Φωτογράφος παρενόχλησε σεξουαλικά την πριγκίπισσα Βικτώρια σε εκδήλωση της Σουηδικής Ακαδημίας Επιστημών

Φωτογράφος παρενόχλησε σεξουαλικά την πριγκίπισσα Βικτώρια σε εκδήλωση της Σουηδικής Ακαδημίας Επιστημών Facebook Twitter
1

Ο άνθρωπος που βρίσκεται στο επίκεντρου του σκανδάλου που έχει ταράξει τους κόλπους της Σουηδικής Ακαδημίας Επιστημών (της επιτροπής που απονέμει το Νόμπελ Λογοτεχνίας), ο Γάλλος φωτογράφος Ζαν Κλοντ Αρνό, κατηγορείται τώρα ότι παρενόχλησε σεξουαλικά την πριγκίπισσα Βικτώρια της Σουηδίας.

Ο ίδιος ο Αρνό αρνείται τις κατηγορίες που τον θέλουν να παρενόχλησε την πριγκίπισσα σε μία εκδήλωση της Ακαδημίας το 2006, παρότι σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Svenska Dagbladet» επικαλείται τρεις διαφορετικούς αυτόπτες μάρτυρες.

Μία εκ των μαρτύρων, η Ebba Witt-Brattström δήλωσε με τη σειρά της στην εφημερίδα «Expressen» πως είδε με τα μάτια της την βοηθό της πριγκίπισσας να τραβά με βία το χέρι του Αρνό.

«Η βοηθός της -ήταν πραγματικά το κάτι άλλο- μπήκε μπροστά και τον έσπρωξε μακριά» ανέφερε χαρακτηριστικά η Witt-Brattström.

Μέχρι στιγμής η Βασιλική Οικογένεια της Σουηδίας δεν έχει σχολιάσει επισήμως το ζήτημα, αν και εξέδωσε μία γενική ανακοίνωση εκφράζοντας την υποστήριξή της στην εκστρατεία #MeToo.

Αυτή είναι η τελευταία μίας σειράς καταγγελιών για σεξουαλικές επιθέσεις και παρενοχλήσεις που έχει δεχτεί ο Γάλλος φωτογράφος από τον περασμένο Νοέμβριο μέχρι σήμερα, προκαλώντας ένα κύμα παραιτήσεων από μέλη της Ακαδημίας, γεγονός που έχει θέσει εν αμφιβόλω την απονομή του φετινού Νόμπελ Λογοτεχνίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αρνό είναι παντρεμένος με το μέλος της Ακαδημίας, Καταρίνα Φρόστενσον.

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αποξένωση στην οικογένεια Μπέκαμ δεν είναι ούτε σπάνια ούτε μοναδική, εξηγούν ψυχαναλυτές

Διεθνή / Η αποξένωση στην οικογένεια Μπέκαμ δεν είναι ούτε σπάνια ούτε μοναδική, εξηγούν ψυχαναλυτές

Οι οικογενειακές ρήξεις είναι πιο συχνές απ’ όσο πιστεύουν οι άνθρωποι και συνήθως προκαλούνται από κακοποίηση, νέους συντρόφους και διαφορετικές πεποιθήσεις
THE LIFO TEAM
ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΗΠΑ ΕΕ ΔΑΝΙΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Έτοιμη να δράσει η ΕΕ εάν χρειαστεί»: Μήνυμα Φον ντερ Λάιεν για Γροιλανδία και δασμούς

«Ζητούμε από τους συμμάχους μας να κατανοήσουν ότι η Γροιλανδία πρέπει να γίνει μέρος των Ηνωμένων Πολιτειών» επέμεινε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Σκοτ Μπέσεντ
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Αν κάποιος παρενοχλεί σε δημόσιο χώρο τη διάδοχο μιας χώρας (μιας χώρας που θεωρείται δημοκρατική και πρωτοπόρος σε θέματα ισότητας φύλων), σε μία εκδήλωση που αφορά ένα θεσμό με παγκόσμια εμβέλεια και ο πατέρας της (σε θέση ισχύος) δεν κάνει τίποτα, ποιες είναι οι πιθανότητες για τις υπόλοιπες γυναίκες στον κόσμο;