Αθωώθηκε ο Τούρκος ράπερ Ezhel που είχε συλληφθεί λόγω των στίχων του

Αθωώθηκε ο Τούρκος ράπερ Ezhel που είχε συλληφθεί λόγω των στίχων του Facebook Twitter
1

Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης αθώωσε σήμερα τον Τούρκο ράπερ Ezhel, ο οποίος ήταν αντιμέτωπος με ποινή κάθειρξης 10 ετών, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk.

Ο Ezhel κατηγορείτο ότι ενθάρρυνε με τους στίχους του τη χρήση ναρκωτικών ουσιών. Το δικαστήριο τον απάλλαξε παό τις κατηγορίες, κατά την πρώτη ημέρα της δίκης του. 

Ο 27χρονος Σερτζάν Ιπεκτζίογλου, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, είχε προφυλακιστεί από τον περασμένο μήνα, καθώς δικαστήριο αποδέχθηκε την πρόταση του εισαγγελέα σε βάρος του, επικαλούμενο τους στίχους και τις αναρτήσεις του στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Ezhel έχει αρνηθεί τις κατηγορίες.

Κάποια από τα βίντεο κλιπ του Ezhel, τα έχουν δει εκατομμύρια φορές οι χρήστες του διαδικτύου, ενώ σε ορισμένα από τα τραγούδια του, ο Τούρκος ράπερ αναφέρεται στη χρήση κάνναβης.

Στην Τουρκία, η υποκίνηση στη χρήση ναρκωτικών ουσιών είναι ποινικό αδίκημα, όπως και η κατοχή και πώληση ναρκωτικών.

Δεκάδες θαυμαστές του κατέκλυσαν το δικαστικό μέγαρο ενόψει της δίκης, όπως μετέδωσε το CNN Turk, ενώ το hashtag #FreeEzhel έγινε trending topic στην Τουρκία. 

«Έπειτα από προφυλάκιση τεσσάρων εβδομάδων, ο δικαστής χρειάστηκε μόλις 30 λεπτά να αποφανθεί υπέρ της αποφυλάκισης και αθώωσης του ράπερ Ezhel», σημείωσε ο Άντριου Γκάρντνερ της Διεθνούς Αμνηστίας, που παρέστη στην ακροαματική διαδικασία.

Τουλάχιστον 20.000 Τούρκοι συμμετείχαν στην εκστρατεία της Αμνηστίας για την αποφυλάκιση του καλλιτέχνη, είπε ο Γκάρντνερ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
Ο Ezhel κατηγορείτο ότι ενθάρρυνε με τους στίχους του τη χρήση ναρκωτικών ουσιών Πηγή: www.lifo.grΧα! Αν ήταν έτσι κι εδώ στην Ελλάδα, η μισή ραπ σκηνή θα έπρεπε να είναι μέσα.Ή κάποιοι από αυτούς να μην έχουν βγει από μέσα ποτέ.