ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Σφοδρή αντιπαράθεση Μπακογιάννη - Κοτζιά στη Βουλή για τα πτυχία τους και το Σκοπιανό

Σφοδρή αντιπαράθεση Μπακογιάννη - Κοτζιά στη Βουλή για τα πτυχία τους και το Σκοπιανό Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
1

Σφοδρή αντιπαράθεση ξέσπασε στην Ολομέλεια της Βουλής ανάμεσα στη βουλευτή της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη και τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά για το Σκοπιανό.

Η κα Μπακογιάννη κατήγγειλε στην ομιλία της τον κ. Κοτζιά ότι «παρακολουθώ τον υπουργό Εξωτερικών να περιφέρεται στα κανάλια και να απειλεί με δημοσιοποίηση απορρήτων εγγράφων. Σας προκαλώ, λοιπόν, τώρα να τα καταθέσετε όλα στα πρακτικά της Βουλής. Όλα όμως»

Ο υπουργός Εξωτερικών, προσήλθε στην αίθουσα της Ολομέλειας για να απαντήσει στην κ. Μπακογιάννη και όταν έλαβε τον λόγο είπε: «Αν μου μεταφέρθηκε σωστά, τις ύβρεις που χρησιμοποιεί συγκεκριμένο περιοδικό, το οποίο διασυνδέεται με την κ. Μπακογιάννη, που έχουν καταδικαστεί στο Πρωτοδικείο, στο Εφετείο τελεσίδικα και στον Άρειο Πάγο, με τον δικό της άκομψο, συνήθως τρόπο, την καλώ να ή να της πάρει πίσω, ή να κάνει άρση της ασυλίας της στο Κοινοβούλιο».

«Εδώ είμαστε. Κάντε μου μήνυση. Εγώ θα ζητήσω την άρση της ασυλίας μου αμέσως», απάντησε η κ. Μπακογιάννη.

Παίρνοντας εκ νέου τον λόγο, ο υπουργός Εξωτερικών, ανέφερε: «Η κ. Μπακογιάννη, επανέλαβε την ύβρι, για να αποπροσανατολίσει από τα χάλια του κόμματός της στο ζήτημα του Μακεδονικού – Σκοπιανού. Είναι γνωστό ότι την ίδια μέρα που αυτή την ύβρι την δημοσίευσε η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ μετά από το πρώτο Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, την ίδια ημέρα στην σελίδα 5, κατά λάθος βέβαια, δημοσίευαν την συνέντευξη του προέδρου κ. Στάινμάγιερ, προέδρου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, όπου εξηγούσε πως μέναμε στον ίδιο δρόμο και συνφοιτούσαμε σε ένα Πανεπιστήμιο κοντά στην Φραγκφούρτη».

«Ουδέποτε έκανα έστω και μία ημέρα σπουδών, ή άλλων επιστημονικών δραστηριοτήτων στην Ανατολική Γερμανία. Βιβλίο, το οποίο έχω καμάρι μου ότι συνέγραψα με έναν από τους σπουδαιότερους ανθρώπους της Δυτικής Γερμανίας, όταν ήμουν μόλις 19 ετών, καθηγητής του πανεπιστημίου της Ρώμης, υβρίζεται από το περιοδικό που πιθανόν να χρηματοδοτήθηκε από την οικογένεια της κ. Μπακογιάννη. Η κ. Μπακογιάννη έχει κάνει ένα σημαντικό βήμα: Όταν πρωτοέγινα εγώ υπουργός, αμφισβητούσε ότι είχα καν σπουδάσει. Αυτές τις αθλιότητες λέει, αυτές τις προπαγάνδες λέει για να μειώσει τους ανθρώπους. Πρέπει να ντρέπεται» ανέφερε ο κ. Κοτζιάς.

