Παρέμβαση για να μην ακριβύνει το σουβλάκι - Τι ζητά το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας

Παρέμβαση για να μην ακριβύνει το σουβλάκι - Τι ζητά το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας Facebook Twitter
6

Η είδηση πως από την 1η Μαΐου η τιμή για το τυλιχτό σουβλάκι θα αυξηθεί προκαλεί αντιδράσεις.

Η αύξηση σημαίνει πως η τιμή θα φτάσει στα τρία ευρώ από την 1η Μαΐου η τιμή για το τυλιχτό σουβλάκι όπως ανακοίνωσε το πρωί της Πέμπτης το υπό ίδρυση Σωματείο Ψητοπωλών.

Η αύξηση από 10% έως 15% που αναμένεται να δουν οι καταναλωτές οφείλεται στην αύξηση της τιμής του κρέατος όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του Σωματείου Ψητοπωλών, Γιώργος Πολύζος.

«Μόνο αρνητική μπορεί να χαρακτηριστεί η είδηση ότι αναμένεται αύξηση της τιμής που πωλείται σήμερα το σουβλάκι και ότι από την 1η Μαΐου ο καταναλωτής θα το πληρώνει κατά 10% - 15% ακριβότερο, δηλαδή το παραδοσιακό "τυλιχτό" θα φτάσει κοντά στα 3 ευρώ» σημειώνει ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Όπως συνεχίζει ο ίδιος: «Κατανοώ απολύτως τον προβληματισμό των επαγγελματιών και των μελών του υπό ίδρυση Σωματείου Ψητοπωλών, που επικαλούνται για αυτήν τους την απόφαση την υψηλή φορολογία και την αυξημένη τιμή του εισαγόμενου κρέατος. Όπως έχει τονίσει πολλές φορές το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, η υπερφορολόγηση έχει «συνθλίψει» επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις και απαιτείται άμεσα ελάφρυνση των πολύ μεγάλων βαρών. Η κυβέρνηση οφείλει να βάλει ένα τέλος σε αυτόν τον παραλογισμό και να αλλάξει τις υφεσιακές πολιτικές που εφαρμόζονται τα τελευταία χρόνια».

Απευθύνω έκκληση προς όλους τους αρμόδιους, συνέχισε ο ίδιος, να ξεκινήσει άμεσα ένας γόνιμος διάλογος προκειμένου να αποφευχθεί μία τόσο μεγάλη αύξηση σε ένα προϊόν που απευθύνεται κυρίως σε λαϊκά στρώματα αλλά έχει σχέση και με την παράδοση μας. Πρόκειται για ένα είδος που είναι ταυτισμένο με την Ελλάδα και αποτελεί από καθημερινή επιλογή για ένα σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού, έως τουριστική ατραξιόν.

«Η αύξηση της τιμής του θα επιβαρύνει σημαντικά και τα νοικοκυριά -ειδικά τα χαμηλότερης οικονομικής δυνατότητας - αλλά εκτιμώ και τους επαγγελματίες, καθώς θεωρώ ότι θα μειωθεί η κατανάλωση.

'Αρα είναι προς το συμφέρον όλων η αύξηση κατά 10%-15% να μην εφαρμοστεί, χωρίς βέβαια να συνεχίζουν οι επαγγελματίες να απορροφούν τα αυξημένα κόστη» κατέληξε ο ίδιος.

Ελλάδα
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Έχουν δικαίωμα μεμονωμένα και όχι μαζικά να το αυξήσουν όσο θέλουν και εμείς να το κόψουμε. Όμως το χοιρινό είναι μαζί με το κοτόπουλο από τα πιο φτηνά κρέατα. Οπότε ας αφήσουν τις βλακείες.
Όταν κατά τη γνώμη μας θεωρούμε ότι αυξάνεται αδικαιολόγητα η τομή ενός προϊόντος που δεν ανήκει στην κατηγορία των απολύτως απαραίτητων για την επιβίωσή μας, υπάρχει πάντα η δυνατότητα του μποϋκοτάζ. Για να δούμε πως θα αντιδράσουν τα ψητοπωλεία σε μια παρατεταμένη αποχή των καταναλωτών... Κι ύστερα, μήπως ο κλάδος οφείλει να αναρωτηθεί για τον ενδεχόμενο υπερπληθωρισμό των επιχειρήσεών του; Είναι όλες βιώσιμες; Τα τελευταία χρόνια, παντού ανοίγουν σουβλατζίδικα...
«Κι ύστερα, μήπως ο κλάδος οφείλει να αναρωτηθεί για τον ενδεχόμενο υπερπληθωρισμό των επιχειρήσεών του; Είναι όλες βιώσιμες; Τα τελευταία χρόνια, παντού ανοίγουν σουβλατζίδικα...».Πολύ σωστή παρατήρηση!
Α όλα και όλα, για μας τους Έλληνες είναι απαραίτητο για την επιβίωση μας, ρίχνουμε και κυβερνήσεις για το θέμα αυτό :) :PΝαι ανοίγουν αρκετές αλλά κλείνουν κιόλας εντός έτους ή στο 2ο έτος καθώς δεν κάνουν δουλειά καλή οπότε κόβεται η πελατεία. Δεν μας ανησυχεί αυτό επομένως.
Για χαλαρώστε λίγο. Τι θέλετε να γίνει, δηλαδή; Μαζικός ξεσηκωμός; Επανάσταση; Δεν παίζουνε με το εθνικό φαΐ. Καθήστε στ' αυγά σας και αφήστε τις εξυπνάδες.