Εσπευσμένη αποχώρηση Ερντογάν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο - Απών από τη συνέντευξη Τύπου

Εσπευσμένη αποχώρηση Ερντογάν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο - Απών από τη συνέντευξη Τύπου Facebook Twitter
2

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποχώρησε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο μετά το τέλος της συνάντησής του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Αν και ήταν προγραμματισμένο ο Τούρκος πρόεδρος να συμμετάσχει σε συνέντευξη Τύπου, άλλα η τουρκική αποστολή αποχώρησε τελικά άμεσα. Ο Τούρκος πρόεδρος, που είχε τετ α τετ και με τον Γενς Στόλτενμπεργκ, μετά τη συνάντηση με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Στη συνέντευξη Τύπου, η κ. φον ντερ Λάιεν δήλωσε ότι «μιλήσαμε ανοιχτά και ευθέως για τα θέματα στα οποία διαφωνούμε». Απαντώντας δε σε ερώτηση για τις καταγγελίας για βία σε βάρος μεταναστών από την ελληνική πλευρά, τόνισε πως ο σεβασμός των ευρωπαϊκών συνόρων και του «ανθρώπινου δικαιώματος» της αναζήτησης ασύλου «πάνε μαζί».

Από την πλευρά του, ο κ. Μισέλ είπε ότι ο ύπατος εκπρόσωπος της Ε.Ε. για την Εξωτερική Πολιτική Ζ. Μπορέλ και ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα αναλάβουν να συντονίσουν μία ανάλυση της κοινής δήλωσης Ε.Ε. - Τουρκίας και των σημείων όπου έχει αποδειχθεί δυσλειτουργική.

Σε ερώτηση δε, για το αν ο κ. Ερντογάν δεσμεύτηκε να σταματήσει τις ροές προσφύγων και μεταναστών προς τα σύνορα, ο κ. Μισέλ απάντησε ότι η ευρωπαϊκή πλευρά επέμεινε ότι πρέπει να το κάνει.

Ερντογάν: Αναμένουμε απτή υποστήριξη από όλους τους συμμάχους μας

 

«Αναμένουμε απτή υποστήριξη από όλους τους συμμάχους μας», δήλωσε ο Ερντογάν, μετά τη συνάντησή του με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ. «Το ΝΑΤΟ βρίσκεται σε μια κρίσιμη περίοδο στην οποία πρέπει να δείξει σαφώς την αλληλεγγύη του στην συμμαχία με την Τουρκία», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο Στόλτενμπεργκ χαρακτήρισε την Τουρκία ως σημαντικό σύμμαχο που έχει «συμβάλει στην κοινή μας ασφάλεια με πολλούς τρόπους». «Οι Σύμμαχοι είναι έτοιμοι να συνεχίσουν να στηρίζουν την Τουρκία και να διερευνήσουν τι μπορούν να κάνουν περισσότερο», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευση της Συμμαχίας στην συνεργασία. Χαρακτήρισε δε το μεταναστευτικό «κοινή πρόκληση» και υπογράμμισε τη σημασία του διαλόγου για την εξεύρεση λύσης. 

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΣΤΑΙΝ ΠΟΥΤΙΝ ΡΩΣΙΑ ΑΡΧΕΙΑ CNN

Διεθνή / CNN: Ο Έπσταϊν είχε προσπαθήσει να συναντηθεί με τον Πούτιν - Με ποιους Ρώσους μιλούσε

Το ενδιαφέρον του Έπσταϊν να αναζητά μοντέλα από τη Ρωσία και άλλα μέρη της Ανατολικής Ευρώπης είχε έρθει στο φως και στο παρελθόν, ωστόσο τα νέα αρχεία αποκαλύπτουν μια άλλη πλευρά της υπόθεσης
THE LIFO TEAM
ΚΑΡΛ ΛΑΓΚΕΡΦΕΛΝΤ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ

Διεθνή / Μάχη για την κληρονομιά €200 εκατ. του Καρλ Λάγκερφελντ: Τη διεκδικεί άγνωστος, τι θα ακολουθήσει

Επτά χρόνια μετά τον θάνατο του Καρλ Λάγκερφελντ, μια δικαστική προσφυγή απειλεί να ανατρέψει τα τελευταία του σχέδια για το ποιοι θα κληρονομήσουν την περιουσία του
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Κατανοώ απόλυτα το δόγμα "κράτα τους φίλους σου κοντά και τους εχθρούς σου ακόμα πιο κοντά".Η στάση της Τουρκίας, από σύστασής της, είναι μια προσβολή στην κοινή λογική.