Νύχτες στην Αθήνα

Νύχτες στην Αθήνα Facebook Twitter
0

Live

Νύχτες στην Αθήνα Facebook Twitter
Morcheeba

Morcheeba + Cayetano feat. DJ Booker, Σάββατο 14/12, Gagarin 205, Λιοσίων 205, 213 0248358, €30.

Οι αδερφοί Godfrey και η «αιθέρια» Skye Edwards έρχονται στην Ελλάδα το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου για μια μοναδική εμφάνιση στο Gagarin. Οι Morcheeba, γνωστοί για τον ιδιαίτερο τρόπο που συνδυάζουν την trip-hop με την πoπ, είναι υπεύθυνοι για μερικά πολύ ωραία κομμάτια, όπως τα «Blindfold», «Rome wasn't built in a day», «The music that we hear», «Enjoy the ride», «The Sea», «Otherwise», που έγιναν μεγάλες επιτυχίες και τους χάρισαν τον τίτλο ενός από τα πιο επιτυχημένα βρετανικά συγκροτήματα από τα '90s έως σήμερα. Δεκαοκτώ χρόνια καριέρας, εκατομμύρια πωλήσεις, πλατινένιοι και χρυσοί δίσκοι – δεν το λες και λίγο. Αν προσθέσουμε σε αυτά και το πολυπληθές συναυλιακό κοινό σε πολλές χώρες της Ευρώπης, ανάμεσα σε αυτές και η Ελλάδα, καταλαβαίνουμε ότι η εμφάνιση των Morcheeba είναι ένα μεγάλο γεγονός για την Αθήνα. Η νέα τους περιοδεία πραγματοποιείται με αφορμή την κυκλοφορία του νέου δίσκου τους «Head up high» και περιλαμβάνει συνεργασίες με εξαιρετικά ονόματα, όπως οι Chali 2na (Jurassic 5), James Petralli (White Denim), Rizzle Kicks, Ana Tijoux και Nature Boy. Ο Cayetano, το Soundsystem του και οι πέντε δίσκοι που έχει κυκλοφορήσει έχουν κερδίσει πολύ καλές κριτικές και η φήμη τους έχει ξεπεράσει τα όρια της Ελλάδας.

Party

Νύχτες στην Αθήνα Facebook Twitter
Tolis Q
 

Quantized Music Showcase w/ Tim Andresen + Tolis Q + Lex, Παρασκευή 13/12, six d.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, 210 3210510, ελεύθερη είσοδος.

Το αθηναϊκό label της Quantized Music έχει δημιουργήσει ένα «όνομα» τα τελευταία χρόνια με τις κυκλοφορίες του στην ηλεκτρονική σκηνή. Οι ιδιοκτήτες του Tolis Q και Lex είναι δύο άνθρωποι με βαθιές γνώσεις στη μουσική, που δεν εφησυχάζουν ποτέ. Την Παρασκευή 13/12 επίτιμος καλεσμένος της βραδιάς θα είναι ο Δανός Tim Andresen, ιδιοκτήτης της What Happens Records, DJ και γνωστός για τις παραγωγές του σε αναρίθμητα labels όπως τα Toolroom, Southern Fried, Savoir Faire Musique, Soulman Music, UM Records, Southpark, Natural Rhythm, Seamless, Starlight Unlimited, Elevation Recordings και DeepWit. Ο Tim Andresen είναι ένας από τους πιο πολυάσχολους και ενεργούς DJs της Κοπεγχάγης, με εμφανίσεις στα πιο hot venues της παγκόσμιας σκηνής όπως τα Space Ibiza, Pacha Ibiza, Privelege, Ministry Of Sound και Fabric. Οι τρεις τους υπόσχονται ένα «δυνατό» βράδυ, με γιορτινό χαρακτήρα και πολύ καλές μουσικές μέχρι το πρωί!

Mavrokordatou Street Window Shop project, Σάββατο 14/12, πεζόδρομος Μαυροκορδάτου, 18:00, ελεύθερη είσοδος

12:00-22:00 / Photography exhibitions by Aggelos Panoskaltsis, Dimitris Priftis, Demosthenes Agriafiotis, Revolting Bodies

19:00-22:00 / Live performances by Francesco Kiàis, GRAAM, Anastasia Papatheodorou, Andreas Pashias, Filippos Vasileiou

22:30 afterparty at Komma bar w/ Chevy, Clubkid, Untitled, K. Kalfakakos

Νύχτες στην Αθήνα Facebook Twitter
Από την performance του Ανδρέα Πασιά «Diagrama» στο ArtWall Project Space

Οι καταστηματάρχες της Μαυροκορδάτου ανοίγουν τα κλειστά καταστήματα και παρουσιάζουν άλλη μια συνολική δράση για όλο τον πεζόδρομο αυτό το Σάββατο. Η οδός Μαυροκορδάτου, κάθετη στην Εμμανουήλ Μπενάκη, μεταξύ Ακαδημίας και Πανεπιστημίου, θα μετατραπεί σε χώρο πολιτισμικής δράσης. Οι καταστηματάρχες, σε συνεργασία με τον οργανισμό epitelesis-Performance Art Foundation, παρουσιάζουν το DIS-PLAY (window shop project), πρότζεκτ στο οποίο καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας εκτυλίσσονται διάφορες περφόρμανς μέσα στις βιτρίνες κλειστών μαγαζιών. Ο κύριος θεματικός άξονας αφορά την επανένταξη της ανθρώπινης ύπαρξης σε αυτό το πλαίσιο της αδράνειας μέσα από την performance art και τη φωτογραφία. Με αυτό τον τρόπο η οδός Μαυροκορδάτου μετατρέπεται από πεζόδρομο της Αθήνας σε έναν ζωντανό πυρήνα διάδρασης με το κοινό. Από τις δώδεκα το μεσημέρι έως τις δέκα το βράδυ θα υπάρχει έκθεση φωτογραφίας από τους Άγγελο Πανοσκάλτση, Δημήτρη Πρίφτη, Δημοσθένη Αγραφιώτη και Revolting Bodies, ενώ από τις επτά το απόγευμα θα ξεκινήσουν live performances από τους Francesco Kiàis, GRAAM, Αναστασία Παπαθεοδώρου, Αντρέα Πασιά, Φίλιππο Βασιλείου.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάχη για τον «Δαβιδ» του Μιχαήλ Άγγελου: Η ελευθερία της έκφρασης ενάντια στην προστασία της αξιοπρέπειας

Πολιτισμός / Ο «Δαβίδ» του Μιχαήλ Άγγελου και η ελευθερία της έκφρασης κόντρα στην προστασία των καλλιτεχνικών θησαυρών

Στη Φλωρεντία, η Galleria dell'Accademia υπερασπίζεται τον Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου, ένα αριστούργημα του 1504, από απαξιωτικές και μη εξουσιοδοτημένες εμπορικές χρήσεις
NEWSROOM
Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Πολιτισμός / Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Ο Ρίτσαρντ Σέρα ήταν ένας σύγχρονος μινιμαλιστής καλλιτέχνης γνωστός για τα μνημειώδη ατσάλινα γλυπτά του. Τα συχνά τρομακτικά σε κλίμακα έργα του προκαλούν ζάλη και αποπροσανατολισμό, με τις αρχιτεκτονικές τους καμπύλες να στροβιλίζονται, καθώς οι θεατές περπατούν στα περάσματά τους.
NEWSROOM