Ένα εντυπωσιακό αρχιτεκτονικό πρότζεκτ στη θέση του «Γαλάζιου Παράθυρου» της Μάλτας

Ένα εντυπωσιακό αρχιτεκτονικό πρότζεκτ στη θέση του «Γαλάζιου Παράθυρου» της Μάλτας Facebook Twitter
0

Ο αρχιτέκτονας Svetozar Andreev σε συνεργασία με την Elena Britanishskaya, πρότειναν τη δημιουργία ενός νέου έργου τέχνης που θα αντικαταστήσει το κατεστραμμένο «Γαλάζιο Παράθυρο», το διάσημο τοπόσημο που κοσμούσε την ακτή της Μάλτας.

Το εμβληματικό «tieqa żerqa», ο βραχώδης σχηματισμός που έμοιαζε με αψίδα είχε καταστραφεί από μία καταιγίδα το 2017.

Ένα εντυπωσιακό αρχιτεκτονικό πρότζεκτ στη θέση του «Γαλάζιου Παράθυρου» της Μάλτας Facebook Twitter

Το νέο πρότζεκτ που ονομάζεται «καρδιά της Μάλτας» έχει σκοπό να δημιουργήσει ένα νέο οπτικό ορόσημο, δημιουργώντας μία πολυγωνική αρχιτεκτονική μορφή με καθρέφτες και χάλυβα, που θα αναμιγνύονται με το τοπίο και θα έχουν το ίδιο μέγεθος και αναλογίες με την αρχική βραχώδη αψίδα.


Η πρόταση του Andreev και της Britanishskaya οραματίζεται μια νέα μορφή που θα απλώνεται σε 5.000 και που θα είναι διατεταγμένη σε πέντε σπειροειδή επίπεδα.

Παράλληλα,  με μια εντυπωσιακή σύμπραξη από λέιζερ, κάθε σπειροειδές βήμα, θα αντιπροσωπεύει τα χίλια χρόνια ιστορίας της Μάλτας.


Η πρόταση υποβλήθηκε στις Αρχές της χώρας και ο αρχιτέκτονας-δημιουργός του έργου το περιγράφει ως το «τέλειο μνημείο και σύμβολο της συγχώνευσης του νεωτερισμού και της φύσης, του χρόνου και της ιστορίας και μαρτυρία της ανθεκτικότητας του ανθρώπινου πνεύματος».

 

Η «καρδιά της Μάλτας» στοχεύει στη δημιουργία ενός νέου αρχιτεκτονικού και πολιτιστικού ορόσημου σε αυτή την περιοχή της χώρας. 


Για το έργο, ο αρχιτέκτονας προτείνει να αξιοποιηθούν οι τελευταίες τεχνικές και υλικά που είναι διαθέσιμα στην αρχιτεκτονική και στη ναυπηγική βιομηχανία που θα αντικατοπτρίζουν το περιβάλλον της Dwejra, κάτι που θα επιτρέψει την υλοποίηση του έργου, διατηρώντας παράλληλα το υπάρχον φυσικό παράκτιο τοπίο.

Design
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

LiFO x Design Ambassador/ Archisearch: Τα κορυφαία έντυπα αρχιτεκτονικής και design παρουσιάζουν

Design / LiFO x Design Ambassador/ Archisearch: Τα κορυφαία έντυπα αρχιτεκτονικής και design παρουσιάζουν

Η LiFO και η Design Ambassador δημιούργησαν μια πρωτότυπη σειρά ειδικών εκδόσεων που απελευθέρωσαν το αρχιτεκτονικό έντυπο από τον κλαδικό του χαρακτήρα και έδωσαν νέα δυναμική και ουσία στη συζήτηση για την αρχιτεκτονική, το design και την ανάπτυξη
THE LIFO TEAM
H Potiropoulos+Partners σχεδίασε ένα εντυπωσιακό αειφορικό συγκρότημα διαμερισμάτων και κατοικιών  στον Άλιμο 

