Φωτογράφος παρενόχλησε σεξουαλικά την πριγκίπισσα Βικτώρια σε εκδήλωση της Σουηδικής Ακαδημίας Επιστημών

Φωτογράφος παρενόχλησε σεξουαλικά την πριγκίπισσα Βικτώρια σε εκδήλωση της Σουηδικής Ακαδημίας Επιστημών Facebook Twitter
1

Ο άνθρωπος που βρίσκεται στο επίκεντρου του σκανδάλου που έχει ταράξει τους κόλπους της Σουηδικής Ακαδημίας Επιστημών (της επιτροπής που απονέμει το Νόμπελ Λογοτεχνίας), ο Γάλλος φωτογράφος Ζαν Κλοντ Αρνό, κατηγορείται τώρα ότι παρενόχλησε σεξουαλικά την πριγκίπισσα Βικτώρια της Σουηδίας.

Ο ίδιος ο Αρνό αρνείται τις κατηγορίες που τον θέλουν να παρενόχλησε την πριγκίπισσα σε μία εκδήλωση της Ακαδημίας το 2006, παρότι σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Svenska Dagbladet» επικαλείται τρεις διαφορετικούς αυτόπτες μάρτυρες.

Μία εκ των μαρτύρων, η Ebba Witt-Brattström δήλωσε με τη σειρά της στην εφημερίδα «Expressen» πως είδε με τα μάτια της την βοηθό της πριγκίπισσας να τραβά με βία το χέρι του Αρνό.

«Η βοηθός της -ήταν πραγματικά το κάτι άλλο- μπήκε μπροστά και τον έσπρωξε μακριά» ανέφερε χαρακτηριστικά η Witt-Brattström.

Μέχρι στιγμής η Βασιλική Οικογένεια της Σουηδίας δεν έχει σχολιάσει επισήμως το ζήτημα, αν και εξέδωσε μία γενική ανακοίνωση εκφράζοντας την υποστήριξή της στην εκστρατεία #MeToo.

Αυτή είναι η τελευταία μίας σειράς καταγγελιών για σεξουαλικές επιθέσεις και παρενοχλήσεις που έχει δεχτεί ο Γάλλος φωτογράφος από τον περασμένο Νοέμβριο μέχρι σήμερα, προκαλώντας ένα κύμα παραιτήσεων από μέλη της Ακαδημίας, γεγονός που έχει θέσει εν αμφιβόλω την απονομή του φετινού Νόμπελ Λογοτεχνίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αρνό είναι παντρεμένος με το μέλος της Ακαδημίας, Καταρίνα Φρόστενσον.

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΟΥΒΑ ΗΠΑ ΜΠΛΑΚΑΟΥΤ ΚΑΥΣΙΜΑ

Διεθνή / Η Κούβα ανακοίνωσε ότι εξαντλήθηκαν τα καύσιμα για ηλεκτροπαραγωγή - Έως και 22 ώρες χωρίς ρεύμα

Η κατάσταση προκάλεσε νέες διαδηλώσεις στην κουβανική πρωτεύουσα, με εκατοντάδες ανθρώπους να βγαίνουν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τα συνεχή μπλακ άουτ και τις ελλείψεις καυσίμων
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΚΙΝΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ιρανικά μέσα αναφέρουν ότι η Τεχεράνη επέτρεψε τη διέλευση κινεζικών πλοίων από τα Στενά του Ορμούζ

Ένα κινεζικό υπερδεξαμενόπλοιο που μετέφερε 2 εκατομμύρια βαρέλια ιρακινού αργού πετρελαίου διέσχισε τα Στενά χθες Τετάρτη, σύμφωνα με δεδομένα παρακολούθησης πλοίων
THE LIFO TEAM
Ο Pedro Pascal πέταξε economy για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των private jets

Διεθνή / Ο Πέδρο Πασκάλ πέταξε οικονομική θέση για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των ιδιωτικών τζετ

Πρώην πιλότοι και ακτιβιστές καλούν τους σταρ να σταματήσουν να φτάνουν στις Κάννες με ιδιωτικά αεροπλάνα, μετά από στοιχεία που δείχνουν ότι πέρυσι 750 τέτοιες πτήσεις προς το φεστιβάλ κατανάλωσαν περίπου 2 εκατομμύρια λίτρα κηροζίνης. Ως αντίπαλο παράδειγμα δείχνουν τον Πέδρο Πασκάλ, που είχε ταξιδέψει στην οικονομική θέση.
THE LIFO TEAM
Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Διεθνή / Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Το Ανώτερο Δικαστήριο της Οσάκα έκρινε ότι το οικογενειακό μητρώο της Ιαπωνίας, που αναγνωρίζει μόνο «άνδρες» και «γυναίκες», παραβιάζει την αρχή της ισότητας. Η απόφαση δεν αλλάζει ακόμη άμεσα το σύστημα, αλλά ανοίγει έναν κρίσιμο δρόμο για τη νομική αναγνώριση non-binary ατόμων στη χώρα.
THE LIFO TEAM
ΣΑΜ ΑΛΤΜΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ OPENAI

Διεθνή / Μασκ vs. OpenAI: «Ένιωσα ότι μας είχε εγκαταλείψει, ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις του», κατέθεσε ο Άλτμαν

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI κατέθεσε ότι αισθάνθηκε πως ο Έλον Μασκ «εγκατέλειψε» την εταιρεία του και την έφερε «σε πολύ δύσκολη θέση», καθώς οι δύο πλευρές διεκδικούσαν τον έλεγχο
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Αν κάποιος παρενοχλεί σε δημόσιο χώρο τη διάδοχο μιας χώρας (μιας χώρας που θεωρείται δημοκρατική και πρωτοπόρος σε θέματα ισότητας φύλων), σε μία εκδήλωση που αφορά ένα θεσμό με παγκόσμια εμβέλεια και ο πατέρας της (σε θέση ισχύος) δεν κάνει τίποτα, ποιες είναι οι πιθανότητες για τις υπόλοιπες γυναίκες στον κόσμο;