Η Marie Cau έγινε η πρώτη transgender δήμαρχος που εκλέγεται στη Γαλλία

Η Marie Cau έγινε η πρώτη transgender δήμαρχος που εκλέγεται στη Γαλλία Facebook Twitter
0

Η Mari Cau πέτυχε κάτι ιστορικό για τη Γαλλία, έγινε το πρώτο ανοιχτά transgender άτομο που εκλέγεται δήμαρχος στη χώρα.

Το συμβούλιο στην Tilloy-lez-Marchiennes, στη βορειοανατολική Γαλλία, την εξέλεξε νέα δήμαρχο στην ψηφοφορία που έγινε το Σάββατο. Η 55χρονη είχε καταρτίσει ένα πρόγραμμα για την οικολογική βιωσιμότητα και την οικοδόμηση της τοπικής οικονομίας.

Μιλώντας στο AFP, δήλωσε ότι δεν είναι ακτιβίστρια. «Δεν με εξέλεξαν επειδή είμαι ή δεν είμαι transgender. Εξέλεξαν ένα πρόγραμμα», είπε. «Αυτό είναι το ενδιαφέρον: όταν τα πράγματα γίνονται κανονικά, δεν σε ξεχωρίζουν», συμπλήρωσε.

Η υπουργός για την Ισότητα των Φύλων, Μαρλέν Σιαπά, εξέφρασε την υποστήριξή της μέσω Twitter. «Η τρανς ορατότητα και η μάχη κατά της τρανσοφοβίας εξαρτάται και από την άσκηση πολιτικών και δημόσιων καθηκόντων. Συγχαρητήρια Marie Cau!», έγραψε στην ανάρτησή της.

Οι κάτοικοι της Tilloy-lez-Marchiennes, μιας κοινότητας με λιγότερους από 600 κατοίκους στα σύνορα με το Βέλγιο, ψήφισαν στις δημοτικές εκλογές τον Μάρτιο. Εξέλεξαν όλους τους συμβούλους από την κίνηση «Deciding Together» (αποφασίζοντας μαζί), ανάμεσά τους και την Cau. Το Σάββατο, αυτοί οι σύμβουλοι- σχεδόν ομόφωνα- την ψήφισαν για δήμαρχο της πόλης.

Αυτό έδειξε ότι «οι συμπολίτες μας γίνονται ολοένα και πιο προοδευτικοί, ψηφίζοντας για την αξία των ατόμων, ανεξάρτητα από την ταυτότητα φύλου», σχολίασε η Στεφανί Νικό, συνιδρύτρια της εθνικής ένωσης transgender της Γαλλίας.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΡΟΥΑΝ ΜΠΑΡΓΚΟΥΤΙ ΙΣΡΑΗΛ ΦΥΛΑΚΕΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Διεθνή / Μαρουάν Μπαργκούτι: Σε κίνδυνο ο Παλαιστίνιος ηγέτης λόγω «αυξανόμενης κακομεταχείρισης» στις φυλακές του Ισραήλ

Ο «Μαντέλα της Παλαιστίνης» υπέστη πρόσφατα τρεις επιθέσεις, μεταξύ των οποίων και μια επίθεση κατά την οποία οι δεσμοφύλακες έβαλαν ένα σκυλί να του ορμήξει, σύμφωνα με τον δικηγόρο του
THE LIFO TEAM
ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ ΛΟΑΤΚΙ+

Διεθνή / Ουγγαρία: Η «σιωπή» του Πέτερ Μαγιάρ για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας προκαλεί ανησυχία

Στην εκστρατεία που του χάρισε τη νίκη, ο νεοεκλεγείς Ούγγρος πρωθυπουργός εστίασε σε αρκετά βασικά ζητήματα που απασχολούν τη χώρα του, αφήνοντας ωστόσο «απ' έξω» τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας
THE LIFO TEAM
KATY PERRY RUBY ROSE ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ

Διεθνή / Katy Perry: Η αστυνομία ερευνά τις καταγγελίες της Ruby Rose για σεξουαλική κακοποίηση σε νυχτερινό μαγαζί

Εκπρόσωπος της Perry αρνείται τις κατηγορίες, τις οποίες δημοσίευσε η Rose στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χαρακτηρίζοντάς τες «επικίνδυνα και απερίσκεπτα ψέματα»
THE LIFO TEAM