1.

Η μαγειρική με χαλαρώνει όσο τίποτε άλλο στον κόσμο. Λατρεύω να είμαι σπίτι μου και να μαγειρεύω, ακόμα κι αν είναι μόνο για μένα. Μπορώ πολύ εύκολα να περάσω αρκετές ώρες στην κουζίνα μαγειρεύοντας και ακούγοντας μουσική.

 

2.

Είμαι τεράστιος φαν των σπορ, ειδικά του ποδοσφαίρου και του τένις. Πριν από κάποια χρόνια γνώρισα τον Ρότζερ Φέντερερ στην Ελβετία κι από τότε όχι μόνο τον ακολουθώ πιστά, αλλά έχω αποκτήσει εθισμό με τον άθλημα. Για το ποδόσφαιρο τι να πρωτοπώ... είμαι Ιταλός και μεγάλωσα μέσα στην κουλτούρα του. Όλη μου η οικογένεια υποστηρίζει τη Μίλαν και όποτε βρίσκω χρόνο οπωσδήποτε θα πάω στο στάδιο San Siro στο Μιλάνο για να παρακολουθήσω κάποιον αγώνα.

 

3.

Είμαι ο πιο αυστηρός κριτής του εαυτού μου και κατά 99% θεωρώ πως όλα τα κομμάτια που ακούω είναι καλύτερα από τα δικά μου. Ίσως να φταίει το γεγονός ότι ξοδεύω αμέτρητες ώρες ακούγοντας λούπες, όταν είμαι στο στούντιο. Λατρεύω το ότι ο καθένας από εμάς έχει διαφορετικό «αυτί» και κατανοεί με προσωπικό τρόπο αυτό που ακούει. Επίσης μου αρέσει πολύ το ότι οι άνθρωποι έχουν διαφορετικές απόψεις και γούστα: ένα τραγούδι μπορεί να είναι μέτριο για τον έναν, αλλά αριστούργημα για κάποιον άλλο.

 

Μισώ αφάνταστα τον ρατσισμό και ειδικά τον κοινωνικό ρατσισμό. Οι διακρίσεις παντός είδους με κάνουν έξαλλο, ακόμα και στον δικό μας χώρο και σε ότι έχει να κάνει με τη μουσική.

 

4.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Ελβετία από Ιταλούς γονείς. Έχει πλάκα, στην Ιταλία με θεωρούν Ελβετό και στην Ελβετία, Ιταλό. Άρα φτάνουμε στην ερώτηση, τι είμαι, άραγε, στην πραγματικότητα; (γελάει). Νιώθω και τα δύο, σε συγκεκριμένες συναισθηματικά φορτισμένες στιγμές είμαι Ιταλός, και σε κάποιες άλλες είμαι ευθύς και ήρεμος όπως μόνο ένας Ελβετός μπορεί να είναι. Έχω τη σωστή μείξη, θα έλεγα.

 

5.

Μετά από τόσα χρόνια στη σκηνή, οι Βρετανοί νομίζουν ότι το όνομά μου είναι Andrea Olivia. Είναι Oliva! Απλά να έχεις στο μυαλό σου τις ελιές (olives) για να το πετύχεις. Στην αρχή της καριέρας μου και όταν ξεκίνησα τις περιοδείες οι οδηγοί που έρχονταν να με πάρουν από το αεροδρόμιο έβλεπαν το όνομά μου και περίμεναν ότι θα παραλάβουν ένα κορίτσι. Κάθε φορά τους απογοήτευε οικτρά η ανδρική μου εμφάνιση (γελάει).

 

O DJ Andrea Oliva μάς συστήνεται, μέσα από δικά του λόγια
Ποτέ δεν θα συνηθίσω τα ταξίδια και σιχαίνομαι να περνάω χρόνο στα αεροδρόμια. Όλα τα άλλα στοιχεία του επαγγέλματός μου τα αντιμετωπίζω με φοβερό πάθος, αφοσίωση και αγάπη.

 

6.

Ποτέ δεν θα συνηθίσω τα ταξίδια και σιχαίνομαι να περνάω χρόνο στα αεροδρόμια. Όλα τα άλλα στοιχεία του επαγγέλματός μου τα αντιμετωπίζω με φοβερό πάθος, αφοσίωση και αγάπη. Το μοναδικό αρνητικό, για μένα, ήταν και θα είναι τα ταξίδια.

 

7.

Μιλάω 6 γλώσσες και μου αρέσει να τις χρησιμοποιώ όσο πιο πολύ μπορώ. Μεγάλωσα μιλώντας ιταλικά στο σπίτι, τα «ελβετικά» γερμανικά στον δρόμο με τους φίλους μου και τα σωστά γερμανικά στο σχολείο. Αργότερα έμαθα γαλλικά, ισπανικά και αγγλικά. Να φανταστείς μπορώ να συνεννοηθώ λίγο και στα ελληνικά: «μαλάκα!» (γελάει).

 

8.

Πήγαινέ με σε ένα παραδοσιακό εστιατόριο και θα είμαι ο πιο χαρούμενος άνθρωπος στη Γη! Λατρεύω να κάθομαι στο τραπέζι περιτριγυρισμένος από φίλους και να ανταλλάσσουμε ιστορίες.

 


9.

Μισώ αφάνταστα τον ρατσισμό και ειδικά τον κοινωνικό ρατσισμό. Οι διακρίσεις παντός είδους με κάνουν έξαλλο, ακόμα και στον δικό μας χώρο και σε ό,τι έχει να κάνει με τη μουσική. «Αυτό είναι σούπερ, όμως αυτό δεν είναι, αυτό είναι πολύ εμπορικό, αυτός παίζει tech house, αυτός είναι techno DJ, αυτό είναι underground, αυτό δεν είναι underground, αυτό το κλαμπ είναι πολύ μαζικό» και η αηδία συνεχίζεται ατέρμονα με όλους αυτούς τους διαχωρισμούς των ειδών και όχι μόνο. Κρίνουν τους ανθρώπους σε προσωπικό επίπεδο απλά και μόνο από τη μουσική που παίζουν. Ακόμα και με ένα κομμάτι που μπορεί να βάλεις σε ένα σετ παίζει κάποιοι να σε κατηγοριοποιήσουν στο δευτερόλεπτο.

 

10.

Νιώθω συνεχώς κουρασμένος και το αγαπημένο μου χόμπι είναι ο ύπνος. Έχοντας πει αυτό, σας χαιρετώ όλους, θα σας δω στην Αθήνα, πάω να την πέσω! (γελάει)

 

Info

Ο Andrea Oliva θα βρίσκεται στο Dybbuk το Σάββατο 30 Νοεμβρίου.