Η κα Ντόρα Μπακογιάννη κάλεσε τον κ. Κοτζιά «να της κάνει μήνυση» γι αυτό που θέλει να αποδειχθεί, και προσέθεσε: «Δηλώνω ρητά ότι καλυφτώ πίσω από την ασυλία. Ελάτε να πάμε στα δικαστήρια, να βάλουμε κάτω την ιστορία σας, που νομίζω ότι θα θέλετε να την αποδείξετε».

«Είναι γνωστά τα ψευδή δημοσιεύματα, όσον αφορά την επιστημονική μου κατάρτιση. Η ίδια η κ. Μπακογιάννη, είχε στο κόμμα της τον νυν πρύτανη του πανεπιστημίου Πειραιά, που βεβαίωσε πως ότι είπα είναι αληθές» επανήλθε ο υπουργός. [...] Εγώ αυτό που έχω ζήτημα είναι να μας πει η κ. Μπακογιάννη κάποτε πως απέκτησε το πτυχίο της των πολιτικών επιστημών και από ποιες χώρες μετεγράφη στο Μόναχο», ανταπάντησε ο κ. Κοτζιάς.

Αναφερόμενη στη συμφωνία της κυβέρνησης για το Σκοπιανό η βουλευτής της ΝΔ είπε ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είδε το τυρί και δεν είδε τη φάκα. Επαίρεται ότι με την προτεινόμενη συμφωνία δεν μπορεί, πλέον, κανείς να ισχυριστεί στα Σκόπια ότι είναι απόγονος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, κάτι που ήταν ανέκαθεν πασιφανές διότι κανείς στη διεθνή κοινότητα που έχει τελειώσει το δημοτικό δεν αμφέβαλλε ποτέ ότι ο Αλέξανδρος μιλούσε ελληνικά. Αντίθετα, το ιδεολόγημα της Μακεδονίας του Ίλιντεν, το οποίο θα αποσταθεροποιούσε την περιοχή, η κυβέρνηση το νομιμοποιεί με την παρούσα συμφωνία».

Αφού αναφέρθηκε στις πιέσεις που δέχθηκε η κυβέρνηση Καραμανλή από τον διεθνή παράγοντα προκειμένου να υπάρξει λύση στο ζήτημα, δήλωσε ότι η τότε κυβέρνηση είχε δύο στόχους: «Πρώτον να μη γίνει το Σκοπιανό θέμα εσωτερικής αντιπαράθεσης» και δεύτερον να δημιουργηθεί εθνικό μέτωπο.

«Γι' αυτό ενημέρωσα όλους του πολιτικούς αρχηγούς, πριν ξεκινήσουμε τη διεθνή εκστρατεία ενόψει του Βουκουρεστίου. Γι' αυτό παρουσιάσαμε την πρότασή μας στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Γι' αυτό καταθέσαμε το σχέδιό μας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, με πρόεδρο, μάλιστα, κατά ιστορική ειρωνία, τον κ. Καμμένο. Εκεί εξασφαλίσαμε τη σύμφωνη γνώμη όλων των κομμάτων, εκτός βεβαίως του ακραίου ΛΑΟΣ. Επρόκειτο, άλλωστε, για θέμα μέγιστης συναισθηματικής φόρτισης που εύκολα θα μπορούσε να διχάσει τον ελληνικό λαό» ανέφερε.

Όπως πρόσθεσε, με το θέμα της δημιουργίας ενός εθνικού μετώπου υπήρχε απόλυτη ταύτιση της κυβέρνησης και, δη, του πρωθυπουργού με τον υπουργό Εξωτερικών και τον υπουργό Άμυνας.

«Η χώρα έπρεπε να διαπραγματευθεί ισχυρή και ενωμένη. Δεν είχα, άλλωστε, καμία αμφιβολία για τις πιέσεις που θα αντιμετωπίζαμε και για το κόστος που θα είχε η πολιτική μας. Κόστος, το οποίο εν τέλει κατεβλήθη, σημείωσε η πρώην υπουργός Εξωτερικών.

