Κρήτη: Μεθυσμένοι προσπάθησαν να «σουβλίσουν» αστυνομικούς την Πρωτομαγιά

Κρήτη: Μεθυσμένοι προσπάθησαν να «σουβλίσουν» αστυνομικούς την Πρωτομαγιά Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

Βαριές ποινές επέβαλε το αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου σε τέσσερα άτομα που, υπό την επήρεια του αλκοόλ, επιτέθηκαν με σούβλα και άλλα αντικείμενα σε αστυνομικούς. 

Το περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα της Πρωτομαγιάς στην περιοχή των Καμινιών, μετά από κλήση για διατάραξη της κοινής ησυχίας. Οι αστυνομικοί που ανταποκρίθηκαν και έσπευσαν στο σημείο, περιέγραψαν στις καταθέσεις την πρωτοφανή επίθεση που δέχτηκαν από τέσσερα άτομα - τρεις άνδρες και μία γυναίκα. 

Σύμφωνα τους αξιωματικούς, η παρέα επιχείρησε να τους τρυπήσει με μία σούβλα, εκσφενδονίζοντας παράλληλα βαριά αντικείμενα προς το μέρος τους: από τσιμεντόλιθους και καρέκλες μέχρι μπαταρίες μηχανής. «Είχαν απίστευτο μίσος εναντίον μας, επειδή είμαστε αστυνομικοί (...) θα ήμασταν τελειωμένοι», δήλωσε ένας από αυτούς. 

Παρότι αρκετά αντικείμενα βρήκαν τον στόχο τους, οι αστυνομικοί δεν τραυματίστηκαν σοβαρά και έτσι δεν πήγαν στο νοσοκομείο για να λάβουν σχετική γνωμάτευση. Στο εδώλιο του κατηγορούμενου κάθισαν και οι τέσσερις δράστες, αντιμετωπίζοντας τις κατηγορίες της διακεκριμένης περίπτωσης αντίστασης κατά της Αρχής (τελεσθείσας από κοινού και από περισσότερα πρόσωπα που έφεραν αντικείμενα με τα οποία ήταν δυνατόν να προκληθεί σωματική βλάβη) και της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία και κατά συρροή.

Η γυναίκα που κατηγορήθηκε ότι είχε «αρχηγικό ρόλο» στην επίθεση, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 7 ετών και 9 μηνών και δυο ακόμα συγκατηγορούμενοι της, σε 7,5 χρόνια. Και για τους τρεις η ποινή μετατράπηκε σε εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα ενώ η έφεση έχει αναστέλλουσα ισχύ. Ο τέταρτος κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 9 μηνών με τριετή αναστολή.

Στην απολογία τους, οι κατηγορούμενοι υποστήριξαν ότι ήταν σε κατάσταση μέθης και δεν θυμούνται να επιτέθηκαν στους αστυνομικούς. Αντίθετα ισχυρίστηκαν πως οι αστυνομικοί ήταν εκείνοι που εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον τους. Από την πλευρά τους, οι ένστολοι επέμειναν ότι κανείς από την παρέα δεν φαινόταν να έχει καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, ούτε παρουσιάζαν κάποια χαρακτηριστική αστάθεια όταν τους σημάδεψαν με τη σούβλα. 

Στην γυναίκα επιβλήθηκε η μεγαλύτερη ποινή καθώς, όπως προέκυψε, ήταν εκείνη που ζητούσε από τους υπόλοιπους να εξαπολύσουν επίθεση και, σε κάποιο σημείο, ανέβηκε στο περιπολικό σπάζοντας ένα φανάρι του αυτοκινήτου. «Δεχθήκαμε επίθεση από παντού. Από τύχη γλιτώσαμε τα χειρότερα» ανέφερε ένας από τους αστυνομικούς. Καθοριστική ήταν και η κατάθεση ενός γείτονα, του οποίου το αυτοκίνητο επίσης υπέστη υλικές ζημιές. Ο άνδρας ζήτησε από την εισαγγελέα μέτρα προστασίας, για πιθανά αντίποινα σε βάρος της οικογένειάς του. 

Με πληροφορίες από Cretalive.gr

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ελλάδα / Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ανάμεσα στις τρομοκρατικές ενέργειες που τους αποδίδονται είναι και η αποστολή του παγιδευμένου με εκρηκτικά φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης τον Φεβρουάριο
NEWSROOM
Μενδώνη για Νίσυρο: Ο αρχαιοφύλακας τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων από την πρώτη καταγγελία

Ελλάδα / Μενδώνη για Νίσυρο: Ο αρχαιοφύλακας τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων από την πρώτη καταγγελία

«Διαβάζω ότι υπήρχαν καταγγελίες, ότι δεν τις έλαβε κανείς υπόψη και λοιπά. Αυτοί οι οποίοι τα γράφουν θα βρεθούν στα ποινικά και στα αστικά δικαστήρια από μένα», ξεκαθαρίζει η υπουργός
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια