ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

Οι Κόρε.Ύδρο μάς γράφουν για τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου

Οι Κόρε.Ύδρο μάς γράφουν για τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου Facebook Twitter
...Τα μάτια του όταν σας χαιρετούσε στο λιμάνι, ο φόβος πως «δεν θα 'ναι πια μαζί σας», τα μάτια της όταν την πλήγωνες, ο φόβος πως ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ 'ΣΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ.
0

 

Οι τελευταίες μέρες του Αυγούστου είναι το Απέραντο Θέρος*(1), τα σύννεφα όταν έρχονται*(2), οι ιπτάμενες γέφυρες στο Τρίκλινο, ο γάιδαρος που πέφτει στον γκρεμό, ο παπάς που σέρνει το χορό, η αράχνη που κατεβαίνει στον ύπνο σου, τα επάρατα όνειρα, η αμαρτία που δικαιώνεται, η παρέκκλιση που αποθεώνεται.

 

...Ο Κήπος του Λαού σε λογοτεχνική συζήτηση, η Μυστική Εταιρεία στα τελευταία της, Οι Λούπες της Αποσύνθεσης*(3),ο τρόμος του τίποτα, Ο Ξένος.

 

...Το Π. όπως «Πολυθρόνα ψυχοθεραπείας», το Μ. όπως «Μαρτίνος», το Κ. όπως «Κέρκυρα», το Μ. όπως «Μαγνήτης» ή «Μάγισσα».

 

...Η συνειδητοποίηση ότι θα είσαι πάντα «τσιμπημένος» όταν βλέπεις φωτογραφίες της, η σιγουριά ότι ακόμα δεν είπες την τελευταία σου λέξη, η επίγνωση ότι αυτή η σιγουριά δεν είναι παρά μια ακόμα έκρηξη του ναρκισσισμού σου, η σιγουριά ότι αυτή η επίγνωση δεν αναιρεί το προδιαγεγραμμένο τού να σε στοιχειώνουν για πάντα...

 

...Τα μάτια του όταν σας χαιρετούσε στο λιμάνι, ο φόβος πως «δεν θα 'ναι πια μαζί σας», τα μάτια της όταν την πλήγωνες, ο φόβος πως ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ 'ΣΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ.

 

...Τα τελευταία ένσημα του Μεσημερά, οι φθίνουσες φωνές των παιδιών στα Μαντουκιώτικα λίγο πριν νυχτώσει, οι σκύλοι στο Ν. Φάληρο, ο Οφορίκουε, ο Αργύρης, το κοτόπουλο σχάρας, τα ζυμάρια και τα χόρτα, ο Κεφαλλονίτης περιπτεράς που νοσταλγεί μέσα απ' τα μάτια σου, η παρακμή, η ευθύνη, η σκληρή αλήθεια, οι Βαρυπατάδες που αδειάζουν, η κόκα-κόλα στο ποτήρι, που τώρα δεν ζεσταίνει τόσο γλήγορα, ο Γιώργης με το σώβρακο.

 

...Η φρίκη της προδοσίας από «έμπιστο άτομο», τα άξεστα χέρια στο λαιμό σου, όλα όσα πέρασες εξαιτίας του, όλα όσα έζησες εξαιτίας του.

 

...Το χορτάτο από τον ύπνο μάγουλο*(4) της αναλγησίας που αποστρέφεσαι αλλά υπομένεις, το ζηλιάρικο αφτί της ανασφάλειας, που σε θέλει αδύναμο για να το 'χεις ανάγκη, η διαβεβαίωση ότι «μπορείς να μ' αγαπάς και να την αγαπήσεις ταυτόχρονα»*(5), το μίσος του πέους σε έξαρση, το μέρος όπου ο καουμπόης του καρκίνου ιππεύει*(6), μια εφήμερη απόλαυση «κάτω από έναν ήλιο, που σε σημαδεύει για πάντα»*(7).

 

...Ο τελικός του Ολυμπιακού Τουρνουά Υδατοσφαίρισης (ανδρών), η σκοτεινή φωνή του Στράτου Σεφτελή, τα προκριματικά του Champions League, η πρόκριση με την ψυχή στο στόμα στην παράταση, οι πανηγυρισμοί στους Άγιους Δέκα τη μέρα του πανηγυριού της Οδηγήτριας, «ένα γκολ με το στανιό ο Ντελγάδο», η αναπόληση των βραδιών του Ιουνίου*(8), τα «υπέροχα οπίσθιά» του.

