Ποιοι φεύγουν από το Μαξίμου μετά την ήττα ΣΥΡΙΖΑ - Αλλαγές στο επιτελείο από τον Τσίπρα

Ποιοι φεύγουν από το Μαξίμου μετά την ήττα ΣΥΡΙΖΑ - Αλλαγές στο επιτελείο από τον Τσίπρα Facebook Twitter
5

Αλλαγές στο στρατηγείο Τσίπρα φαίνεται να φέρνει η ήττα στις εκλογές. Η αποτυχία πρόβλεψης του εκλογικού αποτελέσματος έχει επιπτώσεις στην επικοινωνιακή ομάδα του Μαξίμου με αλλαγές ρόλων και απομακρύνσεις.

Μεταξύ όσων αποχωρούν, σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, είναι και ο Γιάννης Σκλίας της εταιρείας VoxPop Analysis ο οποίος έγινε viral όταν χθες προσπαθούσε να εξηγήσει γιατί η δημοσκόπηση της εταιρίας του έπεσε τόσο έξω στα ποσοστά που έδινε στο ΣΥΡΙΖΑ.

 

Από το Μαξίμου αποχωρεί και ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, που επίσης «χρεώνεται» το γεγονός ότι δεν προβλέφθηκε το αρνητικό για τον ΣΥΡΙΖΑ εκλογικό αποτέλεσμα.

Σχετικά με το επόμενο βήμα του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου, δεν υπάρχουν προς το παρόν πληροφορίες για αντικατάσταση του, εκτός εάν ο ίδιος επιλέξει να πολιτευθεί στις επερχόμενες εθνικές εκλογές.

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος φέρεται να έχει επιφορτιστεί με τον δύσκολο ρόλο της εκλαΐκευσης του κυβερνητικού προγράμματος στην κοινωνία, κάτι που δεν επετεύχθη στις ευρωεκλογές. Στο πλαίσιο αυτό έγινε την Πέμπτη βραδινή σύσκεψη με υπουργούς και κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο γραφείο του ΥΠΟΙΚ.

Υπεύθυνοι προεκλογικής εκστρατείας ορίζονται οι Γιάννης Δραγασάκης, Αλέξης Χαρίτσης και Γιώργος Σταθάκης. Άλλωστε, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ειδικά ο Αλέξης Χαρίτσης ήταν στις σκέψεις του Αλέξη Τσίπρα για Γραμματέας του κόμματος, πριν τελικά ο πρωθυπουργός επιλέξει τον Πάνο Σκουρλέτη.

Υπενθυμίζεται ότι λειτουργεί ήδη η Επιτροπή για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων υπό τον Αλέξη Τσίπρα και με μέλη τους Αλέκο Φλαμπουράρη, Πάνο Σκουρλέτη, Δημήτρη Βίτσα, Θοδωρή Δρίτσα, Αντώνη Κοτσακά και Έφη Καλαμαρά.

 
Πολιτική
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM
Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM