Από όλες τις συνεργασίες που έχετε κάνει ποια σας έχει αποτυπωθεί περισσότερο στη μνήμη και γιατί;

Είναι πραγματικά αρκετές οι συνεργασίες που έχουν αποτυπωθεί στη μνήμη μου και στην καρδιά μου και δεν είναι και τόσο εύκολο να τις ξεχωρίσω. Η συνάντηση με τον Rollando Villazon -έναν από τους μεγαλύτερους τενόρους του 21ου αιώνα, στον ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη-, η συνεργασία μου με τον Angel Parra στην Αθήνα -μία ιστορική μουσική και πολιτική προσωπικότητα της Λατινικής Αμερικής και γιος της μεγάλης Violeta του Gracias a la Vida. Το κονσέρτο στην UNESCO στο Παρίσι, στο Theatre d' Orleans με τον Νίκο Μαμαγκάκη. Η εμφάνισή μου στα εγκαίνια της Bibliotheca Alexandrina καθώς και η συμμετοχή μου ως κορυφαίας στους Όρνιθες με το Εθνικό Θέατρο στην Επίδαυρο. Με τους μεγάλους μας συνθέτες Μίκη Θεοδωράκη, Γιάννη Μαρκόπουλο, καθώς και από τους νεότερους τον Νίκο Ξυδάκη. Τέλος, με τον Δημήτρη Παπαδημητρίου, στον οποίο οφείλω ίσως το μέγιστο. 

Τι από τα δύο προτιμάτε; Το τραγούδι ή την ηθοποιία;

Κατά τη γνώμη μου ο διαχωρισμός είναι ανυπόστατος γιατί η τέχνη της υποκριτικής ενυπάρχει στην τέχνη του τραγουδιού. 

Πόσο δύσκολο ήταν για μια νέα κοπέλα από τη Ζάκυνθο να έρθει και να ζήσει στην Αθήνα;

Με τη Ζάκυνθο με συνδέουν τα καλοκαίρια των παιδικών και εφηβικών μου χρόνων, αφού από εκεί είναι η καταγωγή μου. Όμως υπήρξα αρκετά κοσμογυρισμένο μωρό, αφού γεννήθηκα στη Λιβύη και έζησα εκεί έως τα πέντε μου. Μετά ήρθαμε στην Αθήνα και μετά ήρθε η Ζάκυνθος, σαν το Ελληνικό Καλοκαίρι. Η σύνθεση Ανατολικής μουσικής (Λιβύη) και Δυτικής (Ζάκυνθος) έγινε πάντως αβίαστα. 

Τι θυμάστε περισσότερο από τα παιδικά σας χρόνια;

Όταν βρέθηκα στην Αίγυπτο για τα εγκαίνια της βιβλιοθήκης συνειδητοποίησα ότι το τοπίο της αραβικής ερήμου μου ήταν βαθειά οικείο. Η Λιβύη είχε αφήσει πίσω της μία αχνή και αχανή εξαϋλωμένη αίσθηση ερήμου στον ήλιο που την αναγνώριζα ξανά σαν κρυπτομνησία. Αργότερα, τι άλλο; Τη μικρή Φωτεινή να διασκεδάζει τους μεγάλους με το τραγούδι. 

Πώς ορίζετε την επιτυχία;

Η επιτυχία ενός καλλιτέχνη δεν μπορεί παρά να προσμετράται με απόλυτη τιμή την καλλιτεχνική δημιουργία. Ευτυχώς η δημιουργία ενός καλλιτέχνη είναι το έργο του συνολικά και έτσι κρίνεται από τους πολλούς ανθρώπους μέσα στον πολύ χρόνο. Έχω βάλει ένα και μόνο προσωπικό κριτήριο επιτυχίας: τη συνέπεια στην αληθινή έκφραση, τη δική μου αλήθεια. Αν αυτή είναι πάντα παρούσα τότε ο καθένας μας είναι για μένα επιτυχημένος.

Ποια δουλειά σας θα διαλέγατε ως πιο αγαπημένη και γιατί;

Το Δελτίο Ανέμων γιατί μεταφέρει τη μελοποιημένη ποίηση από το ακαδημαϊκό έντεχνο μουσικό ύφος σε μία σύγχρονη, νεανική μουσική γλώσσα.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Τι σχεδιάζετε;

Παραστάσεις στον Ιανό, 17-24-31 Μαΐου. Τρία διαδοχικά Σάββατα, τρεις ξεχωριστές παραστάσεις με επίσημους καλεσμένους τον Χρήστο Θηβαίο, τη Μαρία Φαραντούρη και τον Δημήτρη Παπαδημητρίου. Στη συνέχεια ακολουθούν καλοκαιρινές συναυλίες ανά την Ελλάδα.

Πόσο σημαντικό βήμα στην καριέρα σας ήταν η γνωριμία με τον Δ. Παπαδημητρίου;

Πολύ, στη ζωή μου ολόκληρη. Φυσικά και στην πορεία μου μέσα στην τέχνη. 

Ποιες προσωπικότητες σας έχουν επηρεάσει βαθιά;

Ο Κ.Π. Καβάφης, ο Γιώργος Σεφέρης, Ο Οδυσσέας Ελύτης, ο Ικτίνος και ο Καλλικράτης παρέα με τον Φειδία (που έφτιαξαν έναν Παρθενώνα να βλέπουμε κάθε μέρα), οι τρεις τραγικοί και ο Αριστοφάνης, ο Παρθένης και ο Θεοτοκόπουλος με τις εξαϋλωμένες μορφές τους, ο Μιχάλης Κακογιάννης, ο Μάνος Χατζιδάκις, η Έλλη Λαμπέτη, ο Δημήτρης Χορν, η Φλέρυ Νταντωνάκη, η Κάλλας, η Μαρία Φαραντούρη... και τόσοι άλλοι. Φυσικά δεν μπορεί να ξεχωρίσει ένας. Ο καθένας με έχει επηρεάσει στο είδος του.