H γυναίκα που θέλει να αλλάξει τη ζωή των γυναικών θα γίνει ταινία

H γυναίκα που θέλει να αλλάξει τη ζωή των γυναικών θα γίνει ταινία Facebook Twitter
2

Η Σέριλ Σάντμπεργκ κατά το Forbes είναι η πέμπτη πιο ισχυρή γυναίκα στον κόσμο. Έχει συμβάλει στην επιτυχία δύο εταιρειών που κυριαρχούν στον κόσμο: στη Google και στο Facebook. Έχει γράψει ένα βιβλίο με τον οποίο σκοπεύει να αλλάξει τον κόσμο: το Lean In. Τώρα η σκέψη της (που έχει γίνει αφορμή και για πολλά επικριτικά σχόλια) θα εισβάλλει και στον κινηματογράφο.

Στο βιβλίο «Lean In» η Σάντμπεργκ αναλύει τους λόγους για τους οποίους οι γυναίκες βρίσκονται σε μειονεκτική θέση όταν διαπραγματεύονται θέματα της επαγγελματικής τους ζωής. Οι πηγές των ανισοτήτων βεβαίως βρίσκονται κι εκτός των γραφείων. Η συγγραφέας άντλησε εμπειρίες από τη δική της ζωή και παρουσιάζει πτυχές που δεν είναι γνωστές για τον εξής λόγο: ότι δεν υπάρχουν πολλές γυναίκες που έχουν φτάσει σε τόσο υψηλές θέσεις.

«Πριν από ένα-δυο χρόνια στη Νέα Υόρκη προωθούσα μια συμφωνία και ήμουν σε ένα από αυτά τα ωραία νεοϋορκέζικα γραφεία ιδιωτικών επενδύσεων. Είμαι στη συνάντηση - είναι περίπου τρίωρη - και έπειτα από δύο ώρες διακόψαμε για να πάμε στην τουαλέτα. Ολοι σηκώθηκαν από τις θέσεις τους και στην ερώτησή μου σχετικά με το πού είναι η τουαλέτα ο συνεργάτης που συντονίζει τη συνάντηση δείχνει πραγματικά αμήχανος. Συνειδητοποιώ ότι δεν γνωρίζει σε ποιο σημείο του γραφείου του βρίσκεται η τουαλέτα των γυναικών. "Μάλλον θα μετακομίσατε πρόσφατα", του λέω και μου απαντά: "Οχι, είμαστε εδώ περίπου έναν χρόνο". Μένω έκπληκτη. "Μου λέτε ότι είμαι η μόνη γυναίκα που έχει προωθήσει μια συμφωνία σε αυτό το γραφείο μέσα σε έναν χρόνο;". Με κοιτάζει: "Ναι. Ή μπορεί να είστε η μόνη που έπρεπε να πάει στην τουαλέτα"».

Παράλληλα με το βιβλίο η Σάντμπεργκ έχει ιδρύσει το Lean In Foundation, μια ΜΚΟ που επικεντρώνεται στα θέματα ανισότητας μεταξύ των δύο φύλων στην επαγγελματική ζωή.

Τώρα η Sony αγόρασε τα δικαιώματα και προσέλαβε τη Nell Scovell για να μετατρέψει το βιβλίο σε ταινία για τον κινηματογράφο.

Η ταινία όμως δεν θα είναι για την Σέριλ Σάντμπεργκ, γράφει το Deadline Hollywood. «Η Scovell θα προσπαθήσει να δημιουργήσει μια ταινία από τα θέματα που θίγονται στο βιβλίο.»

Είναι σπάνιες οι περιπτώσεις στις οποίες ένα βιβλίο που δεν είναι μυθιστόρημα γίνεται ταινία, πόσο μάλλον με σενάριο γραμμένο από μια γυναίκα.

