ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Οι «53» προειδοποιούν τον Τσίπρα: Μην αλλάξεις όνομα και γραμμή

Οι «53» προειδοποιούν τον Τσίπρα: Μην αλλάξεις όνομα και γραμμή Facebook Twitter
EUROKINISSI
2

Σε κείμενό τους έπειτα από πανελλαδικής συνδιάσκεψη οι «53» του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει του συνεδρίου του κόμματος, θέτουν «κόκκινες γραμμές» προς τον πρόεδρο του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα, να μην αλλάξει όνομα ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και να διατηρηθεί η αριστερή ταυτότητα του κόμματος.

Μάλιστα, οι «53» κάνουν λόγο για «περίοδο αναστοχασμού» που θα πρέπει να περάσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με το Έθνος, οι «53» κάνουν αυτοκριτική για "υποτονική και αμήχανη" πολλές φορές μετεκλογική στάση του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι λανθασμένα εστιασμένη στα σκάνδαλα του παρελθόντος. Παράλληλα, ζητούν να γίνει σοβαρός και οργανωμένος απολογισμός και τάσσονται κατά οποιασδήποτε αλλαγής η συμπλήρωσης του ονόματος του κόμματος διότι μπορεί να δημιουργήσει συγχύσεις.

Είναι ενδεικτικό ότι οι 53 απορρίπτουν τον όρο μετασχηματισμός ο οποίος έχει υιοθετηθεί και από τον ίδιο τον πρόεδρο του κόμματος και κάνουν λόγο για αναγκαιότητα «ανασυγκρότησης» και «επανεκκίνησης» για ένα ξεκίνημα σε συνθήκες αντιπολίτευσης. Ειδικά για τον μετασχηματισμό αναφέρουν στο κείμενό τους: Λέξη με βάθος που συνήθως εμείς οι αριστεροί και οι αριστερές τη χρησιμοποιούμε όταν θέλουμε να μιλήσουμε για δοκιμές αλλαγές, που ανατρέπουν την παγιωμένη κυριαρχία, που αλλάζουν συνειδήσεις, αξίες και συμπεριφορές, που διαμορφώνουν μία νέα, ριζικά διαφορετική πραγματικότητα. Υπό αυτήν την έννοια τι ακριβώς θα μετασχηματίσουμε στο κόμμα μας;».

Σε άλλο σημείο του κειμένου της η κίνηση των «53» αναφέρει: «Στο κόμμα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς δεν έχουν θέση μονοπρόσωπα όργανα και πρακτικές ξεπερασμένων αρχηγοκεντρικών κομμάτων,  πρέπει να αλλάξουμε τον ηγετικό συγκεντρωτισμό και να ενισχύσουμε τις δημοκρατικές διαδικασίες, τον ρόλο των μελών».

Πολιτική
2

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Εμανουέλ Μακρόν: Η Ελλάδα είναι ένα υπόδειγμα, ένα μοντέλο οικονομικής προόδου

Ο Γάλλος πρόεδρος, μιλώντας στο Ελληνο-Γαλλικό Οικονομικό Φόρουμ, αναφέρθηκε στις επιτυχίες της Ελλάδας σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο μετά την κρίση που διήλθε, καθώς και ότι η Γαλλία ήταν πάντα στο πλευρό της
THE LIFO TEAM
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ

Πολιτική / Παπασταύρου από Δελφούς: Πρώτη σε όλη την Ευρώπη η Ελλάδα στην προστασία των θαλασσών

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μιλώντας στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, δήλωσε πως «πριν τελειώσει το έτος» η χώρα μας θα έχει τα δύο θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο
THE LIFO TEAM