Αρνήθηκαν να καταθέσουν οι εξαδέλφες Παπακωνσταντίνου

Αρνήθηκαν να καταθέσουν οι εξαδέλφες Παπακωνσταντίνου Facebook Twitter
1

Αρνήθηκαν οι δυο συγγενείς του Γιώργου Παπακωνσταντίνου να καταθέσουν στην προανακριτική της βουλής για τη λίστα Λαγκάρντ, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για τα ποσά που αναγράφονται στη λίστα και τα οποία, σύμφωνα με το ΣΔΟΕ, ήταν αδήλωτα. Οι δύο ξαδέλφες του πρώην υπουργού Οικονομικών Ελένη και Μαρίνα Παπακωνσταντίνου, υποστηρίζουν, ότι η εκ νέου κλήτευσή τους ''στηρίζεται σε εσφαλμένη προϋπόθεση''.

Στις δηλώσεις τους, τις οποίες υπογράφει ο πληρεξούσιος δικηγόρος τους Γιώργος Στεφανάκης, οι δύο εξαδέλφες του πρώην υπουργού Οικονομικών, επικαλούμενες και τον σχετικό νόμο, αιτιολογούν την απόφασή τους να μην προσέλθουν στην Προανακριτική, υποστηρίζοντας χαρακτηριστικά:

''Η νόμιμη άρνησή μου να καταθέσω δεν απορρέει από τον συγγενικό μου δεσμό με τον Γ. Παπακωνσταντίνου. Απορρέει από το γεγονός ότι έχω κληθεί και καταθέσει κι εγώ ως ύποπτη από τους Οικονομικούς εισαγγελείς''.

Η Ελένη και Μαρίνα Παπακωνσταντίνου, σε δύο πανομοιότυπες δηλώσεις, αφού εκφράζουν τον απόλυτο σεβασμό τους προς το Εθνικό Κοινοβούλιο και τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες σημειώνουν ότι και ο πατέρας τους Μιχαήλ Παπακωνσταντίνου ''διάνυσε ουσιαστικά τη ζωή του ως κοινοβουλευτικός άνδρας, υπηρετώντας με συνέπεια τις αρχές του κοινοβουλευτισμού, ακόμα και σε δύσκολες στιγμές''.

''Εν τούτοις, από σειρά ατυχών συμπτώσεων, εμφανίζομαι ως ύποπτη τέλεσης αξιόποινων πράξεων. Οι υποψίες είναι αβάσιμες. Για τις πράξεις αυτές έχω ήδη κληθεί και εξεταστεί ως ύποπτη, από τους Οικονομικούς Εισαγγελείς.

Οι πράξεις επί των οποίων με καλείτε να εξετασθώ ως μάρτυρας εμπεριέχονται στις πράξεις για τις οποίες εξετάσθηκα. Η ελεύθερη εκτίμηση κάθε απάντησής μου δυνατόν, θεωρητικώς, να δώσει λαβή κατηγορίας εναντίον μου. Έτσι δικαιούμαι να μην απαντήσω στις ερωτήσεις σας'' καταλήγουν.

Την ίδια στάση αναμένεται να τηρήσουν και οι σύζυγοι των δύο συγγενών του Παπακωνσταντινου που επίσης έχουν κληθεί να καταθέσουν στην επιτροπή.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Πολιτική / Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Ο κ. Βάρρας, που παραμένει σύμβουλος του πρωθυπουργού για αγροτικά ζητήματα, υποστήριξε ότι έχει δεχθεί «δολοφονία χαρακτήρα» και έχει ήδη απευθυνθεί δύο φορές στους Ευρωπαίους Εισαγγελείς
LIFO NEWSROOM
Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Πολιτική / Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Οξύς υπήρξε και απέναντι στη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η παρουσία του Σωκράτη Φάμελλου «δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικά διαφορετικό» και πως το κόμμα παραμένει χωρίς σαφή πολιτική πρόταση
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

Πολιτική / Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

«Θυμίζω ότι ακολούθησαν τα capital controls, οι κλειστές τράπεζες, το διχαστικό δημοψήφισμα και χρεώθηκε η χώρα μας πάνω από 100 αχρείαστα δισεκατομμύρια», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.
LIFO NEWSROOM
Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ: «Η κυβέρνηση οδηγείται σε επικοινωνιακή πανωλεθρία στο θέμα Ρούτσι»

Πολιτική / Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ: «Η κυβέρνηση οδηγείται σε επικοινωνιακή πανωλεθρία στο θέμα Ρούτσι»

Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, διαφοροποιείται ανοιχτά από τη γραμμή της κυβέρνησης στο ζήτημα του πατέρα Ρούτσι, μετά τις πρώτες φωνές στελεχών και βουλευτών που εξέφρασαν δημόσια στήριξη προς τον απεργό πείνας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια