Κινέζοι και Ιρακινοί χάκερ έβαλαν στόχο τις προεκλογικές εκστρατείες Τραμπ και Μπάιντεν

Κινέζοι και Ιρακινοί χάκερ έβαλαν στόχο τις προεκλογικές εκστρατείες Τραμπ και Μπάιντεν Facebook Twitter
0

Επικεφαλής ομάδας ανάλυσης της Google επιβεβαιώνει την στοχοποίηση mail εργαζομένων στις προεκλογικές εκστρατείες Τραμπ και Μπάιντεν από χάκερ.

Συγκεκριμένα, υψηλόβαθμο στέλεχος της Google ανέφερε ότι χάκερ από την Κίνα και το Ιράν, υποστηριζόμενοι από κρατικές οντότητες, στοχοθέτησαν πρόσφατα τους λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προσώπων που εργάζονται στις προεκλογικές εκστρατείες τόσο του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν όσο και του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με τον Σέιν Χάντλεϊ, που είναι επικεφαλής της Ομάδας Ανάλυσης Απειλής της Google, οι Κινέζοι χάκερ στόχευαν τον Μπάιντεν και οι Ιρανοί τον Τραμπ.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε μέσω του Twitter.

Ο Χάντλεϊ τόνισε ότι δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι τέθηκε σε κίνδυνο οποιαδήποτε από τις δύο εκστρατείες.

Με πληροφορίες από Reuters/Twitter/ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενεζουέλα και οι συνέπειες για Ευρώπη και Ελλάδα

Explainer / Η Βενεζουέλα και οι συνέπειες για Ευρώπη και Ελλάδα

Ο καθηγητής Στρατηγικής Αθανάσιος Πλατιάς εξηγεί γιατί η νέα στρατηγική εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ σηματοδοτεί το τέλος της μεταπολεμικής φιλελεύθερης διεθνούς τάξης και πώς αυτή επηρεάζει την Ευρώπη και την Ελλάδα.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η σκοτεινή ιστορία της δανικής κυριαρχίας στην Γροιλανδία

Διεθνή / Η σκοτεινή ιστορία της κυριαρχίας των Δανών στη Γροιλανδία

Οι ντόπιοι γνωρίζουν τις υποθέσεις των παιδιών που χωρίστηκαν από τους γονείς τους και των κοριτσιών που υποβλήθηκαν ακούσια σε τοποθέτηση ενδομήτριου σπειράματος για τον περιορισμό των γεννήσεων στο αχανές νησί.
THE LIFO TEAM
ΡΕΝΕ ΓΚΟΥΝΤ ΜΙΝΕΑΠΟΛΗ ICE

Διεθνή / Μινεάπολη: Η σύζυγος της Ρενέ Γκουντ λέει «εμείς είχαμε σφυρίχτρες, εκείνοι όπλα» μετά τον θάνατό της

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης Τραμπ παρουσίασαν τη Ρενέ Γκουντ ως «εγχώρια τρομοκράτη», υποστηρίζοντας ότι επιχείρησε να παρασύρει πράκτορα της ICE με το όχημά της
THE LIFO TEAM