Δραματική προειδοποίηση από τον Αυστραλό πρωθυπουργό: Οι φωτιές ίσως να μαίνονται για μήνες ακόμα

Δραματική προειδοποίηση από τον Αυστραλό πρωθυπουργό: Οι φωτιές ίσως να μαίνονται για μήνες ακόμα Facebook Twitter
2

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός, Σκοτ Μόρισον προειδοποίησε πως οι φονικές πυρκαγιές που μαίνονται στη χώρα του ίσως συνεχίσουν να καίνε για μήνες.

Ο ίδιος ανακοίνωσε τη δημιουργία μίας υπηρεσίας επαναφοράς που θα συνδράμει όσους πληγέντες έχασαν σπίτια και επιχειρήσεις στις φλόγες.

Εν είδει προαναγγελίας για το ότι ο δρόμος είναι μακρύς ακόμη, ο Μόρισον τόνισε πως οι φωτιές ίσως εξακολουθήσουν να μαίνονται για μήνες ακόμα ενώ η νεοσυσταθείσα υπηρεσία ενδεχομένως θα βρίσκεται σε λειτουργεία για τα επόμενα δύο χρόνια.

Δραματική προειδοποίηση από τον Αυστραλό πρωθυπουργό: Οι φωτιές ίσως να μαίνονται για μήνες ακόμα Facebook Twitter
Δραματική προειδοποίηση από τον Αυστραλό πρωθυπουργό: Οι φωτιές ίσως να μαίνονται για μήνες ακόμα Facebook Twitter

Τουλάχιστον 24 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τη στιγμή εκδήλωσης των πυρκαγιών, τον Σεπτέμβριο. Αυτό το Σαββατοκύριακο δε, η ποιότητα του αέρα στην πρωτεύουσα Καμπέρα καταγράφηκε ως η χειρότερη σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο ίδιος ο Μόρισον, πάντως, βρίσκεται στο επίκεντρο μαζικών επικρίσεων ως «απών» στην εθνική αυτή τραγωδία που έχει προκαλέσει δεκάδες θανάτους και την αποτέφρωση δεκάδων εκατομμυρίων στρεμμάτων γης.

Δραματική προειδοποίηση από τον Αυστραλό πρωθυπουργό: Οι φωτιές ίσως να μαίνονται για μήνες ακόμα Facebook Twitter

Οι πολίτες κατηγορούν τον Μόρισον πως έκανε διακοπές στη Χαβάη τον περασμένο μήνα, ενώ η Αυστραλία ήταν στο πρώιμο στάδιο μιας από τις πιο καταστροφικές περιόδους πυρκαγιών. Αλλά η οργή εναντίον του Μόρισον έχει ρίζες στην ευρύτερη πολιτική που ακολουθεί ο πρωθυπουργός και αφορά όχι μόνο την ατελέσφορη απάντησή του στις πυρκαγιές, αλλά και το ότι είναι αρνητής της κλιματικής αλλαγής.

Ο Μόρισον έχει υποβαθμίσει τη σχέση μεταξύ της κλιματικής αλλαγής και των ακραίων περιβαλλοντικών συνθηκών της Αυστραλίας, ακόμα και όταν η χώρα είχε ζήσει το πιο καυτό και ξηρό έτος. Έχει επίσης κατηγορηθεί πως αγνοεί τις εκκλήσεις να τερματίσει την εξόρυξη άνθρακα, δίνοντας προτεραιότητα στα οικονομικά συμφέροντα και δείχνοντας αφοσίωση σε ένα ισχυρό λόμπι. Επιπλέον αντιτάχθηκε στη φορολόγηση των εκπομπών αερίων ή στη λήψη άλλων σημαντικών βημάτων για τη μείωση τους, αν και η πλειοψηφία των Αυστραλών λέει ότι η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει ισχυρότερη δράση.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι έφηβες νιώθουν τη μεγαλύτερη μοναξιά από όλες τις κοινωνικές ομάδες, αναφέρει ο ΠΟΥ

Διεθνή / Οι έφηβες νιώθουν τη μεγαλύτερη μοναξιά από όλες τις κοινωνικές ομάδες, αναφέρει ο ΠΟΥ

