ΤΩΡΑ: Εξετάζουν την έξοδο της Κύπρου από το ευρώ

ΤΩΡΑ: Εξετάζουν την έξοδο της Κύπρου από το ευρώ Facebook Twitter
7

Το ενδεχόμενο εξόδου της Κύπρου από την ευρωζώνη συζητήθηκε σε έκτακτη τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήσαν χθες ευρωπαίοι αξιωματούχοι, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες, μεταξύ των μελών του Eurogroup Working Group, αλλά και εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με στόχο να εξευρεθούν τρόποι θωράκισης της ευρωζώνης σε ενδεχόμενη χρεοκωπία της Κύπρου, με προτεινόμενη λύση, ακόμη και την έξοδο της χώρας από το κοινό νόμισμα. 

Σύμφωνα με το πρακτορείο, η Κύπρος αποφάσισε να μην συμμετάσχει στην τηλεδιάσκεψη, γεγονός που δυσαρέστησε πολλούς από τους ευρωπαίους αξιωματούχους. "Η κυπριακή Βουλή προφανώς είναι πολύ φορτισμένη συναισθηματκά και δεν πρόκειται να αποφασίσει τίποτα. Εάν η Κύπρος δεν επιθυμεί καν να συμμετάσχει στην τηλεδιάσκεψη, αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα για εμάς" δήλωσε ο Γάλλος εκπρόσωπος, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων.

Ο Γερμανός εκπρόσωπος, επισήμανε την ανάγκη εξεύρεσης λύσης για τις δύο μεγάλες κυπριακές τράπεζες, και οι δύο από τις οποίες απειλούνται με κατάρρευση, και αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο εξόδου της Κύπρου από την ευρωζώνη. Στο ενδεχόμενο εξόδου, σημείωσαν οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι, θα πρέπει να διασφαλιστεί η θωράκιση της ευρωζώνης από τις όποιες επιπτώσεις και να διασφαλιστεί ότι η κρίση δεν θα μεταδοθεί στην Ελλάδα.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Διεθνή / Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Ο Τσαρλς Σπένσερ μιλά πρώτη φορά ανοιχτά για την περίφημη συνέντευξη Panorama του 1995 και τις τραγικές συνέπειες που θεωρεί ότι είχε στη ζωή της αδελφής του
LIFO NEWSROOM
Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Διεθνή / Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Οι ευρωβουλευτές κατέληξαν επίσης σε συμφωνία για τη δημιουργία ενός ταμείου για την επιτάχυνση του μετασχηματισμού των αλυσίδων εφοδιασμού στον τομέα της άμυνας (FAST)
LIFO NEWSROOM
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Διεθνή / Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Το δικαστήριο ξεκαθάρισε ότι η Πολωνία δεν υποχρεώνεται να αλλάξει τη νομοθεσία της, αλλά οφείλει να αναγνωρίζει τους συγκεκριμένους γάμους όταν έχουν συναφθεί εντός της ΕΕ
LIFO NEWSROOM