Λεονάρντο Ντι Κάπριο: Έκανε 12.000 αεροπορικά μίλια με τζετ και μετά πήγε σε οικολογικό event

Ντι Κάπριο Facebook Twitter
Φωτ: EPA
0

Νέες αντιδράσεις έχει πυροδοτήσει ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο επειδή εμφανίστηκε σε οικολογική εκδήλωση αφού πρώτα έκανε 12.000 αεροπορικά μίλια σε δύο εβδομάδες.

Ο Αμερικανός ηθοποιός πόζαρε δίπλα σε ηγέτες στον τομέα της βιώσιμης μόδας και του ακτιβισμού ενώ παρευρέθηκε στα Green Carpet Fashion Awards (Βραβεία Βιώσιμης Μόδας) στο Λος Άντζελες.

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο ταξίδεψε μεταξύ των ΗΠΑ και πόλεων όπως το Λονδίνο, το Μιλάνο και το Παρίσι σε μόλις δύο εβδομάδες, δηλαδή πάνω από 19.000 χλμ. ταξιδιού, σύμφωνα με την Daily Mail.

Αν και δεν είναι ακόμη γνωστό πώς έγινε το επίμαχο ταξίδι, ωστόσο ως ακτιβιστής για το περιβάλλον έχει δεχθεί πυρά για τη χρήση ιδιωτικών αεροσκαφών με μεγάλο αποτύπωμα ρύπων.

Το 2016 δέχθηκε σωρεία επικρίσεων για ένα ταξίδι 8.000 μιλίων με ιδιωτικό τζετ από την Ευρώπη στη Νέα Υόρκη για να λάβει ένα βραβείο για τον περιβαλλοντικό του ακτιβισμό.

Σημειώνεται ότι ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο δηλώνει ακτιβιστής και περιβαλλοντολόγος στους λογαριασμούς του στα social media. Τον Ιούλιο του 2022 ο τέως Βραζιλιάνος πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου είχε επιτεθεί στον ηθοποιό μετά από μια ανάρτηση που έκανε για την αποψίλωση του δάσους του Αμαζονίου.

«Θα σου έλεγα ξανά, να αφήσεις το γιοτ σου, πριν κάνεις μάθημα στον κόσμο, αλλά σας ξέρω εσάς τους προοδευτικούς. Θέλετε να αλλάξετε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά όχι τους εαυτούς σας», είχε γράψει, μεταξύ άλλων, στο τουίτερ ο Ζαϊχ Μπολσονάρου.
 

It's Viral
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: Ο Τραμπ αντιμετωπίζει την πρώτη πολιτική του ήττα στο ζήτημα του Ιράν

Οι ψηφοφορίες που πραγματοποιούνται αυτή την εβδομάδα στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στη Γερουσία των ΗΠΑ για τον περιορισμό της στρατιωτικής εκστρατείας κατά του Ιράν, αν περάσουν, θα αποτελέσουν μια σημαντική πολιτική ταπείνωση για τον Αμερικανό πρόεδρο
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΑΚΤΙΒΙΣΤΡΙΑ ΙΤΑΜΑΡ ΜΠΕΝ-ΓΚΒΙΡ

Διεθνή / «Γνώριζα ποιος ήταν και δεν μπορούσα να μείνω σιωπηλή» λέει η ακτιβίστρια που φώναξε στον Μπεν-Γκβιρ

Για την εμπειρία της μιλά η ακτιβίστρια Κατρίονα Γκράχαμ, η οποία φώναξε σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης μπροστά στον Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ, πριν άνδρες ασφαλείας την ακινητοποιήσουν βίαια στο έδαφος
THE LIFO TEAM