Η Ινδία είναι η πιο επικίνδυνη χώρα στον κόσμο για να ζει μια γυναίκα

Η Ινδία είναι η πιο επικίνδυνη χώρα στον κόσμο για να ζει μια γυναίκα Facebook Twitter
3

Την Ινδία ως την πιο επικίνδυνη χώρα παγκοσμίως για να ζει μια γυναίκα κατέδειξε η τελευταία έρευνα του Thompson Reuters Foundation. 

550 ειδικοί πάνω στα γυναικεία θέματα κλήθηκαν να επιλέξουν με κριτήριο τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις και τις εν γένει ανισότητες μεταξύ ανδρών και γυναικών. 

Στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας βρίσκεται το Αφγανιστάν και στην τρίτη η Συρία. Η μόνη χώρα του δυτικού κόσμου που βρίσκεται στην δεκάδα είναι οι ΗΠΑ, εξαιτίας των αυξημένων περιστατικών σεξουαλικής βίας και παρενόχλησης. 

Ανάλογη έρευνα πραγματοποιήθηκε το 2011 όπου και σε εκείνη η Ινδία ήταν αρκετά υψηλά. Οι ειδικοί επισημαίνουν πως η χώρα δεν έχει κάνει τις αλλαγές εκείνες ώστε να βελτιωθεί η ζωή των γυναικών, την ίδια στιγμή που η οικονομία της τρέχει με φρενήρεις ρυθμούς, αποτελώντας ουσιαστικά το ταχύτερα αναπτυσσόμενο κράτος στον κόσμο. 

Σύμφωνα, μάλιστα, με τα επίσημα κυβερνητικά στοιχεία, τα εγκλήματα σε γυναίκες στην Ινδία αυξήθηκαν από το 2007 έως το 2016 κατά 83%. 

Οι ειδικοί επίσης κατέκριναν τη χώρα για τα αυξημένα περιστατικά sex trafficking, αναγκαστικών γάμων ακόμη και λιθοβολισμών εναντίον γυναικών. 

«Σε πολλές χώρες απλά το γεγονός πως είσαι γυναίκα σε βάζει σε κίνδυνο να πέσεις θύμα δουλείας» δήλωσε ο Nick Grono, διευθύνων σύμβουλος του Freedom Fund.

Αρκετά δύσκολα είναι επίσης τα πράγματα σε εμπόλεμες περιοχές όπως το Αφγανιστάν και τη Συρία. Εκεί οι γυναίκες έρχονται να αντιμετωπίσουν σοβαρά ζητήματα υγειονομικής περίθαλψης, φτώχειας και αναλφαβητισμού. 

Ο υπουργός Δημόσιας Υγείας του Αφγανιστάν, Ferozuddin Feroz, δήλωσε ότι το γεγονός πως βρίσκονται ακόμη κάτω από εμπόλεμο καθεστώς κάνει τη ζωή των γυναικών στη χώρα πολύ δύσκολη. «Αντί να εστιάσουμε στην μητρική υγεία, δαπανούμε τα χρήματα στα τραύματα» προσέθεσε ο ίδιος. 

Ιδιαίτερα δυσοίωνα είναι, όμως, σύμφωνα με την έκθεση, και τα στοιχεία για τη ζωή των γυναικών στη Σαουδική Αραβία. Μπορεί να θεσπίστηκε προ ημερών το δικαίωμα των γυναικών να οδηγούν στους δρόμους της χώρας, ισχύουν ακόμη αρκετοί περιορισμοί, καθώς οι ίδιες δεν μπορούν να βγάλουν μόνες τους διαβατήριο ούτε να ταξιδέψουν. 

Οι δέκα πιο επικίνδυνες χώρες για να ζει μια γυναίκα: 

1. Ινδία

2. Αφγανιστάν 

3. Συρία 

4. Σομαλία 

5. Σαουδική Αραβία 

6. Πακιστάν 

7. Κονγκό 

8. Υεμένη 

9. Νιγηρία

10. ΗΠΑ

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Για το 10 είναι σίγουροι?Καμία χώρα τις λατινικής Αμερικής πχ δεν είναι χειρότερα ?Καμία χώρα τις ανατολικής Ευρώπης ίσως λόγω trafficking ας πούμε.Τυχαίο ότι οι 10 πρώτες χώρες είναι η ΗΠΑ μαζί με τις χώρες που αναφέρουν σαν κακά παραδείματα οι ισλαμοφοβικοί, ξενοφοβικοί ,υποστηρικτές του Τράμπ?
Χαχα ναι άστα να πάνε. Στις ΗΠΑ επίσης σύμφωνα με την έρευνα είναι και πιο επικίνδυνα και απ'τις υπόλοιπες Μ. Ανατολικές χωρες πλην Σ. Αραβιας. Αχ θεούλη μου τι παιρνουν...
Οοοοοχι λάθος! Αχ ακόμα να μάθετε εσείς εκεί στην λάιφο! Το πιο επικίνδυνο μέρος στον κόσμο για τις γυναίκες είναι οι δυτικές κοινωνίες με την τόσο τοξική τους πατριαρχία και τον μισογύνη Τραμπ. Αλλωστε αν ήταν η Ινδία, Ιράν, Σ. Αραβια κοκ ο παγκόσμιος φεμινισμός, #metoo, ο Graun θα το'χανε κάνει πρώτη προτεραιότητα τους και δεν θα παρατάγαν τον γάμο να πάνε για πουρνάρια έτσι?