«Κάποια στιγμή να κάνουμε την αυτοκριτική μας…»

«Κάποια στιγμή να κάνουμε την αυτοκριτική μας…» Facebook Twitter
2

Για «το τέλος μιας ολόκληρης εποχής», μετά το κλείσιμο ενός «από τα ιστορικότερα βιβλιοπωλεία της χώρας», κάνει λόγο σε ανακοίνωση του το ΠΑΣΟΚ, διά του αρμόδιου Τομέα Πολιτισμού του Κινήματος, για το βιβλιοπωλείο της Εστίας.

«Το κλείσιμο ενός από τα ιστορικότερα βιβλιοπωλεία της χώρας σημαίνει, με τον πιο οδυνηρό τρόπο, το τέλος μιας ολόκληρης εποχής», αναφέρεται στην ανακοίνωση, στην οποία γίνεται λόγος για τεράστια απώλεια, παράλληλα όμως επισημαίνεται ότι η «αντίστροφη μέτρηση» για το «θρυλικό» στέκι της οδού Σόλωνος 60 «είχε ξεκινήσει πολλά χρόνια πριν τα μνημόνια και το ΔΝΤ».

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται επίσης ότι «κάποια στιγμή όμως, πρέπει όλοι μας να κάνουμε την αυτοκριτική μας. Για την θέση που είχε και έχει το βιβλίο στα σπίτια και τις οικογένειές μας. Για τον τρόπο που διδάσκεται διαχρονικά η Λογοτεχνία στα σχολεία μας. Για όλα τα βιβλία που δεν διαβάσαμε επειδή ‘είχαμε κάτι καλύτερο να κάνουμε».

 Στο βιβλιπωλείο της Εστίας που έκλεισε μετά από 128 χρόνια συνεχούς λειτουργίας υπήρχε σήμερα αυτή η ανακοίνωση:

«Κάποια στιγμή να κάνουμε την αυτοκριτική μας…» Facebook Twitter
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν θα γίνει στο «Türkevi» την Tρίτη στις 21:00 ώρα Ελλάδας

Πολιτική / Η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν θα γίνει στο «Türkevi» την Tρίτη στις 21:00 ώρα Ελλάδας

Η σύνθεση θα είναι 1 + 2, δηλαδή οι δύο ηγέτες, οι υπουργοί Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης και Χακάν Φιντάν και οι διπλωματικοί σύμβουλοι Μίλτος Νικολαϊδης και Τσαγατάι Κιλίτς
LIFO NEWSROOM
Στο Ωνάσειο Σχολείο Περιστερίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Συνεχίζουμε να επενδύουμε στη δημόσια παιδεία»

Πολιτική / Στο Ωνάσειο Σχολείο Περιστερίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Συνεχίζουμε να επενδύουμε στη δημόσια παιδεία»

Ο πρωθυπουργός αποκάλυψε ακόμη ότι ο ίδιος επέμεινε να δημιουργηθεί ένα από τα σχολεία στο Περιστέρι, χαρακτηρίζοντας την πρωτοβουλία «ιδιαίτερα σημαντική»
LIFO NEWSROOM
Σαμαράς για Τέμπη: Χωρίς ηθικό έρεισμα η απόρριψη αιτήματος γονέων για εκταφή σορών των παιδιών τους

Πολιτική / Σαμαράς για Τέμπη: Χωρίς ηθικό έρεισμα η απόρριψη αιτήματος γονέων για εκταφή σορών των παιδιών τους

«Έχουν απόλυτο δικαίωμα να διαπιστώσουν εάν τα λείψανα που βιαστικά και δίχως τον πρέποντα έλεγχο τους παραδόθηκαν προς ταφή, ανήκουν πράγματι στα παιδιά τους» τονίζει
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Λοβέρδο: «Τόσο κακό είναι που ένας άνθρωπος έχει απογοητευτεί από το πώς εξελίχθηκε το κόμμα του;»

Πολιτική / Μαρινάκης για Λοβέρδο: «Τόσο κακό είναι που ένας άνθρωπος έχει απογοητευτεί από το κόμμα του;»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε «δικαίωση» την προσχώρηση του Ανδρέα Λοβέρδου στη Νέα Δημοκρατία - «Φεύγουν από αλλού ο ένας μετά τον άλλον και έρχονται στη ΝΔ»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
η ανακοινωση του πασοκ, κακα τα ψεματα, ειναι στο σωστο πνευμα.. οποιοσδηποτε εχει μια τακτικη επαφη με βιβλιοπωλες ξερει οτι σαν λαος διαβαζουμε ελαχιστα(περα απο τις αποχρωσεις του γκρι και τον χαρρυ ποτερ. Τραβαω το σχολιο απο τα μαλλια και λλεω οτι ελπιζω το πασοκ να αλλαξει τη σταση του και σε αλλα θεματα οπως η ανηθικη προστασια καθε δημοσιας συντεχνιας που κανει(κ ιδιωτικης ομως) αντιγραφω απο του τουιτερ του μανδραβελη γιατο βρισκω ευσυνοπτο το γραφημα(http://twitpic.com/cfvd0x)