Μετά από μια καταστροφική εβδομάδα, ο James Charles αποφάσισε να δώσει απαντήσεις για όσα είπε εναντίον του η beauty vlogger Tati Westbrook και να ξεκαθαρίσει τη θέση του για τη μεγαλύτερη  διαμάχη που ξέσπασε τον τελευταίο καιρό στο διαδίκτυο.

 

Η κόντρα του Υoutuber με την μέντορά του,  απασχόλησε τον διεθνή Τύπο, έγινε θέμα ανάλυσης ακόμη και στους Νew York Times ενώ ήταν νούμερα ένα θέμα συζήτησης στα social media για μέρες. Το πώς ξεκίνησαν όλα και πώς Τati και James βρέθηκαν σε όλα τα μμε είναι μια αρκετά περίπλοκη ιστορία για τους μη γνώστες του χώρου των influencers. Απλά και επεξηγηματικά μπορείτε εδώ να δείτε το δράμα να εξελίσσεται και να κορυφώνεται.

 

Ο James Charles έχασε εκατομμύρια ακολούθους και βρέθηκε στο στόχαστρο με την καριέρα του να τίθεται πλέον εν αμφιβόλω. Και πριν από μερικές ώρες, αποφάσισε να μιλήσει για όσα έγιναν βάζοντας ίσως τάξη στο χάος Το βίντεο είναι μεγάλης διάρκειας και μεταξύ άλλων αναφέρεται στις κατηγορίες πως εκμεταλλεύτηκε τη φήμη του για να προσεγγίζει άντρες, ακόμη και στρέιτ. Όμως ο James Charles δηλώνει παρθένος 19 ετών και αρνείται αυτές τις κατηγορίες.

 

Το βίντεο με τίτλο "No More Lies" θα είναι η τελευταία φορά που θα ασχοληθεί με το θέμα λέει ο σταρ του YouTube. «Είναι πολύ σημαντικό για μένα ότι αυτό το βίντεο έχει όλες τις πληροφορίες, όλα τα γεγονότα, όλες τις αποδείξεις  για το θέμα, γιατί δεν θα το θίξω ποτέ ξανά», λέει αρχικά ο Charles.

 

 

 

Ο James αναφέρεται στο περιστατικό που αφηγήθηκε η Tati και που φέρεται να συνέβη στο πάρτι γενεθλίων της στο Σιάτλ. Κατά τα λεγόμενά της, ο Charles προσπάθησε να ξεγελάσει έναν νεαρό στρέιτ άντρα σερβιτόρο ώστε να τον κάνει να πιστέψει πως είναι ομοφυλόφιλος. «Είναι πραγματικά αηδιαστικό να χειραγωγεί κανείς τη σεξουαλικότητα κάποιου όταν ακόμα είναι στην αρχή της ενηλικίωσής του και δεν έχει καταλάβει τα πάντα», λέει και τονίζει πως «Είμαι ένας παρθένος ηλικίας 19 ετών και δεν κάνω πολλά πράγματα (σ.σ. σεξουαλικά)».

 

«Δεν το έχω κάνει ποτέ στο παρελθόν και ποτέ επίσης στο μέλλον δεν θα χρησιμοποιήσω τη φήμη, τα χρήματά μου ή τη δύναμή μου για να χειραγωγήσω ή να κερδίσω σεξουαλικά ανταλλάγματα από έναν άντρα. Αυτό είναι αηδιαστικό», λέει.

 

 

Είπε πως στο δείπνο γενεθλίων της Tati, η συζήτηση δεν έγινε ποτέ ακατάλληλη και πως αν ειπώθηκε κάτι ήταν ως εσωτερικό αστείο. Δείχνει μάλιστα και σκρίνσοτς από τα μηνύματα που του έστειλε ο σερβιτόρος ο οποίος του γράφει πως είναι αμφιφυλόφιλος, αντικρούοντας έτσι τον ισχυρισμό της Tati ότι προσπαθεί να παρασύρει άντρες.

 

 

Στη συνέχεια αναφέρθηκε για το πώς αποφάσισε να κάνει coming out στην ηλικία των 12 ετών και λέει πως «Ποτέ δεν είχα πραγματικά την ευκαιρία να πειραματιστώ με τον έρωτα και να μάθω από αυτό ως ένας  έφηβος και πιστεύω ότι αυτό με άφησε υποανάπτυκτο ως άτομο. Η αγάπη και οι σχέσεις είναι κάτι στο οποίο δεν έχω εμπειρία», λέει. Το βίντεο στη συνέχεια κάνει πολλές αναφορές σε όσα έχουν γίνει μέσω μηνυμάτων κατά το ξέσπασμα της κόντρας. Εξηγεί επίσης τη θέση του για το πώς βρέθηκε να προωθεί συμπληρώματα διατροφής τα οποία ήταν ανταγωνιστικά με αυτά της Tati.

 

Oι φανς της κόντρας αυτής θα βρουν επίσης πολλά στοιχεία από το παρασκήνιο της κορύφωσης του περιστατικού που οδήγησε την Tati στο να ξεκινήσει τον «πόλεμο». Αυτό που ο Charles θέλει όπως λέει να πετύχει είναι να ακουστεί η δική του άποψη και να σταματήσει η ρητορική μίσους από τα δύο στρατόπεδα των φανς που «δηλητηριάζουν« το διαδίκτυο.