Ζωολογικός κήπος στη Γερμανία: «Ίσως να χρειαστεί κάποια ζώα να γίνουν τροφή για άλλα»

Ζωολογικός κήπος στη Γερμανία: «Ίσως να χρειαστεί κάποια ζώα να γίνουν τροφή για άλλα» Facebook Twitter
EPA
2

Η καραντίνα, λόγω κορωνοϊού, έχει πλήξει πολλούς τομείς. Οι ζωολογικοί κήποι δεν αποτελούν εξαίρεση. Σε τέτοιο βαθμό, που υπάρχουν πλάνα ακόμη και για το ποια ζώα θα γίνουν τροφή για άλλα που φιλοξενούνται εκεί.

«Έχουμε καταγράψει τα ζώα που θα αναγκαστούμε να σκοτώσουμε πρώτα», δήλωσε στη Die Welt η Βερένα Κασπάρι, του ζωολογικού κήπου στην πόλη Νοϊμίνστερ της Γερμανίας. Αυτή θα είναι η έσχατη και δυσάρεστη λύση, αφού τα ζώα δεν μπορούν να μεταφερθούν αλλού, είπε και συμπλήρωσε ότι ούτε αυτό δεν θα έλυνε το οικονομικό πρόβλημα.

Οι φώκιες και οι πιγκουίνοι χρειάζονται μεγάλες ποσότητες φρέσκων ψαριών καθημερινά, σημείωσε. «Αν φτάσουμε σε αυτό το σημείο, θα αναγκαστώ να κάνω ευθανασία σε ζώα, αντί να τα αφήσω να λιμοκτονούν», συμπλήρωσε.

Η ίδια εκτίμησε ότι η ζημιά για τον ζωολογικό κήπο, λόγω καραντίνας, θα είναι περίπου 175.000 ευρώ. Όμως, ο πρόεδρος της γερμανικής ένωσης ζωολογικών κήπων, Γιοργκ Γιούνχολντ, εκτίμησε ότι οι απώλειες εσόδων είναι κάθε εβδομάδα 500.000 ευρώ.

Πέρα από τις εκκλήσεις για δωρεές, οι ζωολογικοί κήποι στη Γερμανία ένωσαν τις δυνάμεις τους διεκδικώντας κρατική βοήθεια ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με το DPA. Οι ζωολογικοί κήποι, σημειώνει η σχετική ένωση, δεν μπορεί να μειώσει τις δαπάνες, όπως άλλες επιχειρήσεις. Τα ζώα θα πρέπει να ταΐζονται και να φροντίζονται καθημερινά.

Δεν είναι όμως μόνο τα οικονομικά προβλήματα. Η απουσία της προσοχής που λαμβάνουν τα ζώα από τους ανθρώπους έχει και συναισθηματικό κόστος για αυτά. «Ιδιαίτερα οι πίθηκοι αγαπούν να παρακολουθούν τους ανθρώπους», είπε η Φιλίν Χασμάιστερ, εκπρόσωπος του ζωολογικού κήπου του Βερολίνου. Αλλά και οι φώκιες και οι παπαγάλοι ενθουσιάζονται με τους επισκέπτες, οπότε «για αυτούς είναι αρκετά βαρετά τώρα».

Με πληροφορίες από BBC

 

Διεθνή
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Gen Z μίλησε»: Στο Νεπάλ οι φοιτητές διάλεξαν για μεταβατική πρωθυπουργό μια 73χρονη πρώην ανώτατη δικαστή

Διεθνή / «Η Gen Z μίλησε»: Στο Νεπάλ οι φοιτητές διάλεξαν για μεταβατική πρωθυπουργό μια 73χρονη πρώην ανώτατη δικαστή

Ο διορισμός της Σουσίλα Κάρκι ήταν απαίτηση των φοιτητών που βγήκαν μαζικά στους δρόμους καταγγέλλοντας τη διαφθορά και την απαγόρευση των social media.
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Απαγόρευσαν σε γυναίκα να ταΐζει εκατοντάδες περιστέρια που είχαν κατακλύσει μία πολυκατοικία

Διεθνή / Ιταλία: Απαγόρευσαν σε γυναίκα να ταΐζει περιστέρια γιατί είχαν κατακλύσει ολόκληρη πολυκατοικία

Η απαγόρευση επιβλήθηκε μετά από την οργή των ενοίκων της πολυκατοικίας, που όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν ζούσαν μία «κόλαση» από τα φτερά και τα περιττώματα
LIFO NEWSROOM
«Άκουσα φωνές, έλεγχαν το μυαλό μου»: Τι είπε από τη φυλακή ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Ιρίνα Ζαρούτσκα

Διεθνή / «Άκουσα φωνές, έλεγχαν το μυαλό μου»: Τι είπε από τη φυλακή ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Ιρίνα Ζαρούτσκα

Ο 34χρονος, που έχει διαγνωστεί με σχιζοφρένεια, ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση είχε φυτέψει «υλικά» στον εγκέφαλό του και ότι αυτοί τον «έλεγχαν» τη στιγμή της επίθεσης
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Υποψίες για ρωσική ανάμειξη μετά την τοποθέτηση κεφαλιών γουρουνιών σε τζαμιά του Παρισιού

Διεθνή / Γαλλία: Υποψίες για ρωσική ανάμειξη μετά την τοποθέτηση κεφαλιών γουρουνιών σε τζαμιά του Παρισιού

Οι γαλλικές αρχές εκφράζουν ανησυχία ότι οι επιθέσεις αυτού του τύπου, αν και συμβολικές, αποσκοπούν στο να ενισχύσουν τις εσωτερικές εντάσεις και να διχάσουν την κοινή γνώμη
LIFO NEWSROOM