Aνοιχτές πληγές της Ευρώπης

Aνοιχτές πληγές της Ευρώπης Facebook Twitter
0

Στο πρώτο μέρος, θα προβληθεί η ταινία «White Breath» του εικαστικού Τάσου Αλαμάνου: μία ταινία μικρού μήκους, που μέσα από την αγωνία ενός γλύπτη στην Αθήνα, διαπραγματεύεται το ζήτημα μνήμης του σύγχρονου Έλληνα. Στην αρχή της ταινίας, ακούγεται η φωνή του στο πουθενά να λέει πως η χώρα του τον οδηγεί στο χώμα. Η Ελλάδα και η Κύπρος είναι μία ανοιχτή πληγή στην Ευρώπη.

Την προβολή της ταινίας, ακολουθεί συναυλία με 3 Lamenti Musicali και 8 Τραγούδια. Το πρώτο σκέλος της συναυλίας είναι μουσική εγχόρδων: η πυκνή γραφή και ο βαθειά αρμονικός σκελετός κινεί το νήμα της αίσθησης με ταλαντώσεις που ορίζουν το συναίσθημα σε άλλο επίπεδο. Το δεύτερο σκέλος αποτελείται από σύγχρονες ελεγείες για φωνή και έγχορδα: με τους στίχους του Αριστείδη Γιαγιάννου και τη μουσική της Λίας Βίσση, το απλό βίωμα μετουσιώνεται σε πνευματική αντανάκλαση. Συνοδεύει η Ορχήστρα Πατρών και διευθύνει ο Μίλτος Λογιάδης.

Μουσική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Piandaemonium στο Μέγαρο: 12 πιανίστες και 6 πιάνα συνομιλούν και αλληλεπιδρούν

Μουσική / Πανδαιμόνιο πιάνων στο Μέγαρο Μουσικής

Το Piandaemonium, το μοναδικό παγκοσμίως συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη με τους 12 πιανίστες, θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με δυνατούς ήχους, τζαζ αναμνήσεις, Προκόφιεφ και παραδοσιακές μελωδίες.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
ΕΠΕΞ Η τυραννία του Berghain

Μουσική / H τυραννία του Berghain

Με τη νεότερη γενιά των «ρέιβερ» να στρέφεται κυρίως σε hard ή εναλλακτικά πιο εύπεπτους ήχους και τους παλιούς να αρνούνται να δεχτούν οποιαδήποτε υποκατηγορία τέκνο ως αληθινή, το είδος έχει φτωχύνει σε πολυμορφία και τείνει να περιοριστεί στα δύο δίπολα.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΟΥΡΛΑΚΟΣ
Ένα live οικονομικής ενίσχυσης επιζωσών έμφυλης βίας

Μουσική / Larry Gus, The Boy, Δεσποινίς Τρίχρωμη και Aeon σε ένα λάιβ για καλό σκοπό

Τέσσερις τραγουδοποιοί ενώνουν τις δυνάμεις τους στο Gagarin 205 για την ενίσχυση επιζωσών έμφυλης βίας, καθώς τα έσοδα θα διατεθούν για την κάλυψη των δικαστικών εξόδων όσων κατήγγειλαν τον κακοποιητή τους.
M. HULOT
Οι πρώτες ελληνικές AI περσόνες στην trap και το hip hop

Μουσική / Οι πρώτες ελληνικές AI περσόνες στην trap και το hip hop

Η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει τον ήχο και την αισθητική της ελληνικής μουσικής σκηνής. Η Alina (4LINA) και η Roselune Everly είναι οι πρώτες ελληνικές AI περσόνες στην trap και το hip hop, που δημιουργούν μουσική με συναίσθημα και αναδεικνύουν πώς η τεχνολογία μπορεί να συνυπάρξει με την ανθρώπινη έκφραση.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