Ραγκούσης: Άδικο να μην χειροτονείται μια γυναίκα ιερέας, να ανοίξει διάλογος

Ραγκούσης: Άδικο να μην χειροτονείται μια γυναίκα ιερέας, να ανοίξει διάλογος Facebook Twitter
Διάλογο για τη θέση της γυναίκας στην ιεροσύνη προτείνει ο Γιάννης Ραγκούσης (Πηγή φωτό EUROKINISSI)
15

Ο Γιάννης Ραγκούσης, σε συνέντευξή του, προτείνει να ανοίξει διάλογος στην ελληνική Εκκλησία για τη χειροτονία γυναικών.

Ο βουλευτής και τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε αυτή την αναφορά με αφορμή το γεγονός ότι η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου έγινε η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Σημειώνοντας τη διάχυτη ικανοποίηση της ελληνικής κοινωνίας για την εκλογή της κ. Σακκελαροπούλου, ο κ. Ραγκούσης σχολίασε μιλώντας στην ιστοσελίδα flash: «Αυτή η ικανοποίηση νομίζω ότι σχετίζεται με μία επίγνωση, αλλά και συνειδητοποίηση, ότι πράγματι υπάρχουν αδικίες που πρέπει να τελειώνουν, όσον αφορά στην αντιμετώπιση της γυναίκας από την ίδια την κοινωνία ή από θεσμούς της».

Σε αυτό το πλαίσιο, τονίζοντας ότι πρόκειται για προσωπικές απόψεις, έκανε αναφορά στην άδικη αντιμετώπιση της γυναίκας από την ελληνική κοινωνία. «Συγκεκριμένα εννοώ την απαγόρευση να εντάσσεται η γυναίκα, με βάση τις παραδόσεις της Ελληνικής ορθόδοξης εκκλησίας, στην ιεροσύνη, δηλαδή να μην μπορεί να χειροτονείται ιερέας, το οποίο το θεωρώ απολύτως άδικο. Βεβαίως είναι θέμα της εκκλησίας, αλλά νομίζω ότι πρέπει να ανοίξει ένας διάλογος ή για να το πω καλύτερα να συνεχιστεί ένας διάλογος που και θεολογικά έχει ανοίξει από παλιά στους κόλπους της εκκλησίας», εξήγησε ο κ. Ραγκούσης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έθιξε ένα ακόμη θέμα που αφορά τις γυναίκες: το επώνυμο. «Η κυρία Σακελλαροπούλου λοιπόν είναι η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας. Αν διάβασα καλά στο βιογραφικό της έχει ένα παιδί. Αυτό το παιδί δεν μπορεί να ονομαστεί, εκτός αν έτσι είχε αποφασιστεί από τους γονείς του όταν γεννήθηκε, Σακελλαροπούλου. Έχει πάρει ήδη ενδεχομένως το επώνυμό του πατέρα.

Όλα αυτά έχουν τις ρίζες τους σε μία εποχή που ο ρόλος της γυναίκας ήταν περιθωριοποιημένος κοινωνικά και επαγγελματικά, κάτι που δεν ισχύει σήμερα. Γι αυτό και φτάσαμε να έχουμε γυναίκα πρόεδρο Συμβουλίου Επικρατείας και γυναίκα πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας. Νομίζω λοιπόν ότι μία άλλη πολύ μεγάλη συζήτηση που πρέπει να ανοίξει στην ελληνική κοινωνία είναι στο θέμα του οικογενειακού δικαίου. Δηλαδή, ότι ναι οι γονείς μπορεί να αποφασίζουν να δώσουν όποιο ή και τα δύο επώνυμα που θέλουν στο παιδί τους, αλλά να μην καταλήγει ότι αν δεν αποφασίσουν κάτι διαφορετικό θα παίρνει υποχρεωτικά το επώνυμό του πατέρα. Να παίρνει ενδεχομένως το επώνυμο της μητέρας», δήλωσε ο κ. Ραγκούσης.

Πολιτική
15

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τάσος Γιαννίτσης: «Η Ε.Ε. με έχει απογοητεύσει»

LiFO politics / Τάσος Γιαννίτσης: «Η Ε.Ε. με έχει απογοητεύσει»

«Η Ελλάδα, μετά την κρίση του 2009, έχει μεν ορθοποδήσει –από το 2017-2018 και μετά δεν είναι εκεί που ήταν–, αλλά υπάρχει ένα κλίμα που βαραίνει. Και οικονομικά και κοινωνικά και ίσως και πολιτικά»: Ο ομότιμος καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Σημίτη μιλά στη Βασιλική Σιούτη.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν θα γίνει στο «Türkevi» την Tρίτη στις 21:00 ώρα Ελλάδας

Πολιτική / Η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν θα γίνει στο «Türkevi» την Tρίτη στις 21:00 ώρα Ελλάδας

Η σύνθεση θα είναι 1 + 2, δηλαδή οι δύο ηγέτες, οι υπουργοί Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης και Χακάν Φιντάν και οι διπλωματικοί σύμβουλοι Μίλτος Νικολαϊδης και Τσαγατάι Κιλίτς
LIFO NEWSROOM
Στο Ωνάσειο Σχολείο Περιστερίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Συνεχίζουμε να επενδύουμε στη δημόσια παιδεία»

Πολιτική / Στο Ωνάσειο Σχολείο Περιστερίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Συνεχίζουμε να επενδύουμε στη δημόσια παιδεία»

Ο πρωθυπουργός αποκάλυψε ακόμη ότι ο ίδιος επέμεινε να δημιουργηθεί ένα από τα σχολεία στο Περιστέρι, χαρακτηρίζοντας την πρωτοβουλία «ιδιαίτερα σημαντική»
LIFO NEWSROOM
Σαμαράς για Τέμπη: Χωρίς ηθικό έρεισμα η απόρριψη αιτήματος γονέων για εκταφή σορών των παιδιών τους

Πολιτική / Σαμαράς για Τέμπη: Χωρίς ηθικό έρεισμα η απόρριψη αιτήματος γονέων για εκταφή σορών των παιδιών τους

«Έχουν απόλυτο δικαίωμα να διαπιστώσουν εάν τα λείψανα που βιαστικά και δίχως τον πρέποντα έλεγχο τους παραδόθηκαν προς ταφή, ανήκουν πράγματι στα παιδιά τους» τονίζει
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Λοβέρδο: «Τόσο κακό είναι που ένας άνθρωπος έχει απογοητευτεί από το πώς εξελίχθηκε το κόμμα του;»

Πολιτική / Μαρινάκης για Λοβέρδο: «Τόσο κακό είναι που ένας άνθρωπος έχει απογοητευτεί από το κόμμα του;»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε «δικαίωση» την προσχώρηση του Ανδρέα Λοβέρδου στη Νέα Δημοκρατία - «Φεύγουν από αλλού ο ένας μετά τον άλλον και έρχονται στη ΝΔ»
LIFO NEWSROOM