Τον Δεκέμβριο του 2010 η Σάντμπεργκ έδωσε μια ομιλία στο TED στην οποία μιλάει για κάποια από τα θέματα που αναλύει στο βιβλίο της. Ήταν μια από τις πιο επιτυχημένες ομιλίες που έχουν γίνει ποτέ στο TED.

Βιβλίο
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανί Ερνό: «Όπως η σεξουαλική επιθυμία, έτσι και η μνήμη δεν σταματά ποτέ»

Βιβλίο / Ανί Ερνό: «Όπως η σεξουαλική επιθυμία, έτσι και η μνήμη δεν σταματά ποτέ»

Η Γαλλίδα συγγραφέας που τιμήθηκε με το Νόμπελ Λογοτεχνίας γεφυρώνει, με τη μυθιστορηματοποίηση της μνήμης, τη μεγάλη λογοτεχνία, από τον Μαρσέλ Προυστ μέχρι τον σύγχρονό μας Εντουάρ Λουί. Γεννήθηκε σαν σήμερα το 1940.
ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΚΟΥΝΑΚΗΣ
ΕΠΕΞΕΡΓ. Παύλος Μεθενίτης «Αμανίτα μουσκάρια»

Το πίσω ράφι / Όταν μια ολόκληρη διμοιρία ανταρτών ξεκληρίστηκε από παραισθησιογόνα μανιτάρια

Στηριγμένο σε πραγματικά γεγονότα, το μυθιστόρημα «Αμανίτα μουσκάρια» του Παύλου Μεθενίτη εξερευνά το ζήτημα των ουσιών ως καταφύγιο αλλά και ως καταστροφή, και μας παρασύρει σ’ ένα ταξίδι ποτισμένο από την ελληνική πραγματικότητα, παραμονές της οικονομικής κρίσης.
ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ
Arsenale: Το πιο απρόσμενο βιβλιοπωλείο των Κυκλάδων φτιάχτηκε στην Ανάφη

Βιβλίο / Arsenale: Το πιο απρόσμενο βιβλιοπωλείο των Κυκλάδων φτιάχτηκε στην Ανάφη

Σε ένα νησί που μετρά λιγότερους από 300 μόνιμους κατοίκους, ένα παλιό καραβόσπιτο μεταμορφώθηκε σε ένα καταφύγιο πολιτισμού γεμάτο βιβλία, μουσικές και μικρούς θησαυρούς.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Μαρκ Τουέιν, «Οι περιπέτειες του Χακ Φιν»

Το πίσω ράφι / Το μυθιστόρημα του Μαρκ Τουέιν που έθαψαν οι κριτικοί και το αποθέωσε ο Χέμινγουεϊ

Στις «Περιπέτειες του Χακ Φιν» ο Μαρκ Τουέιν έπλασε τον πιο ελεύθερο ήρωα της αμερικανικής λογοτεχνίας, που αρνήθηκε τους κανόνες της κοινωνίας του και ένωσε την τύχη του με έναν σκλάβο δραπέτη.
ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ
Ο Σάχης του Ιράν και η Αμερική που δεν μπορούσε να φανταστεί την ζωή χωρίς αυτόν

Βιβλίο / Ο Σάχης του Ιράν και η Αμερική που δεν μπορούσε να φανταστεί τη ζωή χωρίς αυτόν

Ένα νέο βιβλίο με τίτλο «Βασιλεύς των Βασιλέων», όπως αποκαλούσε τον εαυτό του ο Ρεζά Παχλαβί, εστιάζει στις διαδοχικές κυβερνήσεις των ΗΠΑ που «αποδέχτηκαν πρόθυμα τις φαντασιώσεις του, τόσο για τον εαυτό του όσο και για τη χώρα του».
THE LIFO TEAM
Γωγώ Ατζολετάκη: «Οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας δεν είναι “ληγμένα προϊόντα”»

Βιβλίο / Γωγώ Ατζολετάκη: «Οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας δεν είναι “ληγμένα προϊόντα”»