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας διευκρινίζει ότι η μοναξιά δεν είναι το ίδιο με την απομόνωση - Η μοναξιά είναι το «επώδυνο συναίσθημα» που νιώθουν όσοι δεν έχουν τις σχέσεις που επιθυμούν
LIFO NEWSROOM
«Τσιπάκια» στο δέρμα και ρομπότ στις φυλακές, προτείνουν τεχνολογικές εταιρείες στο Ηνωμένο Βασίλειο

Διεθνή / «Τσιπάκια» στο δέρμα και ρομπότ στις φυλακές, προτείνουν τεχνολογικές εταιρείες στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η υπουργός Δικαιοσύνης στη Βρετανία ζήτησε «βαθιά συνεργασία» με τον τεχνολογικό τομέα για την επίλυση της κρίσης στο σωφρονιστικό σύστημα και έλαβε διάφορες προτάσεις
LIFO NEWSROOM
Ζόχραν Μαμντάνι: Ο σοσιαλισμός με τις λεπτές γραβάτες

Διεθνή / Ζόχραν Μαμντάνι: Ο σοσιαλισμός με τις λεπτές γραβάτες

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για τη δημαρχία της Νέας Υόρκης έχει ριζοσπαστικές ιδέες, αλλά μια γκαρνταρόμπα προσεκτικά συμβατική, παρατηρεί ο αμερικανικός Τύπος, που βάζει στο επίκεντρο και τις στιλιστικές επιλογές του 33χρονου πολιτικού
LIFO NEWSROOM
Ταϊλάνδη: Σε διαθεσιμότητα η πρωθυπουργός μετά τη διαρροή τηλεφωνικής συνομιλίας 

Διεθνή / Ταϊλάνδη: Σε διαθεσιμότητα η πρωθυπουργός μετά τη διαρροή τηλεφωνικής συνομιλίας 

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ταϊλάνδης απομάκρυνε προσωρινά από τα καθήκοντά της την Παετονγκτάρν Σιναβάτρα - Πιέσεις για παραίτηση μετά τον σάλο από βίντεο στο οποίο αποκαλεί τον πρώην Καμποτζιανό ηγέτη «θείο» και επικρίνει Ταϊλανδό στρατιωτικό διοικητή
LIFO NEWSROOM
Αυστραλία: 1.200 παιδιά θα εξεταστούν για μολυσματικές ασθένειες μετά τη σύλληψη εργαζόμενου σε βρεφονηπιακούς για σεξουαλική κακοποίηση

Διεθνή / Αυστραλία: 1.200 παιδιά θα εξεταστούν για μολυσματικές ασθένειες μετά τη σύλληψη εργαζόμενου σε βρεφονηπιακούς για σεξουαλική κακοποίηση

Σύμφωνα με την αστυνομία της Βικτώριας ο 26χρονος Τζόσουα Μπράουν επιτέθηκε σεξουαλικά σε βρέφη και παιδιά που φρόντιζε σε κέντρο παιδικής μέριμνας στα δυτικά προάστια
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
"Δραματική προειδοποίηση από τον Αυστραλό πρωθυπουργό: Οι φωτιές ίσως να μαίνονται για μήνες ακόμα" Πηγή: www.lifo.grΠροφανώς, του λείπουν φορολογικά έσοδα και καίει ο προβοκάτορας όλη την χώρα για να εισπράξει.Αλλά και αυτοί οι Αυστραλοί, τι ηλίθιοι που δεν το έχουν καταλάβει !Να τους στείλουμε τον σχολιαστή Trayana να τους ανοίξει τα μάτια επιτέλους !Σοβαρά μιλώντας, θλίβομαι για τα ανθρώπινα θύματα, τα μισό δις - σύμφωνα με την ΕΡΤ - ζώα (ερπετά-πτηνά-θηλαστικά) που επίσης έχουν καεί και τα 50 εκατ. στρέμματα γης που έγιναν στάχτη.Δεν θέλω να σκέφτομαι ότι μπορεί να συμβεί κάτι τόσο μεγάλης έκτασης στα χάλια που είμαστε.Για αυτό, Πολιτεία και πολίτες, εύχομαι να είμαστε σε επαγρύπνηση και πρόληψη, όσο μπορούμε.Έτσι μπορεί να μειώσουμε τις πιθανότητες για ασύμμετρες καταστροφές και να αφήσουμε τους / τις Trayana να συνωμοσιολογούν ανεύθυνα.