Φωτογράφος παρενόχλησε σεξουαλικά την πριγκίπισσα Βικτώρια σε εκδήλωση της Σουηδικής Ακαδημίας Επιστημών

Φωτογράφος παρενόχλησε σεξουαλικά την πριγκίπισσα Βικτώρια σε εκδήλωση της Σουηδικής Ακαδημίας Επιστημών Facebook Twitter
1

Ο άνθρωπος που βρίσκεται στο επίκεντρου του σκανδάλου που έχει ταράξει τους κόλπους της Σουηδικής Ακαδημίας Επιστημών (της επιτροπής που απονέμει το Νόμπελ Λογοτεχνίας), ο Γάλλος φωτογράφος Ζαν Κλοντ Αρνό, κατηγορείται τώρα ότι παρενόχλησε σεξουαλικά την πριγκίπισσα Βικτώρια της Σουηδίας.

Ο ίδιος ο Αρνό αρνείται τις κατηγορίες που τον θέλουν να παρενόχλησε την πριγκίπισσα σε μία εκδήλωση της Ακαδημίας το 2006, παρότι σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Svenska Dagbladet» επικαλείται τρεις διαφορετικούς αυτόπτες μάρτυρες.

Μία εκ των μαρτύρων, η Ebba Witt-Brattström δήλωσε με τη σειρά της στην εφημερίδα «Expressen» πως είδε με τα μάτια της την βοηθό της πριγκίπισσας να τραβά με βία το χέρι του Αρνό.

«Η βοηθός της -ήταν πραγματικά το κάτι άλλο- μπήκε μπροστά και τον έσπρωξε μακριά» ανέφερε χαρακτηριστικά η Witt-Brattström.

Μέχρι στιγμής η Βασιλική Οικογένεια της Σουηδίας δεν έχει σχολιάσει επισήμως το ζήτημα, αν και εξέδωσε μία γενική ανακοίνωση εκφράζοντας την υποστήριξή της στην εκστρατεία #MeToo.

Αυτή είναι η τελευταία μίας σειράς καταγγελιών για σεξουαλικές επιθέσεις και παρενοχλήσεις που έχει δεχτεί ο Γάλλος φωτογράφος από τον περασμένο Νοέμβριο μέχρι σήμερα, προκαλώντας ένα κύμα παραιτήσεων από μέλη της Ακαδημίας, γεγονός που έχει θέσει εν αμφιβόλω την απονομή του φετινού Νόμπελ Λογοτεχνίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αρνό είναι παντρεμένος με το μέλος της Ακαδημίας, Καταρίνα Φρόστενσον.

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Αν κάποιος παρενοχλεί σε δημόσιο χώρο τη διάδοχο μιας χώρας (μιας χώρας που θεωρείται δημοκρατική και πρωτοπόρος σε θέματα ισότητας φύλων), σε μία εκδήλωση που αφορά ένα θεσμό με παγκόσμια εμβέλεια και ο πατέρας της (σε θέση ισχύος) δεν κάνει τίποτα, ποιες είναι οι πιθανότητες για τις υπόλοιπες γυναίκες στον κόσμο;