ΤΩΡΑ: Εξετάζουν την έξοδο της Κύπρου από το ευρώ

ΤΩΡΑ: Εξετάζουν την έξοδο της Κύπρου από το ευρώ Facebook Twitter
7

Το ενδεχόμενο εξόδου της Κύπρου από την ευρωζώνη συζητήθηκε σε έκτακτη τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήσαν χθες ευρωπαίοι αξιωματούχοι, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες, μεταξύ των μελών του Eurogroup Working Group, αλλά και εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με στόχο να εξευρεθούν τρόποι θωράκισης της ευρωζώνης σε ενδεχόμενη χρεοκωπία της Κύπρου, με προτεινόμενη λύση, ακόμη και την έξοδο της χώρας από το κοινό νόμισμα. 

Σύμφωνα με το πρακτορείο, η Κύπρος αποφάσισε να μην συμμετάσχει στην τηλεδιάσκεψη, γεγονός που δυσαρέστησε πολλούς από τους ευρωπαίους αξιωματούχους. "Η κυπριακή Βουλή προφανώς είναι πολύ φορτισμένη συναισθηματκά και δεν πρόκειται να αποφασίσει τίποτα. Εάν η Κύπρος δεν επιθυμεί καν να συμμετάσχει στην τηλεδιάσκεψη, αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα για εμάς" δήλωσε ο Γάλλος εκπρόσωπος, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων.

Ο Γερμανός εκπρόσωπος, επισήμανε την ανάγκη εξεύρεσης λύσης για τις δύο μεγάλες κυπριακές τράπεζες, και οι δύο από τις οποίες απειλούνται με κατάρρευση, και αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο εξόδου της Κύπρου από την ευρωζώνη. Στο ενδεχόμενο εξόδου, σημείωσαν οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι, θα πρέπει να διασφαλιστεί η θωράκιση της ευρωζώνης από τις όποιες επιπτώσεις και να διασφαλιστεί ότι η κρίση δεν θα μεταδοθεί στην Ελλάδα.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Άντριου-Τζέφρι Έπσταϊν: Φέρονται να ζήτησαν από χορεύτρια ερωτική συνεύρεση και με τους δύο

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου-Τζέφρι Έπσταϊν: Φέρονται να ζήτησαν από χορεύτρια ερωτική συνεύρεση και με τους δύο

Οι δικηγόροι της αναφέρουν ότι είχε δεχτεί πρόταση αμοιβής 10.000 δολαρίων για να χορέψει σε ιδιωτικό πάρτι στην κατοικία του Έπσταϊν - Της είπε ότι θα πληρωνόταν επιπλέον και την πίεσαν να εμπλακεί σε σεξουαλικές πράξεις μαζί τους
THE LIFO TEAM