ΤΩΡΑ: Εξετάζουν την έξοδο της Κύπρου από το ευρώ

ΤΩΡΑ: Εξετάζουν την έξοδο της Κύπρου από το ευρώ Facebook Twitter
7

Το ενδεχόμενο εξόδου της Κύπρου από την ευρωζώνη συζητήθηκε σε έκτακτη τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήσαν χθες ευρωπαίοι αξιωματούχοι, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες, μεταξύ των μελών του Eurogroup Working Group, αλλά και εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με στόχο να εξευρεθούν τρόποι θωράκισης της ευρωζώνης σε ενδεχόμενη χρεοκωπία της Κύπρου, με προτεινόμενη λύση, ακόμη και την έξοδο της χώρας από το κοινό νόμισμα. 

Σύμφωνα με το πρακτορείο, η Κύπρος αποφάσισε να μην συμμετάσχει στην τηλεδιάσκεψη, γεγονός που δυσαρέστησε πολλούς από τους ευρωπαίους αξιωματούχους. "Η κυπριακή Βουλή προφανώς είναι πολύ φορτισμένη συναισθηματκά και δεν πρόκειται να αποφασίσει τίποτα. Εάν η Κύπρος δεν επιθυμεί καν να συμμετάσχει στην τηλεδιάσκεψη, αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα για εμάς" δήλωσε ο Γάλλος εκπρόσωπος, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων.

Ο Γερμανός εκπρόσωπος, επισήμανε την ανάγκη εξεύρεσης λύσης για τις δύο μεγάλες κυπριακές τράπεζες, και οι δύο από τις οποίες απειλούνται με κατάρρευση, και αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο εξόδου της Κύπρου από την ευρωζώνη. Στο ενδεχόμενο εξόδου, σημείωσαν οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι, θα πρέπει να διασφαλιστεί η θωράκιση της ευρωζώνης από τις όποιες επιπτώσεις και να διασφαλιστεί ότι η κρίση δεν θα μεταδοθεί στην Ελλάδα.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Gen Z μίλησε»: Στο Νεπάλ οι φοιτητές διάλεξαν για μεταβατική πρωθυπουργό μια 73χρονη πρώην ανώτατη δικαστή

Διεθνή / «Η Gen Z μίλησε»: Στο Νεπάλ οι φοιτητές διάλεξαν για μεταβατική πρωθυπουργό μια 73χρονη πρώην ανώτατη δικαστή

Ο διορισμός της Σουσίλα Κάρκι ήταν απαίτηση των φοιτητών που βγήκαν μαζικά στους δρόμους καταγγέλλοντας τη διαφθορά και την απαγόρευση των social media.
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Απαγόρευσαν σε γυναίκα να ταΐζει εκατοντάδες περιστέρια που είχαν κατακλύσει μία πολυκατοικία

Διεθνή / Ιταλία: Απαγόρευσαν σε γυναίκα να ταΐζει περιστέρια γιατί είχαν κατακλύσει ολόκληρη πολυκατοικία

Η απαγόρευση επιβλήθηκε μετά από την οργή των ενοίκων της πολυκατοικίας, που όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν ζούσαν μία «κόλαση» από τα φτερά και τα περιττώματα
LIFO NEWSROOM
«Άκουσα φωνές, έλεγχαν το μυαλό μου»: Τι είπε από τη φυλακή ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Ιρίνα Ζαρούτσκα

Διεθνή / «Άκουσα φωνές, έλεγχαν το μυαλό μου»: Τι είπε από τη φυλακή ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Ιρίνα Ζαρούτσκα

Ο 34χρονος, που έχει διαγνωστεί με σχιζοφρένεια, ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση είχε φυτέψει «υλικά» στον εγκέφαλό του και ότι αυτοί τον «έλεγχαν» τη στιγμή της επίθεσης
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Υποψίες για ρωσική ανάμειξη μετά την τοποθέτηση κεφαλιών γουρουνιών σε τζαμιά του Παρισιού

Διεθνή / Γαλλία: Υποψίες για ρωσική ανάμειξη μετά την τοποθέτηση κεφαλιών γουρουνιών σε τζαμιά του Παρισιού

Οι γαλλικές αρχές εκφράζουν ανησυχία ότι οι επιθέσεις αυτού του τύπου, αν και συμβολικές, αποσκοπούν στο να ενισχύσουν τις εσωτερικές εντάσεις και να διχάσουν την κοινή γνώμη
LIFO NEWSROOM