Μητσοτάκης σε Κουτσούμπα: «Γύρισε ο κόσμος ανάποδα. Εσύ με μπλε γραβάτα κι εγώ με κόκκινη»

Μητσοτάκης σε Κουτσούμπα: «Γύρισε ο κόσμος ανάποδα. Εσύ με μπλε γραβάτα κι εγώ με κόκκινη» Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
8

Τον Δημήτρη Κουτσούμπα δέχθηκε στο γραφείο του στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ολοκληρώνοντας έτσι τον κύκλο των κατ' ιδίαν συναντήσεών του με τους πολιτικούς αρχηγούς, στο πλαίσιο της ενημέρωσης για το πρόσφατο ταξίδι του στις ΗΠΑ και τις διπλωματικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.

Ο κ. Κουτσούμπας, που ολοκλήρωσε χθες την επίσκεψή του στο Λονδίνο, αναμένεται να εκφράσει την κάθετη διαφωνία του ΚΚΕ στη νέα αμυντική συμφωνία Ελλάδας ΗΠΑ. Υποδεχόμενος τον γγ του ΚΚΕ μπροστά στους δημοσιογράφους ο κ. Μητσοτάκης αστειεύτηκε λέγοντας στον κ. Κουτσούμπα: «Γύρισε ο κόσμος ανάποδα. Εσύ με μπλε γραβάτα κι εγώ με κόκκινη».

Ο κ. Κουτσούμπας, από την πλευρά του, μίλησε για το ταξίδι του στο Λονδίνο, όπου μετείχε σε εκδήλωση της κομματικής οργάνωσης του ΚΚΕ. «Ενόψει της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού το ΚΚΕ οργανώνεται», σχολίασε ο πρωθυπουργός.

Ο διάλογος Μητσοτάκη-Κουτσούμπα


Μητσοτάκης: Γενικέ μου γύρισε ο κόσμος ανάποδα. Εγώ με κόκκινη γραβάτα και εσύ με μπλε.
Κουτσούμπας: Χρόνια Πολλά, καλή Χρονιά, τα είπαμε και στο προεδρικό. Δεν μπορούσα να έρθω την Παρασκευή. Ήμουν στο Λονδίνο σε κομματική εκδήλωση.
Μητσοτάκης: Το ΚΚΕ οργανώνεται στο εξωτερικό ενόψει της ψήφου των αποδήμων.
Κουτσούμπας: Πρώτη φορά πήγα στο Λονδίνο.
Μητσοτάκης: Αλήθεια;
Κουτσούμπας: Δεν είχα ξαναπάει.

Πολιτική
8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Πολιτική / Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2027, απάντησε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία, ελληνοτουρκικά και Παλαιστίνη, ενώ έστειλε μηνύματα για ακρίβεια, στεγαστικό και τη λειτουργία του κράτους
LIFO NEWSROOM
ΔΕΘ: οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Πολιτική / ΔΕΘ: Οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Παιδεία, υγεία, ενέργεια και χωροταξία είναι οι τέσσερις μεταρρυθμίσεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, οι οποίες ξεπερνούν «τους κυβερνητικούς κύκλους», όπως είπε και απαιτούν ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις.
LIFO NEWSROOM
Αλέξης Τσίπρας: Χρειαζόμαστε μια νέα εθνική πυξίδα, έναν νέο πατριωτισμό

Πολιτική / Αλέξης Τσίπρας: Χρειαζόμαστε μια νέα εθνική πυξίδα, έναν νέο πατριωτισμό

Σχέδιο 5ετούς «ανάταξης» με νέο Ταμείο Σύγκλισης, εισφορά στα πολύ υψηλά εισοδήματα και στροφή παραγωγικού μοντέλου - Όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός στο Economist: The Fifth Thessaloniki Metropolitan Summit
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Αυτά είναι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν στην ΔΕΘ

Πολιτική / ΔΕΘ: Αυτά είναι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν για μεσαία τάξη, στεγαστικό και φοροελαφρύνσεις

Οι συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου είναι συνεχείς και επικεντρώνονται στο εύρος της απήχησης που θα έχουν οι παρεμβάσεις, με βάση τις αντοχές της οικονομίας και τα διαθέσιμα δημοσιονομικά περιθώρια
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Ο κ. Κουτσούμπας, από την πλευρά του, μίλησε για το ταξίδι του στο Λονδίνο, όπου μετείχε σε εκδήλωση της κομματικής οργάνωσης του ΚΚΕ. Πηγή: www.lifo.grΤο ΚΚΕ έχει χαρακτηριστικά θρησκευτικών οργανώσεων τύπου μάρτυρες του Ιαχωβά, κ.α..Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός του να ζεις στην Αγγλία και να είσαι κομμουνιστής.
Βέβαια, γιατί στην Αγγλία δεν έχει εργάτες, δεν έχει φτωχούς, δεν έχει άστεγους και πεινασμένους, ζουν όλοι στα πούπουλα και τα χρυσάφια, σαν τη βασιλική οικογένεια.
Πανέξυπνο. Πείτε το στους Έλληνες κατοίκους της Αγγλίας αυτό, πείτε το στους Τούρκους κατοίκους, τους Ινδούς, τους Μπαγκλαντεσιανούς και όλους όσους προέρχονται από χώρες της πρώην βρετανικής αυτοκρατορίας, καθώς και στους γηγενείς φτωχούς του Μαντσεστερ, του Λίβερπουλ και των άλλων πόλεων της Αγγλίας. Θα ακούσουν με θαυμασμό τη θεωρία σας ότι προέρχονται από πρώην κομμουνιστικές χώρες.
Ακούγεται αστείο, όπως αστείο ακούγεται και το Κομμουνιστικό Κόμμα των ΗΠΑ!Η Βρετανίδα συγγραφέας Βικτόρια Χίσλοπ (το Νησί κ.λπ.) σε ένα βιβλίο που διένειμε ημερήσια αθηναϊκή εφημερίδα έκανε ανοιχτή κομμουνιστική προπαγάνδα. Ένας Βρετανός ανταποκριτής, ο Peter Fryer, κατέγραψε την εξέγερση των Ούγγρων του 1956 όπως την έζησε με την Σοβιετική παρέμβαση με τα άρματα μάχης. Η μαρτυρία του θεωρήθηκε αρκετή για να τον διαγράψουν από το κόμμα.