The Face: Στέφανος Παπαγκίκας

The Face: Στέφανος Παπαγκίκας Facebook Twitter
0
Τι είναι το Plisskën Festival και πώς ξεκίνησε;

Είναι ένα ετήσιο μουσικό φεστιβάλ με καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο και όλο το φάσμα της μοντέρνας μουσικής σκηνής. Ξεκίνησε στις 4 Δεκεμβρίου του 2010 και τον Ιούνιο του 2014 θα πραγματοποιηθεί για τέταρτη χρονιά.

Ποια ήταν η καλύτερή του στιγμή μέχρι τώρα;

Η πρόσφατη βράβευσή μας για τις περιβαλλοντολογικές μας δράσεις από τα Greener Festival Awards με 2/4 αστέρια στην πρώτη μας μόλις χρονιά αξιολόγησης. Η υποψηφιότητά μας στα φετινά Εuropean Festival Awards για Best Small καθώς και Best Indoor European Festival. Το ότι συμπεριληφθήκαμε στην ειδική λίστα του Pitchfork για τα σημαντικότερα φεστιβάλ του καλοκαιριού για το 2013 ανάμεσα σε «θηρία», όπως το Primavera, το Coachella και το Bonaroo.

Τι θα κάνετε την Παρασκευή με το Yes it does;

Σίγουρα θα ξενυχτήσουμε. Επίσης, θα απολαύσουμε δύο από τους καλύτερους παραγωγούς της φετινής χρονιάς στην πιο δημιουργική τους φάση. Νομίζω ότι η χρονική στιγμή της μετάκλησης των Daniel Αvery και Xosar δεν θα μπορούσε να είναι πιο ιδανική.

Πιστεύεις στη συνεργασία των δημιουργικών ομάδων της πόλης;

Φυσικά. Συνεργαζόμαστε έτσι κι αλλιώς οι περισσότεροι –αν όχι όλοι– μεταξύ μας, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο.

Πώς βλέπεις τα μουσικά πράγματα γενικότερα στην Αθήνα;

Τα τελευταία χρόνια, το λιγότερο συναρπαστικά. Πληθώρα συναυλιών, DJ sets και διάφορα events ανά εβδομάδα σε τέτοιο βαθμό, που είναι σχεδόν αδύνατον να τα προλάβεις όλα είτε χρονικά είτε οικονομικά. Μπορεί να έχουν αρχίσει να εκλείπουν οι μεγάλες παραγωγές (πράγμα που εμένα προσωπικά δεν με ενοχλεί), όμως π.χ. σε λίγες ώρες από τώρα εμφανίζονται η Laurel Halo με τον Bill Kouligas, προχτές έπαιζαν στην πόλη οι Graveyard, χθες ο Roman Flugel, μεθαύριο παίζουν οι Black Angels και ο Skream.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το βιβλίο της Ανί Ερνό «Η εμμονή» είναι μια μικρή εποποιία της ζήλειας

Πολιτισμός / Το βιβλίο της Ανί Ερνό «Η εμμονή» είναι μια μικρή εποποιία της ζήλειας

Κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς κυκλοφόρησαν από το Μεταίχμιο δύο βιβλία της πολυδιαβασμένης στην Ελλάδα και στη Γαλλία Ανί Ερνό (Anni Ernaux, Νόμπελ Λογοτεχνίας 2022), σε μετάφραση Ρίτας Κολαΐτη
NEWSROOM