Ιατροδικαστής για νεκρό βρέφος: Πρώτη φορά σε τόσο μικρή ηλικία

Ιατροδικαστής για νεκρό βρέφος: Πρώτη φορά σε τόσο μικρή ηλικία Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

Ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον θάνατο του 11μηνων βρέφους την Κυριακή, ο ιατροδικαστής που έκανε την νεκροτομή της σορού μίλησε σήμερα για πρωτοφανή, για τον ίδιο, περίπτωση δεδομένης της ηλικίας του παιδιού. 

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Σ.Μπουζιάνης επισήμανε τα στοιχεία παρά φύσιν κακοποίησης που υποστηρίζει ότι εντόπισε, εν αναμονή των αποτελεσμάτων των ιστολογικών εξετάσεων για την ακριβή αιτία θανάτου.

Έντονη αντίδραση από τον δικηγόρο των γονιών

 

Λίγο αργότερα, στην ίδια εκπομπή εμφανίστηκε και ο δικηγόρος των γονιών του παιδιού, Α.Μπάκρι, που έκανε λόγο για «σαχλαμάρα ιατροδικαστή» (δείτε το βίντεο που ακολουθεί), προκαλώντας την έκρηξη του παρουσιαστή, Γιώργου Παπαδάκη. «Και εμείς έχουμε ιατροδικαστές, όλα αυτά δεν ισχύουν. Πήγα στο Παίδων, μίλησα με τους γιατρούς και μου το είπε ξεκάθαρα: "το παιδί είχε πρόβλημα από την γέννησή του, είχε επιληψία [...] του δίνανε υπόθετα».

Τα άλλα δύο παιδιά του ζευγαριού καθώς και ένα ακόμα που διέμενε στο ίδιο διαμέρισμα, εξετάστηκαν και δεν φέρουν σημάδια κακοποίησης. Ωστόσο παραμένουν σε νοσοκομείο. 

Χθες, η μητέρα του νεκρού βρέφους φέρεται να κατέθεσε στους αστυνομικούς πως, λόγω του προβλήματος υγείας που αντιμετώπιζε το παιδί, δεν τρεφόταν σωστά και η ίδια αναγκαζόταν να του κάνει κλύσματα ορισμένες φορές, αποδίδοντας σε αυτό τα σημάδια της κάκωσης.

Το παιδί είχε μεταφερθεί νεκρό, χθες, από τον πατέρα του, στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Όταν η μητέρα έφτασε στο νοσοκομείο, είχε μαζί της και τον ιατρικό φάκελο του παιδιού, καθώς το 11 μηνών κορίτσι έκανε συχνά εξετάσεις. Για την υπόθεση ανακρίνονται ο πατέρας του παιδιού και ο ξάδερφός του πατέρα, που ζούσε στο ίδιο σπίτι στου Ζωγράφου. Οι δύο άνδρες προσήχθησαν και έχει ληφθεί και από τους δύο DNA.

Τι δήλωσε ο ιατροδικαστής

 

Η αντίδραση του δικηγόρου των γονιών

 
Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια