Προβάδισμα της ΝΔ σε δύο δημοσκοπήσεις

Προβάδισμα της ΝΔ σε δύο δημοσκοπήσεις Facebook Twitter
41

Προβάδισμα 2,8% υπέρ της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση της Αlco για το «Πρώτο Θέμα» στην αναγωγή επί των εγκύρων.

Συγκεκριμένα η ΝΔ συγκεντρώνει 24,9% και ακολουθούν ΣΥΡΙΖΑ 22,1%, Χρυσή Αυγή 11%, ΠΑΣΟΚ 5,8%, Αν. Έλληνες 5,2%, ΚΚΕ 5,1%, ΔΗΜΑΡ 4,1%, Νέα Ελλάδα (Λοβέρδος)2,2%, Σχέδιο Β (Αλαβάνος) 2%, Οικολόγοι -Πράσινοι 1,6%, άλλο κόμμα 6% και αναποφάσιστοι 10%.

Το προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου είναι 2,4%.

Το 52% έναντι 35% τάσσεται υπέρ ενός νέου αντιρατσιστικού νομοσχεδίου.

Εξάλλου, προβάδισμα 2,4% στην πρόθεση ψήφου δίνει στη ΝΔ δημοσκόπηση της RASS που δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής.

Η ΝΔ συγκεντρώνει 24,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 22,1%, η Χρυσή Αυγή 9,2%, το ΠΑΣΟΚ 4,7%, το ΚΚΕ 4,6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 4,6%, η ΔΗΜΑΡ 3,8%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,5%, η Νέα Έλλάδα 1,1%, άλλο κόμμα 3,8%, άκυρο-λευκό 4,7%, 15,2% αδιευκρίνηστη ψήφος.

Στην καταλληλότητα πρωθυπουργού ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται του Αλέξη Τσίπρα κατά 24 ποσοστιαίες μονάδες με 53%.

Το 44,1% των ερωτηθέντων απαντά ότι θα εμπιστευόταν περισσότερο για το μέλλον της οικογένειάς του μια κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά έναντι 25,7% που συγκεντρώνει η επιλογή κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ η τρικομματική κυβέρνηση (Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜ.ΑΡ.) θεωρείται από το 46,6% ότι θα μπορούσε καλύτερα να υπηρετήσει το συμφέρον της χώρας από μια κυβέρνηση συνεργασίας υπό τον ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει ποσοστό 31,7%.

Στις δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών για πρώτη φορά πέρασε στην κορυφή ο Αντώνης Σαμαράς με διαφορά 6,6% από τον Φώτη Κουβέλη που ακολουθεί.

41

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο για την 51η επέτειο από την αποκατάσταση της δημοκρατίας

Ελλάδα / Εικόνες από τη δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο για την 51η επέτειο από την αποκατάσταση της δημοκρατίας

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Τασούλα, του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, υπουργών, πολιτικών αρχηγών και άλλων επίσημων πραγματοποιείται στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου η δεξίωση για την 51η επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας
LIFO NEWSROOM
Τα «πόθεν έσχες» πρόδωσαν μία καθηγήτρια Πανεπιστημίου, έναν αντιδήμαρχο και τη διοίκηση ΚΤΕΛ

Ελλάδα / Τα «πόθεν έσχες» πρόδωσαν μία καθηγήτρια Πανεπιστημίου, έναν αντιδήμαρχο και τη διοίκηση ΚΤΕΛ

Ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος προχώρησε στη δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών, τραπεζικών θυρίδων, μετοχών, περιουσιακών στοιχείων, των εμπλεκομένων προσώπων
LIFO NEWSROOM