H γυναίκα που θέλει να αλλάξει τη ζωή των γυναικών θα γίνει ταινία

H γυναίκα που θέλει να αλλάξει τη ζωή των γυναικών θα γίνει ταινία Facebook Twitter
2

Η Σέριλ Σάντμπεργκ κατά το Forbes είναι η πέμπτη πιο ισχυρή γυναίκα στον κόσμο. Έχει συμβάλει στην επιτυχία δύο εταιρειών που κυριαρχούν στον κόσμο: στη Google και στο Facebook. Έχει γράψει ένα βιβλίο με τον οποίο σκοπεύει να αλλάξει τον κόσμο: το Lean In. Τώρα η σκέψη της (που έχει γίνει αφορμή και για πολλά επικριτικά σχόλια) θα εισβάλλει και στον κινηματογράφο.

Στο βιβλίο «Lean In» η Σάντμπεργκ αναλύει τους λόγους για τους οποίους οι γυναίκες βρίσκονται σε μειονεκτική θέση όταν διαπραγματεύονται θέματα της επαγγελματικής τους ζωής. Οι πηγές των ανισοτήτων βεβαίως βρίσκονται κι εκτός των γραφείων. Η συγγραφέας άντλησε εμπειρίες από τη δική της ζωή και παρουσιάζει πτυχές που δεν είναι γνωστές για τον εξής λόγο: ότι δεν υπάρχουν πολλές γυναίκες που έχουν φτάσει σε τόσο υψηλές θέσεις.

«Πριν από ένα-δυο χρόνια στη Νέα Υόρκη προωθούσα μια συμφωνία και ήμουν σε ένα από αυτά τα ωραία νεοϋορκέζικα γραφεία ιδιωτικών επενδύσεων. Είμαι στη συνάντηση - είναι περίπου τρίωρη - και έπειτα από δύο ώρες διακόψαμε για να πάμε στην τουαλέτα. Ολοι σηκώθηκαν από τις θέσεις τους και στην ερώτησή μου σχετικά με το πού είναι η τουαλέτα ο συνεργάτης που συντονίζει τη συνάντηση δείχνει πραγματικά αμήχανος. Συνειδητοποιώ ότι δεν γνωρίζει σε ποιο σημείο του γραφείου του βρίσκεται η τουαλέτα των γυναικών. "Μάλλον θα μετακομίσατε πρόσφατα", του λέω και μου απαντά: "Οχι, είμαστε εδώ περίπου έναν χρόνο". Μένω έκπληκτη. "Μου λέτε ότι είμαι η μόνη γυναίκα που έχει προωθήσει μια συμφωνία σε αυτό το γραφείο μέσα σε έναν χρόνο;". Με κοιτάζει: "Ναι. Ή μπορεί να είστε η μόνη που έπρεπε να πάει στην τουαλέτα"».

Παράλληλα με το βιβλίο η Σάντμπεργκ έχει ιδρύσει το Lean In Foundation, μια ΜΚΟ που επικεντρώνεται στα θέματα ανισότητας μεταξύ των δύο φύλων στην επαγγελματική ζωή.

Τώρα η Sony αγόρασε τα δικαιώματα και προσέλαβε τη Nell Scovell για να μετατρέψει το βιβλίο σε ταινία για τον κινηματογράφο.

Η ταινία όμως δεν θα είναι για την Σέριλ Σάντμπεργκ, γράφει το Deadline Hollywood. «Η Scovell θα προσπαθήσει να δημιουργήσει μια ταινία από τα θέματα που θίγονται στο βιβλίο.»

Είναι σπάνιες οι περιπτώσεις στις οποίες ένα βιβλίο που δεν είναι μυθιστόρημα γίνεται ταινία, πόσο μάλλον με σενάριο γραμμένο από μια γυναίκα.

Τον Δεκέμβριο του 2010 η Σάντμπεργκ έδωσε μια ομιλία στο TED στην οποία μιλάει για κάποια από τα θέματα που αναλύει στο βιβλίο της. Ήταν μια από τις πιο επιτυχημένες ομιλίες που έχουν γίνει ποτέ στο TED.

Βιβλίο
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΙΤΗ 22/11-Πώς γράφεται σήμερα ένα μυθιστόρημα με θέμα τον πόλεμο;

Βιβλία και Συγγραφείς / Πώς γράφεται σήμερα ένα μυθιστόρημα με θέμα τον πόλεμο;

Ο Νίκος Μπακουνάκης συζητάει με τον Πάνο Καρνέζη για το μυθιστόρημά του «Ο λαβύρινθος» με θέμα την περιπλάνηση μιας αποδεκατισμένης ελληνικής μεραρχίας στα βάθη της Ανατολίας τον Σεπτέμβριο του 2022.
ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΚΟΥΝΑΚΗΣ
Χέρμαν Μπροχ

Βιβλίο / «Οι Υπνοβάτες» του Χέρμαν Μπροχ: Διαβλέποντας την άβυσσο του 20ού αιώνα

Οι εκδόσεις Έρμα κυκλοφορούν το αριστούργημα του Χέρμαν Μπροχ σε νέα μετάφραση από τη Σοφία Αυγερινού, θυμίζοντάς μας γιατί άλλαξε την πορεία της λογοτεχνίας του 20ού αιώνα προβλέποντας τα αδιέξοδα της ευρωπαϊκής ηπείρου.
ΤΙΝΑ ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ
ΤΡΙΤΗ 15/11- «Λάδι σε καμβά»: Στον καθρέφτη ενός έργου τέχνης

Βιβλία και Συγγραφείς / «Λάδι σε καμβά»: Ο συγγραφέας Αλέξης Πανσέληνος μιλά για το νέο του μυθιστόρημα

Ο Νίκος Μπακουνάκης συζητάει με τον Αλέξη Πανσέληνο για το τελευταίο του μυθιστόρημα με τίτλο «Λάδι σε καμβά» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.
ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΚΟΥΝΑΚΗΣ
Πασκάλ Μπρυκνέρ: «Βιώνουμε έναν νεοπουριτανισμό»

Βιβλίο / Πασκάλ Μπρυκνέρ: «Βιώνουμε έναν νεοπουριτανισμό»

Ο διάσημος Γάλλος συγγραφέας και διανοούμενος μιλά αποκλειστικά στη LiFO για την Ευρώπη, την πολιτική ορθότητα, την πατριαρχία, τη λογοτεχνία και εξηγεί γιατί στις μέρες μας «ο έρωτας έχει μετατραπεί σε όργανο εξουσίας, η ευτυχία έχει γίνει μια καταστροφική αμφιβολία και η απόλαυση ένα συνεχές άγχος».
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ελληνική Λογοτεχνία που διαβάζουμε τώρα

Βιβλίο / Εννιά βιβλία ελληνικής λογοτεχνίας που διαβάζουμε τώρα

Εννιά επιλογές από την εκδοτική παραγωγή του τελευταίου διμήνου, εννιά συγγραφείς, εννιά διαφορετικοί τρόποι μυθοπλασίας, εννιά αντιλήψεις για τη γλώσσα, εννιά αφηγηματικές στρατηγικές, από την παράδοση της κλασικής αφήγησης μέχρι την αποσπασματικότητα της αφήγησης στο διαδίκτυο, από το μυθιστόρημα στο διήγημα και στη μικρή φόρμα, και μια πλούσια ανθρωπογεωγραφία ηρώων.
ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΚΟΥΝΑΚΗΣ

σχόλια

1 σχόλια

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