Η Marie Cau έγινε η πρώτη transgender δήμαρχος που εκλέγεται στη Γαλλία

Η Marie Cau έγινε η πρώτη transgender δήμαρχος που εκλέγεται στη Γαλλία Facebook Twitter
0

Η Mari Cau πέτυχε κάτι ιστορικό για τη Γαλλία, έγινε το πρώτο ανοιχτά transgender άτομο που εκλέγεται δήμαρχος στη χώρα.

Το συμβούλιο στην Tilloy-lez-Marchiennes, στη βορειοανατολική Γαλλία, την εξέλεξε νέα δήμαρχο στην ψηφοφορία που έγινε το Σάββατο. Η 55χρονη είχε καταρτίσει ένα πρόγραμμα για την οικολογική βιωσιμότητα και την οικοδόμηση της τοπικής οικονομίας.

Μιλώντας στο AFP, δήλωσε ότι δεν είναι ακτιβίστρια. «Δεν με εξέλεξαν επειδή είμαι ή δεν είμαι transgender. Εξέλεξαν ένα πρόγραμμα», είπε. «Αυτό είναι το ενδιαφέρον: όταν τα πράγματα γίνονται κανονικά, δεν σε ξεχωρίζουν», συμπλήρωσε.

Η υπουργός για την Ισότητα των Φύλων, Μαρλέν Σιαπά, εξέφρασε την υποστήριξή της μέσω Twitter. «Η τρανς ορατότητα και η μάχη κατά της τρανσοφοβίας εξαρτάται και από την άσκηση πολιτικών και δημόσιων καθηκόντων. Συγχαρητήρια Marie Cau!», έγραψε στην ανάρτησή της.

Οι κάτοικοι της Tilloy-lez-Marchiennes, μιας κοινότητας με λιγότερους από 600 κατοίκους στα σύνορα με το Βέλγιο, ψήφισαν στις δημοτικές εκλογές τον Μάρτιο. Εξέλεξαν όλους τους συμβούλους από την κίνηση «Deciding Together» (αποφασίζοντας μαζί), ανάμεσά τους και την Cau. Το Σάββατο, αυτοί οι σύμβουλοι- σχεδόν ομόφωνα- την ψήφισαν για δήμαρχο της πόλης.

Αυτό έδειξε ότι «οι συμπολίτες μας γίνονται ολοένα και πιο προοδευτικοί, ψηφίζοντας για την αξία των ατόμων, ανεξάρτητα από την ταυτότητα φύλου», σχολίασε η Στεφανί Νικό, συνιδρύτρια της εθνικής ένωσης transgender της Γαλλίας.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Στο Ιράν με αποκαλούσαν “αδελφή μου”… και το εννοούσαν»

Newsroom / «Στο Ιράν με αποκαλούσαν “αδελφή μου”… και το εννοούσαν»

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Κάτια Αντωνιάδη, η πρώτη Ελληνίδα που κατάφερε να μπει στο Ιράν, μιλά στη LiFO για όσα είδε από κοντά, αυτά που τη σημάδεψαν και το κλίμα που επικρατεί τόσο στους δρόμους της Τεχεράνης όσο και στα Στενά του Ορμούζ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΦΑΛΑΙΝΑ ΤΙΜΙ ΒΑΛΤΙΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Διεθνή / Ο Τίμι, η φάλαινα που είχε παγιδευτεί στα ρηχά της Βαλτικής, «πιθανότατα να έχει πεθάνει»

«Καθώς το ζώο βρισκόταν σε εξαιρετικά εξασθενημένη κατάσταση και είχε επανειλημμένα επιστρέψει στα ρηχά μετά από προηγούμενες προσπάθειες διάσωσης, είναι πολύ πιθανό να μην βρίσκεται στη ζωή» αναφέρουν ειδικοί
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΗΠΑ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Ασφαλής διέλευση από τα Στενά του Ορμούζ υπό όρους – Οξύνει τη ρητορική του ο Τραμπ

Η ιρανική πλευρά υποστηρίζει ότι η ασφαλής διέλευση από τα Στενά του Ορμούζ μπορεί να διασφαλιστεί με τον τερματισμό των αμερικανικών απειλών και την εφαρμογή νέων διαδικασιών, την ώρα που οι ΗΠΑ διατηρούν υψηλούς τόνους, προειδοποιώντας ακόμη και για κλιμάκωση των επιθέσεων σε περίπτωση μη συμφωνίας
THE LIFO TEAM