Ανοίγει απόψε η έκθεση που οργανώνει η Bijoux de Kant στο Metamatic:taf, στο Μοναστηράκι.

Ο Αλέξιος Παπαζαχαρίας επιμελητής, 18 καλλιτέχνες εκθέτουν.

  

 

 

Το στήσιμο έχει μόλις αρχίσει. Στον απέναντι τοίχο το έργο του Δημήτρη Αντωνίτση δίπλα σε αυτό του Ηλία Παπαηλιάκη.

 

 
 

 

"Ο Πολιτισμός γεννήθηκε πριν από αρκετά χρόνια", μας λέει ο Αλέξιος Παπαζαχαρίας, "αρκετά ώστε κανείς να μη ξέρει πότε ακριβώς. Πρωτότοκος γιος, γεννήθηκε από τον έρωτα δυο γυναικών: της Ζωής και της Σκέψης. Παιδί ατίθασο και κυκλοθυμικό, ωστόσο χαϊδεμένο ως το πρώτο αρσενικό της οικογένειας. Ήταν πάντοτε ιδιαιτέρως κοινωνικός και από πολύ μικρή ηλικία γνωρίστηκε με όλους παντού. Μεγάλωσε μαζί με την Τέχνη, κόρη της Δημιουργίας και της Έμπνευσης, σχεδόν συνομήλική του. "

 

 
 

 

"Η Τέχνη ακόμα και σήμερα αποτελεί τον μεγάλο έρωτα της ζωής του, συνοδοιπόρο και παντοτινό σύντροφο. Παιδιά και τα δύο χωρίς πατέρα. Συχνά ξεχνάμε την πραγματική τους καταγωγή. Τότε διάφοροι τυχοδιώκτες διεκδικούν, ευτυχώς ανεπιτυχώς στο τέλος, την πατρότητα και των δύο, μετατρέποντας τον αιώνιο γάμο σε μια φριχτή αιμομιξία και τα άπειρα παιδιά τους στα φριχτότερα τέρατα. Ο Πολιτισμός και η Τέχνη προστατεύουν και διεκδικούν την ταυτότητα και την ακεραιότητά τους κάθε φορά που αυτές απειλούνται μέσα από διαδικασίες απομυθοποιήσεων που στόχο έχουν να θρυμματίσουν τις ανέπνευστες ρητορικές των επίδοξων πατεράδων.

 

 
Το έργο του Photoharrie 

 

 
Το έργο της Μαργαρίτας Μποφιλίου 

 

 
Το έργο της Γεωργίας Σαγρή

 

 
Τα σχέδια του Γιάννη Σκουρλέτη

 

 
Το βίντεο της Νατάσας Παπαδοπούλου 

 

 
Με 40 βαθμούς όλοι στο στήσιμο: Photoharrie μπροστά στο έργο της Λίζης Καλλιγά

 

 
Η Γεωργία Σαγρή μπροστά στο έργο του Δημήτρη Ντοκατζή

 

 
Μέτρημα για την τοποθέτηση του έργου της Γεωργίας Σαγρή.

 

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν: Δημήτριος Αντωνίτσης, Λίζη Καλλιγά, Νίκος Καναρέλης, Ανδρέας Κασάπης, Ανδρέας Λυμπεράτος, Μανώλης Μπαμπούσης, Μαργαρίτα Μποφιλίου, Μαργαρίτα Μυρογιάννη, Δημήτρης Ντοκαντζής, Ραλλού Παναγιώτου, Νατάσα Παπαδοπούλου, Ηλίας Παπαηλιάκης, Μαρία Πολυζωίδου, Photoharrie, Γεωργία Σαγρή, Γιάννης Σκουρλέτης, Αντωνάκης Χριστοδούλου, Διονύσης Χριστοφιλογιάννης. 

Σε λίγες ώρες η έκθεση ανοίγει. Μου αρέσει το στήσιμό της, τώρα που το βλέπω ολοκληρωμένο. Μου αρέσει και το θέμα της. Θα την επισκεφτώ ξανά. 

Είναι ωραία.