Η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι το 2008 έγινε μία ειλικρινής προσπάθεια αναζήτησης συμφωνίας, «μίας συμφωνίας βιώσιμης, έντιμης, ρεαλιστικής και εφαρμόσιμης. Στόχος μας ήταν και είναι μία συμφωνία που θα απαντούσε οριστικά στη λογική του Στάλιν και του Τίτο που αποτυπωνόταν στη θεωρία του Μακεδονισμού στα Βαλκάνια, που πηγάζει από τα γεγονότα του Ίλιντεν. Αλλά και μία συμφωνία που θα απαντούσε στις ήδη απαξιωμένες διεθνώς γραφικότητες με την καπηλεία της αρχαίας κληρονομιάς και των αγαλμάτων του Μεγάλου Αλεξάνδρου».

Η κ. Μπακογιάννη επανέλαβε ότι ο στόχος της διαπραγμάτευσης του 2008 ήταν να υπάρξει «μία συμφωνία που θα απαντούσε οριστικά στη λογική τού Στάλιν και του Τίτο που αποτυπωνόταν στη θεωρία του Μακεδονισμού στα Βαλκάνια, που πηγάζει από τα γεγονότα του Ίλιντεν. Αλλά και μία συμφωνία που θα απαντούσε στις ήδη απαξιωμένες διεθνώς γραφικότητες με την καπηλεία της αρχαίας κληρονομιάς και των αγαλμάτων του Μεγάλου Αλεξάνδρου».

Ακόμη, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση πανηγυρίζει για μία κακή συμφωνία και σημείωσε ότι «άπαξ και υπογραφεί η συμφωνία παράγει έννομα αποτελέσματα και καμία κυβέρνηση δεν θα μπορεί αύριο ούτε να την αρνηθεί, ούτε να μην την υποστηρίξει». Κάλεσε, δε, την κυβέρνηση να αλλάξει τις βασικές και μεγάλες αδυναμίες της συμφωνίας.

«Βαθύτατα πιστεύω ότι μπορούμε να πετύχουμε μία καλύτερη συμφωνία και οφείλουμε να προσπαθήσουμε. Θα την κάνει η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ, αφού απαλλάξει τη χώρα από το καρκίνωμα της διχόνοιας και της δημαγωγίας» κατέληξε η πρώην υπουργός.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
1

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα

Πολιτική / Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ: Συμφωνία για ανταλλαγή επισκέψεων διοικητών μηχανοκίνητων μονάδων

Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας θα είναι ο πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος και της τουρκικής ο Υφυπουργός Εξωτερικών, πρέσβης Μπουράκ Ακτσαπάρ
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελενοώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελεονώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

«Η προσέγγισή μου θα είναι ανθρωπιστική, αμιγώς κοινωνική και δεσμεύομαι ότι αν ο κόσμος με εμπιστευτεί θα ασκήσω και πολιτική και μάλιστα δυναμική» ανέφερε μεταξύ άλλων η Ελεονώρα Μελέτη
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Επιτροπή για την εθνική κυριαρχία και την Κύπρο, νέος φορέας στις κάλπες

Ευρωεκλογές 2024 / Ευρωεκλογές 2024: Επιτροπή για την εθνική κυριαρχία και την Κύπρο, νέος φορέας στις κάλπες

Όσο το πολιτικό σύστημα της χώρας επιμένει να την διατηρεί σε τροχιά υποτέλειας και εξάρτησης, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, αναφέρεται στη διακήρυξη
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Ο Διχασμός είναι εδώ, για ένα θέμα εξωτερικής πολιτικής (κυρίως).Οι πολίτες με κοινό νου ας σκεφθούμε τι θα μπορούσε να τον αποτρέψει και ας καταλογίσουμε ευθύνες στις επόμενες εκλογές.Τι θα έκαναν ας πούμε ΠΡΩΤΟ πέντε αδέλφια, όταν ο μακρινός ξάδελφος από τον διπλανό νομό διεκδικούσε τα εξ αδιαιρέτου χωράφια τους.