Ο Μπομπ Ντίλαν στους NYT: Για το νέο του άλμπουμ και τη δολοφονία Φλόιντ - «Αρρώστησα με το βίντεο»

Ο Μπομπ Ντίλαν στους NYT: Για το νέο του άλμπουμ και τη δολοφονία Φλόιντ - «Αρρώστησα με το βίντεο» Facebook Twitter
0

Ο θρυλικός μουσικός Μπομπ Ντίλαν είπε σε μια σπάνια συνέντευξη που δημοσιεύτηκε σήμερα στους New York Times ότι «αρρώστησε» βλέποντας το βίντεο της δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ, ο οποίος πέθανε από ασφυξία την 25η Μαΐου που του προκάλεσε ένας λευκός αστυνομικός.

«Αρρώστησα που τον έβλεπα να βασανίζεται έως θανάτου με αυτόν τον τρόπο», σημείωσε ο μουσικός στην πρώτη πραγματική συνέντευξή του από τότε που του απονεμήθηκε το βραβείο Νόμπελ λογοτεχνίας το 2016.

«Αυτό ξεπερνά τη φρίκη. Ας ελπίσουμε ότι θα απονεμηθεί σύντομα δικαιοσύνη για την οικογένεια Φλόιντ και τη χώρα», συμπλήρωσε.

Στα 79 του χρόνια, ο Ντίλαν, τραγούδια του οποίου όπως το "Hurricane" (1976) καταγγέλλουν την αστυνομική βία εναντίον των μαύρων, ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει την επόμενη Παρασκευή το πρώτο του άλμπουμ με πρωτότυπα τραγούδια εδώ και 8 χρόνια, το "Rough and Rowdy Days".

Στα τέλη Μαρτίου, ενώ η πανδημία σάρωνε τις ΗΠΑ, ο Μπομπ Ντίλαν κυκλοφόρησε το πρώτο του τραγούδι εδώ και 8 χρόνια, το "Murder Most Foul", μια μπαλάντα 17 λεπτών, που είναι αφιερωμένη στη δολοφονία του προέδρου Τζον Φ. Κένεντι.

Στη συνέντευξη που δημοσιεύτηκε σήμερα, την οποία παραχώρησε μέσω τηλεφώνου από το σπίτι του στο Μαλιμπού της Καλιφόρνια, ο δημιουργός εμφανίστηκε απαισιόδοξος για το μέλλον του κόσμου και τις επιπτώσεις της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

«Η υπερβολική έπαρση μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφικές κυρώσεις. Ίσως βρισκόμαστε στην παραμονή της ολοκληρωτικής καταστροφής», τονισε.

Όπως, όμως, υπογράμμισε, δεν σκέφτεται τον θάνατό του.

«Σκέφτομαι τον θάνατο της ανθρώπινης φυλής». «Κάθε ανθρώπινο ον, όσο ισχυρό και δυνατό είναι, παραμένει ευάλωτο μπροστά στον θάνατο. Το σκέφτομαι γενικά, όχι προσωπικά».

Ο ίδιος αποκάλυψε πως του αρέσει η δουλειά των Eagles και των Rolling Stones. Ως προς το ποια τραγούδια των Eagles του αρέσουν περισσότερο απάντησε: «Τα "New Kid in Town," "Life in the Fast Lane," "Pretty Maids All in a Row." Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα από τα καλύτερα τραγούδια που έχουν γραφτεί».

Ερωτηθείς για το ποια τραγούδια των δεύτερων θα ήθελε να έχει γράψει, απάντησε «ίσως το 'Angie,' το 'Ventilator Blues' και τι άλλο, για να δω. Αν ναι, το 'Wild Horses'».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

To Χειμερινό Αυγό Φαμπερζέ, σχεδιασμένο από γυναίκα ανεβάζει τον πυρετό στις δημοπρασίες

Πολιτισμός / To Χειμερινό Αυγό Φαμπερζέ αναμένεται να σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ σε δημοπρασία

Ο οίκος Christie's το κατατάσσει στις πιο πολυτελείς αυτοκρατορικές δημιουργίες των Φαμπερζέ. Το σχεδίασε μια γυναίκα και δικαίως η προσθήκη του σε οποιαδήποτε συλλογή θεωρείται ανεκτίμητη.
LIFO NEWSROOM
Μια καλόψυχη Α.Ι. κι ένας αλαφροΐσκιωτος σκύλος από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Μια ταινία τρόμου με πρωταγωνιστή ένα σκύλο, Τζάρεντ Λέτο αλλά και Έμα Τόμσον από αύριο στα σινεμά

Η τρίτη και χειρότερη κατάθεση στο σύμπαν του «Tron», η πολυσυζητημένη ταινία τρόμου «Good Boy», το δεύτερο μέρος της τριλογίας του Νταγκ Γιόχαν Χάουγκερουντ και η Έμα Τόμσον ως ένοπλη προστάτιδα στο κινηματογραφικό πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ντόλι Πάρτον: Η αδελφή της ζητά προσευχές για την υγεία της βασίλισσας της country