Σταρ Ελλάς στα νιάτα της, διακρίθηκε ως ηθοποιός, θιασάρχης, ραδιοφωνική παραγωγός, δοκιμάστηκε επίσης στη συγγραφή έχοντας κυκλοφορήσει μέχρι τώρα επτά βιβλία μαζί με το πρόσφατο «Η τρίτη άνοιξη» (εκδ. Επίμετρο), που έδωσε και το έναυσμα γι’ αυτήν τη συνέντευξη.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
O Δημήτρης Γκιώνης, οι ένδοξες μέρες της «Ελευθεροτυπίας» και το σημερινό μιντιακό σούπερ μάρκετ

Οι Αθηναίοι / O Δημήτρης Γκιώνης, οι ένδοξες μέρες της «Ελευθεροτυπίας» και το σημερινό μιντιακό σούπερ μάρκετ

Ο 81χρονος δημοσιογράφος και συγγραφέας που για δεκαετίες διηύθηνε τις πολιτιστικές σελίδες της Ελευθεροτυπίας, αφηγείται τη συναρπαστική καριέρα του στη LiFO
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Κλαίρη Μιτσοτάκη: «Η αξιοπρέπεια και η φιλία είναι τα θεμέλια της ζωής μας»

Βιβλίο / Κλαίρη Μιτσοτάκη: «Η αξιοπρέπεια και η φιλία είναι τα θεμέλια της ζωής μας»

Η σπουδαία μεταφράστρια, που έχει αφιερώσει μεγάλο μέρος της δουλειάς της στον Μαρσέλ Προυστ, μας ξεναγεί στον πολύπλοκο κόσμο του και εκφράζει τον θυμό της για την πανταχού παρούσα απάτη της εποχής μας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η αλήθεια για τον «Συνταγματάρχη» Πάρκερ, τον διαβόητο μάνατζερ του Έλβις Πρίσλεϊ

Βιβλίο / Η αλήθεια για τον «Συνταγματάρχη» Πάρκερ, τον διαβόητο μάνατζερ του Έλβις Πρίσλεϊ

Ένα νέο βιβλίο με τίτλο «Ο Συνταγματάρχης και ο Βασιλιάς» εξερευνά τη συναρπαστική ζωή ενός ακούραστου κομπιναδόρου που προσπαθούσε απεγνωσμένα να ανακαλύψει εκ νέου τον εαυτό του.
THE LIFO TEAM
Γνώριζαν ή όχι οι Γερμανοί για τα εγκλήματα του Χίτλερ;

Βιβλίο / Γνώριζαν ή όχι οι Γερμανοί για τα εγκλήματα του Χίτλερ;

Πότε ακριβώς χάθηκε ο πόλεμος για τον Άξονα; Ποια ήταν η πιο σημαντική μάχη του πολέμου; Πόσο «συμμέτοχος» ήταν ο Γερμανικός λαός στο ολοκαύτωμα; Σ’ αυτά τα ερωτήματα επιχειρεί να απαντήσει μια νέα ογκώδης έκδοση με τίτλο «Η συνολική ιστορία του Β' Παγκοσμίου Πολέμου».
THE LIFO TEAM
Αudiobooks: Αντί να διαβάσεις το νέο βιβλίο της Σάλι Ρούνεϊ, το ακούς

Βιβλίο / Αudiobooks: Αντί να διαβάσεις το νέο βιβλίο της Σάλι Ρούνεϊ, το ακούς

Είναι νωρίς να πούμε πως αυτά τα ηχητικά λογοτεχνικά αρχεία μπορούν να αντικαταστήσουν το βιβλίο. Είναι όμως μια υπέροχη λύση για όσους θέλουν να διαβάσουν αλλά δεν έχουν χρόνο ή έχουν μπλοκάρει με το κανονικό διάβασμα.
ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

σχόλια

1 σχόλια