Τζόνσον: «Oι Ευρωπαίοι δεν θα μας δώσουν τη συμφωνία που θέλουμε αν πιστεύουν πως το Brexit μπορεί να σταματήσει»

Τζόνσον: «Oι Ευρωπαίοι δεν θα μας δώσουν τη συμφωνία που θέλουμε αν πιστεύουν πως το Brexit μπορεί να σταματήσει» Facebook Twitter
1

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα δώσει στη Βρετανία τη συμφωνία διαζυγίου που επιθυμεί αν πιστεύει ότι το Brexit μπορεί να σταματήσει, δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Τρεις ξεχωριστές νομικές προσφυγές έχουν κατατεθεί εναντίον της απόφασης του Τζόνσον να αναστείλει τη λειτουργία του Κοινοβουλίου για σχεδόν ένα μήνα μετά την επιστροφή των βουλευτών στα έδρανα έπειτα από τη θερινή ανάπαυλα την προσεχή Τρίτη, με βουλευτές της αντιπολίτευσης να δεσμεύονται είτε ότι θα ρίξουν την κυβέρνηση είτε ότι θα την αναγκάσουν να ζητήσει από τις Βρυξέλλες μια καθυστέρηση του Brexit.

Σήμερα οι αντίπαλοι του Τζόνσον υπέστησαν μια πρώτη απογοήτευση: το Ανώτατο Δικαστήριο της Σκωτίας απέρριψε αίτημα σχεδόν 75 φιλο-ευρωπαίων βουλευτών να αντικρούσουν επειγόντως την αναστολή. Η προσφυγή θα εξεταστεί ωστόσο επί της ουσίας την ερχόμενη εβδομάδα. Η Ντάουνινγκ Στριτ δήλωσε ότι είναι «πολύ ικανοποιημένη». Η αναστολή «δεν εμποδίζει» τους βουλευτές «να επιτηρήσουν την αποχώρησή μας από την ΕΕ», δήλωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης μετά την ετυμηγορία.

«Φοβάμαι πως όσο πιο πολύ οι φίλοι και εταίροι μας σκέπτονται, στο πίσω μέρος του μυαλού τους, ότι το Brexit μπορεί να σταματήσει, ότι το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να συγκρατηθεί από το Κοινοβούλιο, τόσο λιγότερο πιθανό είναι να μας δώσουν τη συμφωνία που χρειαζόμαστε», είπε ο Τζόνσον στο Sky News.

Σε δηλώσεις του στο BBC, ο Βρετανός πρωθυπουργός είπε, εξάλλου, πως οι βουλευτές που επιδιώκουν να αποτρέψουν ένα Brexit χωρίς συμφωνία κάνουν πιο πιθανό το ενδεχόμενο η Βρετανία να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία.

Ο Τζόνσον έχει δεσμευθεί πως η Βρετανία θα εγκαταλείψει την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου με ή χωρίς συμφωνία και έχει πει ότι η παραμονή στο τραπέζι ενός Brexit χωρίς συμφωνία ενισχύει τη θέση της Βρετανίας στην αναζήτηση μιας νέας συμφωνίας με την Ένωση.

«Όσο πιο πολύ οι κοινοβουλευτικοί προσπαθούν να αποτρέψουν ένα Brexit χωρίς συμφωνία, τόσο πιο πιθανό είναι να καταλήξουμε σε αυτή την κατάσταση», είπε.

Οι ηγέτες της ΕΕ μπορούν να δουν ένα «αδρό περίγραμμα» του τι χρειάζεται να γίνει ώστε η Βρετανία και οι Βρυξέλλες να συμφωνήσουν μια νέα συμφωνία για το Brexit, είπε ακόμη ο Βρετανός πρωθυπουργός.

«Θέλουμε να κάνουμε μια συμφωνία, αυτό είναι για το οποίο δουλεύουμε τόσο σκληρά με τους φίλους και τους εταίρους μας (στην Ευρώπη)», είπε στην τηλεόραση του BBC. «Ο καθένας μπορεί να δει ένα αδρό περίγραμμα αυτού που χρειάζεται να γίνει. Ο καθένας θα πρέπει τώρα να επικεντρώσει στο σημείο όπου πρέπει να καταλήξουμε.

«Θα χρειαστεί δουλειά, θα χρειαστεί πολλή ενέργεια για να φθάσουμε εκεί, για να απαλλαγούμε από αυτή την παλιά Συμφωνία Αποχώρησης», είπε ο Τζόνσον.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ειρηνευτικές συνομιλίες Ρωσίας-Ουκρανίας στην Κωνσταντινούπολη: Προτάσεις και προβλέψεις

Διεθνή / Ξεκίνησαν οι ειρηνευτικές συνομιλίες Ρωσίας-Ουκρανίας στην Κωνσταντινούπολη

Ρωσία και Ουκρανία ξεκινούν δεύτερο γύρο ειρηνευτικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη - Οι προτάσεις της Ουκρανίας, οι ρωσικές απαιτήσεις και οι προσδοκίες από τις συνομιλίες
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Νέα εξοπλιστικά προγράμματα με 12 επιθετικά υποβρύχια και 1,5 δισ. λίρες σε νέες εργοστασιακές μονάδες

Διεθνή / Βρετανία: Νέα εξοπλιστικά προγράμματα με 12 επιθετικά υποβρύχια και 1,5 δισ. λίρες σε νέες εργοστασιακές μονάδες

Ο Κιρ Στάρμερ ανακοινώνει επενδύσεις δισεκατομμυρίων στη στρατιωτική ενίσχυση της Βρετανίας, με νέες υποβρύχιες μονάδες και πυραυλικά συστήματα στο πλαίσιο της επανασύνταξης των ένοπλων δυνάμεων
LIFO NEWSROOM
«Άντε γ@@@@ου» - Η πρώην σταρ των Little Mix στράφηκε εναντίον της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ λόγω της τρανφοβίας της

Διεθνή / «Άντε γ@@@@ου» - Η πρώην σταρ των Little Mix στράφηκε εναντίον της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ λόγω της τρανφοβίας της

Η JADE κατά τη διάρκεια της εμφάνισής της στο φεστιβάλ Mighty Hoopla κάλεσε το κοινό να φωνάξει μαζί της, αναφερόμενη σε διάφορα πρόσωπα που αξίζουν ένα «άντε γεια»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Θυμιζει τρομακτικα ενα αλλο παλικάρι που ελεγε για νταούλια και ζουρνάδες και δυστυχως εβαλε την χωρα τους μεσα 100 δις. Αραγε ποσο θα φτασει τον λογαριασμο ο Μπορις;