Προκαταρκτική εξέταση για έγκυο που έμεινε εγκεφαλικά νεκρή μετά από καισαρική

Προκαταρκτική εξέταση για έγκυο που έμεινε εγκεφαλικά νεκρή μετά από καισαρική Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου (EUROKINISSI)
0

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης, για την περίπτωση μιας 27χρονης γυναίκας που έμεινε εγκεφαλικά νεκρή μετά από καισαρική τομή

Η υπόθεση της 27χρονης Δώρας από την Ηλεία απασχόλησε τα ΜΜΕ, μετά τη δημόσια καταγγελία του συζύγου της. «Ήταν απολύτως υγιής, δούλευε μέχρι τον έβδομο μήνα [...] Από τη Δευτέρα πετάει ο ένας το μπαλάκι στον άλλον διακριτικά και δεν μας έχουν πει ακόμα την αιτία.», λέει για τους γιατρούς. «Δεν μας έχουν πει πώς η Δώρα έπαθε επιληψία, πώς έπαθε ανακοπή καρδιάς και τι τα προκάλεσε όλα αυτά». 

Λίγο μετά τη γέννα με καισαρική τομή στις 18 Μαΐου, η γυναίκα εισήχθη στην εντατική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών και η προκαταρκτική εξέταση γίνεται προκειμένου να διερευνηθούν «οι συνθήκες, περιστάσεις, αιτίες και τυχόν λάθη και παραλείψεις ιατρικού και λοιπού προσωπικού».

Το ζευγάρι είχε παντρευτεί πριν λίγους μήνες και η γυναίκα ήταν προγραμματισμένο να γεννήσει με καισαρική τομή στις 19 Μαΐου. Την προηγούμενη ημέρα όμως, νωρίς το πρωί, η 27χρονη κατέφτασε για να υποβληθεί στις προεγχειρητικές εξετάσεις που προβλέπει το πρωτόκολλο καθώς και σε τεστ για τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τον σύζυγο, η μόνη εξέταση που τελικά έγινε ήταν αυτή για Covid-19, καθώς η γυναίκα «είχε συσπάσεις» στη μήτρα. «Βγήκε η αναισθησιολόγος και μου λέει, "η προγραμματισμένη καισαρική τομή θα γίνει σήμερα". Της λέω "μα σήμερα μπήκαμε για εξετάσεις". Μου λέει, "σήμερα, δε γίνεται αύριο" [...] Είχε συσπάσεις στη μήτρα λένε».

Λίγη ώρα αργότερα, ο γιατρός ενημέρωσε την ετοιμόγεννη γυναίκα ότι έπρεπε να γεννήσει την ίδια ημέρα και όχι την επομένη. Η διαδικασία ξεκίνησε στις 9:30 το πρωί και υποβλήθηκε σε καισαρική τομή. Στις 11:30π.μ οι συγγενείς ενημερώθηκαν ότι το αγοράκι που γεννήθηκε ήταν καλά στην υγεία του.

«Βγαίνει ο μαιευτήρας, με κάλεσε στο γραφείο του, μου είπε ότι "πήγαν όλα καλά, η Δώρα είναι καλά" και τον ευχαρίστησα. Λέω "μπορώ να δω τη γυναίκα μου;" και μου λέει "δε γίνεται γιατί πρέπει να φύγει η επήρεια της νάρκωσης". Ακούγεται ένα περιστατικό, που περιμέναμε έξω από τα χειρουργεία, "τρέξτε, τρέξτε, τη χάνουμε". Τώρα λέμε τι έγινε; Για την γυναίκα μου είναι; Για κάποια άλλη;»

«Μας καλεί ο μαιευτήρας το μεσημέρι. Μου λέει "θέλω να μου πεις την αλήθεια". Του λέω "τι έγινε;", "Μου είχατε κρύψει κάτι όλο αυτό το διάστημα;", του λέω "Τι να σας κρύψω;", "Μήπως είχε θέμα η Δώρα με την καρδιά της;» Σύμφωνα με την οικογένεια της Δώρας, η γυναίκα δεν είχε αντιμετωπίσει ποτέ στο παρελθόν κανένα σοβαρό πρόβλημα υγείας.

«Μας είπε ότι έπαθε ανακοπή καρδιάς και διασωληνώθηκε. "Πώς το έπαθε γιατρέ αυτό;", "Δεν ξέρω"». Από εκείνη την ημέρα η γυναίκα είναι σε καταστολή στην μονάδα εντατικής θεραπείας και η κατάστασή της είναι μη αναστρέψιμη. Το ζευγάρι ήταν μαζί από το λύκειο.

 
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περιστέρι: Ένοπλος ληστής «χτύπησε» δύο φορές σε 25 λεπτά – Άρπαξε 2.200 ευρώ με την απειλή μαχαιριού

Ελλάδα / Περιστέρι: Ένοπλος ληστής «χτύπησε» δύο φορές σε 25 λεπτά – Άρπαξε 2.200 ευρώ με την απειλή μαχαιριού

Διπλή ληστεία σε καταστήματα τυχερών παιχνιδιών στο Περιστέρι μέσα σε μόλις 25 λεπτά – Ο δράστης απείλησε υπαλλήλους με μαχαίρι και διέφυγε με 2.200 ευρώ. Σε εξέλιξη οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.
LIFO NEWSROOM
Δημήτρης Παπανικολάου για Light: «Εδώ μιλάμε για ρητορική μίσους»

Ελλάδα / Δημήτρης Παπανικολάου για Light: «Εδώ μιλάμε για ρητορική μίσους»

Ο διακεκριμένος παλαίμαχος διεθνής καλαθοσφαιριστής που βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού, όπως και η κόρη του, σχολίασε τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν λόγω των μισαναπηρικών στίχων στο νέο τραγούδι του Light
LIFO NEWSROOM