 

...Το Καρδάκι, η Μυρτιώτισσα, τα βράχια στη Λάκκα, ένα ολέθριο κύμα, Ο Πόρφυρας*(9).

 

...Ο άρχων Μιχαήλ, ο άρχων Γαβριήλ, ο άρχων Εωσφόρος, το τέλος του κόσμου χωρίς απτή προειδοποίηση, το μέρος όπου οι άντρες καλούνται καβαλάρηδες, το «αντίο» στα τσίνουρα που λίγο λάμπει, το μεγάλο «γιατί» που...*(10) απαντήθηκε.

 

1. Fennesz: EndlessSummer, 2001
2.
Μάνος Χατζιδάκις: «Όταν έρχονται τα σύννεφα», Το Χαμόγελο της Τζοκόντας, 1965
3. William Basinski:
The Disintegration Loops, 2004
4. Οδυσσέας Ελύτης:
ΤοΆξιονΕστί, 1959 (τρις)
5. PJ Harvey:
«Oh My Lover»,
Dry, 1992
6. Neil Young:
«Big Green Country», Mirrorball, 1995
7.
Witness: Under A Sun, 2001
8.
Air France: «June Evenings», No Way Down, 2008
9.
Διονύσιος Σολωμός: ΟΠόρφυρας, 1849
10. Sunset Rubdown: «The men are called horsemen there», Shut Up I Am Dreaming, 2006

Κόρε.Ύδρο.: «Το τελευταίο (μας) καλοκαίρι», Όλη η Αλήθεια για τα Παιδιά του '78, 2009

0

ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

2022: Το έτος των επόμενων ετών

Guest Editors / 2022: Χρονιά - σταθμός για τους παλιούς μύθους και τις νέες πραγματικότητες

Η φετινή χρονιά ήταν το έτος μετάβασης προς μια νέα συστημική διάταξη στο διεθνές περιβάλλον, με τη σταδιακή απομάκρυνση από τον πολυπολισμό και την επιστροφή σε μια διπολική πραγματικότητα.
ΣΠΥΡΟΣ Ν. ΛΙΤΣΑΣ*
Χρίστος Δήμας: Η εξέλιξη της επιχειρηματικής και ερευνητικής δραστηριότητας στην Ελλάδα

Guest Editors / Χρίστος Δήμας: Η εξέλιξη της επιχειρηματικής και ερευνητικής δραστηριότητας στην Ελλάδα

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για την Έρευνα και την Καινοτομία, και βουλευτής Κορινθίας περιγράφει το οικοσύστημα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας που οικοδομείται στην Ελλάδα.
ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΗΜΑΣ
Παναγιώτης Καραμπίνης: Η μεγάλη ευκαιρία της Ελλάδας και η high-impact επανάσταση

Guest Editors / Παναγιώτης Καραμπίνης: Η μεγάλη ευκαιρία της Ελλάδας και η high-impact επανάσταση

Ο Παναγιώτης Καραμπίνης, διευθύνων σύμβουλος της Endeavor Greece, τα τελευταία χρόνια ζει και αναπνέει μέσα στο εκκολαπτόμενο οικοσύστημα νεοφυών επιχειρήσεων της Ελλάδας. Με ρεαλισμό και συγκρατημένη αισιοδοξία μιλάει στη LiFO για τον μετασχηματισμό της Ελλάδας χάρη στις καινοτόμες ιδέες νέων επιχειρηματιών που την έχουν βάλει ήδη σε μια συναρπαστική τροχιά που μας αφορά όλους.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΑΜΠΙΝΗΣ
Το 2023 θα είναι ίσως το πιο σημαντικό έτος για το σύγχρονο ελληνικό κράτος

Guest Editors / Το 2023 θα είναι ίσως το πιο σημαντικό έτος για το σύγχρονο ελληνικό κράτος

Μπορούν τα ελληνικά πολιτικά κόμματα να αποφύγουν εσωτερικές συγκρούσεις που θα φέρουν τη χώρα αντιμέτωπη με τις αδυναμίες του ελληνικού πολιτικού συστήματος, εν όψει των αναμενόμενων εντάσεων στο μέτωπο των ελληνοτουρκικών;
ΝΕΟΦΥΤΟΣ ΛΟΪΖΙΔΗΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