ομόφωνα η συνεργασία διαστημικών οργανισμών από όλον τον κόσμο για την προετοιμασία και υλοποίηση διεθνούς αποστολής στη Σελήνη.

Στη διεθνή αυτή αποστολή, στην οποία έχει τεθεί επικεφαλής η NASA, θα συμμετάσχει και η Ελλάδα μέσω του ΕΛΔΟ, «αποδεικνύοντας πως η χώρα μας αποτελεί ισότιμο εταίρο στα διαστημικά δρώμενα και ότι μπορεί να προωθεί Έλληνες επιστήμονες και ελληνικά ακαδημαϊκά ιδρύματα σε μεγάλες αποστολές».

H NASA έχει ζητήσει την επίσημη κατάθεση προτάσεων για την εξερεύνηση της Σελήνης και ο ΕΛΔΟ έχει αποστείλει, ήδη, σχετικές προκλήσεις για την υποβολή ιδεών από πανεπιστήμια και άλλους ερευνητές.

Ο Οργανισμός έχει λάβει σχέδια προς υλοποίηση από 10 έγκριτα ακαδημαϊκά ιδρύματα, ερευνητικά κέντρα και ανεξάρτητους ερευνητές, τα οποία θα μελετηθούν και θα προωθηθούν στη NASA για περαιτέρω αξιολόγηση και πιθανή αξιοποίηση στην αποστολή, που θα πραγματοποιηθεί το 2020 με το διαστημικό σκάφος «Orion».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν τις προτάσεις τους έως την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018 στο email του ΕΛΔΟ ([email protected]).

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Μαζωνάκης: Ο 21χρονος θα πει ποιος προσπάθησε να τον δωροδοκήσει για να μην γίνει η καταγγελία

Ελλάδα / Γιώργος Μαζωνάκης: Ο 21χρονος θα κατονομάσει ποιος προσπάθησε να τον δωροδοκήσει για να μην τον καταγγείλει

Ο Στέφανος Παπαδόπουλος υποστηρίζει ότι υπήρξαν άτομα που προσπάθησαν να τον δωροδοκήσουν για να μην προχωρήσει σε καταγγελία εις βάρος του δημοφιλούς τραγουδιστή
THE LIFO TEAM
ΚΑΜΕΡΕΣ ΑΤΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Ελλάδα / Κάμερες στην Αττική: Τα πρώτα αποτελέσματα, σε ποιους δρόμους υπάρχουν - Πάνω από 1.000 παραβάσεις σε 4 ημέρες

Η πιλοτική εγκατάσταση καμερών, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της οδικής ασφάλειας, ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα σε οκτώ σημεία υψηλής επικινδυνότητας στην Αττική
THE LIFO TEAM