Design / H Potiropoulos+Partners σχεδίασε ένα εντυπωσιακό αειφορικό συγκρότημα διαμερισμάτων και κατοικιών  στον Άλιμο 

Το «Cube-2» στον Άλιμο, ένα project όπου το τρίπτυχο «υπαίθριος χώρος-ημιυπαίθριος χώρος-πράσινο» αναδεικνύεται σε κύριο συνθετικό άξονα. Προκύπτει έτσι μία αλληλουχία προβόλων-κήπων, που δίνουν την εντύπωση ότι κινούνται μέσα στη βλάστηση, και αντίστοιχα ότι η βλάστηση κινείται μέσα σ’ αυτούς.
THE LIFO TEAM
The Boy Is Beautiful

Athens Pride 2022 / The Boy Is Beautiful: Ένα περιοδικό που ξετυλίγει το νήμα των ελληνικών queer χρονικών

Στο εξαμηνιαίο περιοδικό του Λεωνίδα Λιόλιου queer και queer friendly αναγνώστες στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο μπορούν να ανακαλύψουν κομμάτια της ελληνικής ιστορίας που έχουν θαφτεί κάτω από τα μπάζα της ετεροκανονικότητας και του μεσσιανισμού.
M. HULOT
Η ΕΣΩ επέστρεψε πιο δυναμική και επίκαιρη από ποτέ 

Design / Η ΕΣΩ επέστρεψε πιο δυναμική και επίκαιρη από ποτέ 

Δείτε όσα έγιναν στην δέκατη διοργάνωση της ημερίδας ΕΣΩ που διοργανώθηκε σε στρατηγική συνεργασία και συνεπιμέλεια του Archisearch με το Ίδρυμα Mies Van Der Rohe ως συμπαραγωγή της Design Ambassador, του +Design Magazine και της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση.
ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
Serpentine Pavilion: Μια μαύρη εκκλησία - κλίβανος είναι το πιο κατάλληλο θερινό περίπτερο;

Design / Serpentine Pavilion: Μια μαύρη εκκλησία-κλίβανος είναι το πιο κατάλληλο θερινό περίπτερο;

Το φετινό περίπτερο Serpentine, ένας μαύρος περίκλειστος κύλινδρος, από τις πιο «εσωστρεφείς» εγκαταστάσεις που έχουν τοποθετηθεί ποτέ στους κήπους του Κένσινγκτον, σχεδιάστηκε ως χώρος για περισυλλογή και διαλογισμό.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
ΚΥΡΙΑΚΗ Η προέκταση του Royal College of Art είναι ένας ύμνος σε ένα συχνά υποτιμημένο υλικό, το τούβλο

Design / Η προέκταση του Royal College of Art είναι ένας ύμνος σε ένα συχνά υποτιμημένο υλικό, το τούβλο

Μέσα στα πελώρια γυάλινα κτίρια του Battersea, οι αρχιτέκτονες της Tate Modern και της Elbphilharmonie στο Αμβούργο, οι Herzog & de Meuron, φέρνουν ξανά στο προσκήνιο μια σοβαρή προσέγγιση του υλικού.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η Γαλλίδα αρχιτέκτονας πρωτοπόρος της κοινωνικής στέγασης Ρενέ Γκεγιουστέ κέρδισε το Βραβείο Αρχιτεκτονικής 2022.

Πολιτισμός / Ρενέ Γκεγιουστέ: Η Γαλλίδα πρωτοπόρος της κοινωνικής στέγασης κέρδισε το Βραβείο Αρχιτεκτονικής 2022

Η Γαλλίδα αρχιτέκτονας είναι υπέρμαχος της κοινωνικής αρχιτεκτονικής, η οποία είναι περισσότερο γνωστή για το 10όροφο συγκρότημα διαμερισμάτων Le Liégat στο Ivry-sur-Seine και την πολυκατοικία La Maladrerie.
THE LIFO TEAM

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