Η πρώτη γυναίκα πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου παρέλαβε τη διοίκηση

Η πρώτη γυναίκα πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου παρέλαβε τη διοίκηση Facebook Twitter
1

H καθηγήτρια Χρυσή Βιτζιλάκη μόλις έγινε η πρώτη γυναίκα Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Σήμερα, στο αμφιθέατρο του κτιρίου Γεωγραφίας, του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη, πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης και παραλαβής της διοίκησης του ιδρύματος από τον απερχόμενο πρύτανη Στέφανο Γκρίτζαλη στη νέα πρυτάνισσα -όπως επίσημα καθιέρωσε να αποκαλείται- καθηγήτρια Χρυσή Βιτζιλάκη.

Ο κ. Γκρίτζαλης έκανε έναν απολογισμό της τετραετίας της πρυτανείας του αναφερόμενος ιδιαίτερα στην ανάπτυξη του ιδρύματος με την ίδρυση των Τμημάτων Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού στη Χίο και Στατιστικής και Αναλογιστικών Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών στη Σάμο.

Μίλησε επίσης και για την ίδρυση της Πολυτεχνικής Σχολής στη Σάμο. Και όλα αυτά σε δύσκολες αντικειμενικές συνθήκες «σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας» όπως χαρακτηριστικά είπε, «σε ένα από τα κορυφαία όμως πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως γίνεται αποδεκτό από την πανεπιστημιακή κοινότητα όλου του κόσμου».

Παραλαμβάνοντας τη διοίκηση του κορυφαίου εκπαιδευτικού ιδρύματος του αρχιπελάγους, η Χρυσή Βιτζιλάκη, η οποία ας σημειωθεί ότι είναι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει τα ηνία του Πανεπιστημίου Αιγαίου, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που θα καταβληθεί. Τόσο για τη διατήρηση της αξίας του ιδρύματος όσο και της θέσης του μεταξύ των ιδρυμάτων στον κόσμο.

Η πρώτη γυναίκα πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου παρέλαβε τη διοίκηση Facebook Twitter

Η νέα Πρύτανης, είναι Καθηγήτρια & Πρόεδρος του Τμήματος Προσχολικής Αγωγής και Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Διευθύντρια Προγραμμάτων Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Διευθύντρια του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Φύλο και Νέα Εκπαιδευτικά και Εργασιακά Περιβάλλοντα στην Κοινωνία της Πληροφορίας» του ΤΕΠΑΕΣ, Διευθύντρια Εργαστηρίου Εκπαιδευτικών και Κοινωνικών Ερευνών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Τέως Αντιπρύτανις Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Αιγαίου και Τέως Κοσμητόρησσα της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών, Παν/μιου Αιγαίου.

Σπουδές

Πτυχίο Κοινωνιολογίας B.A. (Bachelors Degree in Sociology) με Έπαινο από το Trinity College, Hartford, Connecticut, U.S.A.

Mεταπτυχιακός τίτλος σπουδών M.A. (Master of Arts) στις Κοινωνικές Επιστήμες από το University of Chicago, Illinois, U.S.A.

Διδακτορικό Δίπλωμα Ph.D. (Doctor of Philosophy) στην Kοινωνιολογία από το Tμήμα Kοινωνικών Eπιστημών του University of Chicago, Illinois, U.S.A.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια