Μειώσεις μέχρι και 350 ευρώ για χιλιάδες συνταξιούχους

Μειώσεις μέχρι και 350 ευρώ για χιλιάδες συνταξιούχους Facebook Twitter
SOOC
5

Περικοπές στις κύριες και επικουρικές συντάξεις αναμένεται να προκύψουν μετά τον υπολογισμό στην προσωπική διαφορά, ενώ οι περικοπές για τους συνταξιούχους από την Πρωτοχρονιά του 2019 θα φθάσουν έως και 350 ευρώ τον μήνα.

Οι απώλειες αυτές μεταφράζονται σε χιλιάδες ευρώ για ολόκληρο το έτος.

Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα σύμφωνα με «τα Νέα» για το πόσο πρόκειται να χάσουν οι συνταξιούχοι από το επόμενο έτος όταν θα τεθούν σε εφαρμογή τα μέτρα. Η μείωση θα ανέρχεται στο 18% της προσωπικής διαφοράς τόσο στις κύριες όσο και στις επικουρικές συντάξεις.

Μια ασφαλισμένη στο ΙΚΑ με 28 έτη ασφάλισης και σύνταξη 1.140 ευρώ θα έχει απώλεια της τάξης των 205 ευρώ, η νέα της σύνταξη θα είναι δηλαδή στα 869 ευρώ το μήνα.


Ένας ασφαλισμένος στο ΙΚΑ με 40 έτη και σύνταξη μετά τις περικοπές που έγιναν ως σήμερα στα 1.184 ευρώ θα έχει μείωση 173 ευρώ και νέα σύνταξη στα 1.010 ευρώ το μήνα.


Συνταξιούχος ΠΕ του Δημοσίου με 35 έτη υπηρεσίας θα δει τη σύνταξή του να μειώνεται από τα 1.225 ευρώ στα 1.004 ευρώ θα έχει δηλαδή απώλειες 221 ευρώ το μήνα.


Ένας συνταξιούχος του πρώην ΤΕΒΕ με 30 έτη ασφάλισης θα δει τη σύνταξή του να μειώνεται από τα 985 ευρώ στα 807 ευρώ, με απώλειες στα 177 ευρώ τον μήνα.


Μια μητέρα ανηλίκου με ασφάλιση 20 ετών στο ΙΚΑ και 695 ευρώ κύρια και επικουρική σύνταξη θα έχει 100 ευρώ μείωση στην κύρια και 30 ευρώ στην επικουρική, θα χάσει δηλαδή μέσα σε έναν χρόνο 1.500 ευρώ, δηλαδή άνω των δύο συντάξεων.

Οικονομία
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
μάλλον δεν καταλαβαίνεις το νόημα απο το σχόλιο ετσι ?Τόσο δύσκολο να καταλάβεις οτι τέτοιου είδους ενέργειες δημιουργούν εντονες αντιδράσεις στα κοινωνικά στρώματα με αποτέλεσμα να στρέφονται σε ακραίες λύσεις? και ποιό το δίκαιο του εργάτη που αναφέρεις ? Να μειώνουν τις αποδοχές του και να τον οδηγούν στην εξαθλίωση ? να αυξάνουν τη φορολογία και να εκπληστειριάζουν τα σπίτια του ? να εχουν τούς νέους σε αβεβαιότητα για το μέλλον τους και σχεδόν όλους άνεργους? να γεμίζουν τούς δρόμους με επαίτες και άστεγους ? Αν κάτσεις και τα σκεφτείς όλα αυτά θα καταλάβεις γιατί μεγάλο μέρος της κοινωνίας στρέφεται στις ακραίες λύσεις όπως η Χ.Α. που ανέφερα στο παραπάνω σχόλιο μου. Αυτοί που μάς "κυβερνούν" φέρουν ολη την ευθύνη αγαπητό βλαχάκι...