Μενδώνη για Γλυπτά του Παρθενώνα: Το Brexit θα ενισχύσει τη στήριξη για την επιστροφή

Μενδώνη για Γλυπτά του Παρθενώνα: Το Brexit θα ενισχύσει τη στήριξη για την επιστροφή Facebook Twitter
Οι συνθήκες για τη διεκδίκηση των Γλυπτών του Παρθενώνα έχουν ωριμάσει, δηλώνει η κ. Μενδώνη (Πηγή φωτό EPA)
1

Η Ελλάδα θα εντείνει την καμπάνια της για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα και αναμένει να κερδίσει περισσότερη στήριξη από τους Ευρωπαίους καθώς φθίνει η βρετανική επιρροή λόγω Brexit, δήλωσε η Λίνα Μενδώνη στο Reuters.


Η υπουργός Πολιτισμού, μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο, δήλωσε ότι πιστεύει πως έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.


«Είναι η νοοτροπία που έχει αλλάξει, το γεγονός ότι η Βρετανία αποστασιοποιείται από την ευρωπαϊκή οικογένεια, ότι συμπληρώνονται 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση. Πιστεύω ότι έχουν δημιουργηθεί οι σωστές συνθήκες για τη μόνιμη επιστροφή τους», δήλωσε η κ. Μενδώνη στο Reuters, αναφερόμενη στα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΪΝ ΒΙΑΣΜΟΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Διεθνή / «Δεν θυμάμαι τίποτα»: Θύμα του Έπσταϊν καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα βιασμού μετά από χορήγηση ναρκωτικών

«Προσπάθησε ξανά να μου κατεβάσει το τζιν, και του είπα 'όχι, όχι, είμαι στην περίοδο μου', και μου απάντησε: 'Δεν χρειάζεται να μου λες ψέματα», θυμάται
THE LIFO TEAM