Πολιτισμός / Ντόλι Πάρτον: Η αδελφή της ζητά προσευχές για την υγεία της βασίλισσας της country

Η Ντόλι Πάρτον αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και αναβάλει τη μεγάλη της περιοδεία στο Λας Βέγκας. Η αδελφή της ζητά προσευχές από τους θαυμαστές, ενώ η τραγουδίστρια παραμένει αισιόδοξη πως «ο Θεός απλώς της ζητά να επιβραδύνει»
LIFO NEWSROOM
Τέιλορ Σουίφτ: Eκτός υποψηφιοτήτων στα Grammy για πρώτη φορά μετά από 18 χρόνια

Πολιτισμός / Τέιλορ Σουίφτ: Η απάντησή της στα σχόλια για το νέο της άλμπουμ

«Ο καθένας έχει δικαίωμα να νιώθει ακριβώς όπως θέλει, ο στόχος μας ως καλλιτέχνες είναι να λειτουργούμε σαν καθρέφτης», αναφέρει για τα σχόλια που απέσπασε το νέο της άλμπουμ, «The Life of a Showgirl»
LIFO NEWSROOM
Yohji Yamamoto: «Η μόδα έχει γίνει αστείο, όλα περιστρέφονται γύρω από τα χρήματα»

Πολιτισμός / Yohji Yamamoto: «Η μόδα έχει γίνει αστείο, όλα περιστρέφονται γύρω από τα χρήματα»

Ο αντισυμβατικός Ιάπωνας που εξυμνεί την avant-garde αισθητική μέσα από υπερμεγέθεις, ασύμμετρες σιλουέτες και τη διαχρονική του αφοσίωση στο μαύρο, συνεχίζει στα 82 του χρόνια να παλεύει «θυμωμένος αλλά ακούραστος» για την ουσία και την αλήθεια της μόδας
LIFO NEWSROOM
Βασίλης Μπισμπίκης: Επιστρέφει η παράσταση «Άνθρωποι και Ποντίκια» μετά από 5 χρόνια

Πολιτισμός / Βασίλης Μπισμπίκης: Επιστρέφει η παράσταση «Άνθρωποι και Ποντίκια» μετά από 5 χρόνια

Ο Βασίλης Μπισμπίκης αναβιώνει το αριστούργημα του Τζον Στάινμπεκ στο νέο Cartel στο Αιγάλεω, υπογράφοντας μια ωμή, ρεαλιστική και συναισθηματικά φορτισμένη σκηνοθεσία που φέρνει ξανά στο προσκήνιο τον αγώνα των απλών ανθρώπων για αξιοπρέπεια και ελπίδα
LIFO NEWSROOM
«La Magie Noire»: Ο χαμένος θησαυρός του Ρενέ Μαγκρίτ βγαίνει στο φως μετά από 90 χρόνια

Πολιτισμός / «La Magie Noire»: Ο χαμένος θησαυρός του Ρενέ Μαγκρίτ βγαίνει στο φως μετά από 90 χρόνια

Ο πίνακας «La Magie Noire» του Ρενέ Μαγκρίτ, που παρέμεινε σε ιδιωτική συλλογή για 90 χρόνια, βγαίνει σε δημοπρασία στη Sotheby’s - Η συγκλονιστική ιστορία πίσω από το έργο και τη γυναίκα που έσωσε 163 παιδιά από τους ναζί
LIFO NEWSROOM
Αίγυπτος: Ανοικτός για το κοινό ένας από τους πιο εμβληματικούς τάφους Φαραώ στην Κοιλάδα των Βασιλέων

Πολιτισμός / Αίγυπτος: Ανοικτός για το κοινό ένας από τους πιο εμβληματικούς τάφους Φαραώ στην Κοιλάδα των Βασιλέων

Σκαλισμένος βαθιά μέσα στον βράχο, ο τάφος του Αμενχοτέπ Γ΄ δεσπόζει ξανά μετά από 20 χρόνια, στη δυτική όχθη του Νείλου - Τα πρώτα πλάνα από το εσωτερικό του
LIFO NEWSROOM
Το «This That Keeps On» του Δημήτρη Παπαϊωάννου καταχειροκροτήθηκε στο Ηρώδειο

Πολιτισμός / Το «This That Keeps On» του Δημήτρη Παπαϊωάννου καταχειροκροτήθηκε στο Ηρώδειο

Τριάντα χορευτές και ηθοποιοί ζωντάνεψαν επί σκηνής τα υβριδικά πλάσματά του, ενεργοποιώντας τον χώρο με το μοναδικό του ύφος που τον έχει καθιερώσει ως έναν από τους πιο επιδραστικούς δημιουργούς της εποχής μας
LIFO NEWSROOM