Επεισόδιο με τον Βαρουφάκη στο Παρίσι - Καταγγέλλει αστυνομική βία στο αεροδρόμιο (ΒΙΝΤΕΟ)

Επεισόδιο με τον Βαρουφάκη στο Παρίσι - Καταγγέλλει αστυνομική βία στο αεροδρόμιο (ΒΙΝΤΕΟ) Facebook Twitter
22

Ο Γιάνης Βαρουφάκης καταγγέλλει τη γαλλική αστυνομία για βίαιη συμπεριφορά, κατά τη διάρκεια του ελέγχου διαβατηρίων στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ του Παρισιού.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως είχε μόλις φτάσει στο αεροδρόμιο με πτήση από την Αθήνα, όταν ένας αστυνομικός που στεκόταν κοντά στην ράμπα εξόδου του αεροσκάφους, ζήτησε να δει το διαβατήριό του. Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 δήλωσε ότι υπάκουσε και του το έδωσε, αλλά στη συνέχεια ο αστυνομικός του άφησε επίτηδες λίγο χώρο όταν προσπάθησε να περάσει.

«Τη στιγμή που ακούμπησαν οι αγκώνες μας, αντέδρασε βίαια», είπε. «Με κακομεταχειρίστηκε, χρησιμοποιώντας σωματική βία», δήλωσε και συμπλήρωσε ότι ο αστυνομικός τον έσπρωξε, άρπαξε το διαβατήριό του και του ζήτησε να σταθεί στον τοίχο.

Δύο ανώτεροι αστυνομικοί βρέθηκαν στο σημείο προτού επιστραφεί το διαβατήριο στον Γιάνη Βαρουφάκη. «Ζητώ μια επίσημη απολογία από τη γαλλική αστυνομία», δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών. Σύμφωνα με το AFP, ένας από τους αστυνομικούς σκοπεύει να κάνει καταγγελία σε βάρος του κ. Βαρουφάκη.

Κατά το AFP και όσα αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Γιάνης Βαρουφάκης κρατήθηκε για λίγο, όμως δεν συνελήφθη. Ωστόσο ένας από τους αστυνομικούς που ήταν παρόντες στο περιστατικό δήλωσε ότι επιθυμεί να υποβάλει μήνυση εναντίον του για εξύβριση.

Το ίδιο ρεπορτάζ αναφέρει πως η αστυνομία συνόρων της Γαλλίας (PAF) πραγματοποιούσε έλεγχο κατά την έξοδο από αεροπλάνο της Aegean Airlines, που είχε αναχωρήσει από το Κάιρο και είχε περάσει από την Αθήνα, στους επιβάτες που δεν είχαν επιβιβαστεί στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, επεσήμανε πηγή που έχει γνώση του συμβάντος.

«Ένα άτομο έσπρωξε τους αστυνομικούς και κρατήθηκε. Στη συνέχεια εκνευρίστηκε και άρχισε να μιλά άσχημα και να έχει απειλητική συμπεριφορά», πρόσθεσε η ίδια πηγή. Σύμφωνα με την πηγή αυτή, ο κ. Βαρουφάκης ταξίδευε με «κανονικό διαβατήριο», το οποίο και έλεγξε ο αστυνομικός.

O Σπυρος Δερβενιώτης, εκπρόσωπος Τύπου του εταιρεία ΜέΡΑ25 αναφέρει:

Επειδή τα site και τα κανάλια θα το σπινάρουν με τις γνωστές μεθόδους τους, ας υπάρχει κάπου μια ακριβής καταγραφή:
Κατά την έξοδό του από το αεροπλάνο στο Σαρλ ντε Γκώλ, ο Γιάνης Βαρουφάκης έδειξε το διαβατήριό του σε αστυνομικό που το ζήτησε. Όχι στον έλεγχο διαβατηρίων, έτσι; Στην κυριολεξία στην έξοδο απ' το αεροπλάνο, στη ράμπα που συνδέει με το κτίριο του αεροδρομίου. Ο αστυνομικός το βρήκε εντάξει αλλά δεν έδειξε καμία βιασύνη να το επιστρέψει στον κάτοχό του. Αφού το επέστρεψε μειδιώντας, στάθηκε μπροστά του με τα χέρια στη μέση μην αφήνοντας επαρκή χώρο για να περάσει χωρίς να τον ακουμπήσει αναγκαστικά. Με την αναπόφευκτη επαφή, ο αστυνομικός του αφαίρεσε το διαβατήριο με βία και του ζήτησε να σταθεί στον τοίχο. Τη συνέχεια, που επιβεβαιώνει και τα προηγούμενα, μπορείτε να τη δείτε στο βίντεο που επισυνάπτω. Ο Γιάνης έχει ήδη κινήσει νομικές διαδικασίες.
Δύο σχόλια: Α) Τhank god για τους αυτόπτες και τα κινητά τους.
Β) Φοβού τα κράτη που έχουν μπεί στο τριπάκι «ασφάλεια και αντιτέρορισμ». Αυτό ήταν ένα ελαφρύ συμβάν, αλλά δείχνει πόσο άνετα νιώθουν οι αστυνομικοί να παρεκτραπούν ανα πάσα στιγμή.

 
Πολιτική
22

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Πολιτική / Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Τι αναφερει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του - Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη της Βίας και την Αντιμετώπιση της Παραβατικότητας Ανηλίκων
LIFO NEWSROOM
Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

LiFO politics / Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλά στη Βασιλική Σιούτη και αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι σε διαπραγματεύσεις με την ιταλική διοίκηση της Hellenic Train και την ιταλική κυβέρνηση, με στόχο σοβαρές επενδύσεις. Επίσης, απαντά στα θέματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα, όπως η αναδιάρθρωση του ελληνικού σιδηροδρόμου, τα Τέμπη και οι ανώνυμες επιθέσεις στους συγγενείς των θυμάτων, τις οποίες δηλώνει ότι καταδικάζει.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