«Ευτυχώς, δεν είναι Μις Τραβεστί»: τα χυδαία, ρατσιστικά σχόλια εναντίον της Μις Βέλγιο

1

Η Angeline Flor Pua στέφθηκε Μις Βέλγιο μόλις το προηγούμενο Σάββατο. Όμως, μόλις λίγες ώρες μετά τη στέψη της, η 22χρονη έγινε στόχος σκληρότατων ρατσιστικών σχολίων.

«Ευτυχώς δεν είναι Μις Τραβεστί», «Γιατί; Δεν είναι ρατσισμός που ένα παιδί Φιλιππινέζων ανακηρύσσεται Μις Βέλγιο;», ήταν μερικά από τα σχόλια που κινούνταν στο ίδιο -και σαφώς χυδαιότερο- ύφος. Η νεαρή γυναίκα δήλωσε σοκαρισμένη απ' όλο αυτό το μίσος, απαντώντας ότι μπορεί να δείξει ταυτότητα, τίτλους σπουδών και διαμονής, ότι δηλαδή έχει γεννηθεί, μεγαλώσει και σπουδάσει στο Βέλγιο και ζει εκεί όλη της τη ζωή. 

Η Pua δηλώνει σοκαρισμένη για ακόμη έναν λόγο: λέει πως ποτέ πριν στη ζωή της δεν είχε γίνει στόχος ρατσιστικής επίθεσης. Στο σχολείο, στη δουλειά, στις κοινωνικές της δραστηριότητες ποτέ κάποιος δεν της επιτέθηκε για την καταγωγή και τα χαρακτηριστικά της φυλής της. Κυρίως, ο ρατσισμός στο «σήμερα» την απασχολεί και οι διαστάσεις που παίρνει σε παγκόσμιο επίπεδο από την αυξανόμενη ρητορική μίσους και τα ρατσιστικά ξεσπάσματα των τελευταίων ετών. 

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΝΑΡΚΕΣ ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ

Διεθνή / Τραμπ: «Εάν το Ιράν δεν αφαιρέσει τις νάρκες από τα Στενά του Ορμούζ, θα υπάρξουν συνέπειες άνευ προηγουμένου»

Η προειδοποίηση Τραμπ, το μήνυμα Νετανιάχου «προς τον λαό του Ιράν» και η στάση της Τεχεράνης εν μέσω των κλιμακούμενων εντάσεων στη Μέση Ανατολή
THE LIFO TEAM
ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΪΝ ΑΝΤΡΙΟΥ

Διεθνή / Αρχεία Έπσταϊν: Η πρώην βοηθός του Άντριου ετοιμάζεται να καταθέσει στην Αστυνομία

Η Σάρλοτ Μάνλεϊ φέρεται να οργάνωσε την επίσκεψη μιας μασέζ – φίλης της Μάξγουελ – στο Παλάτι για λογαριασμό του Άντριου, με έξοδα που χρεώθηκαν στον τραπεζικό λογαριασμό του Μπάκιγχαμ
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Η μ@λ@κι@ με τα social media είναι ότι πάντα θα βρεθούν μερικοί να πουν μια παράλογη βλακεία (ταμπουρωμένοι και πίσω από την ανωνυμία). Το θέμα είναι κατά πόσο αυτή η βλακεία έχει γενική αποδοχή.Με δυσκολία μπορώ να πιστέψω ότι στο Βέλγιο, το οποίο συναπαρτίζεται από δύο διαφορετικές φυλές, στο οποίο υπάρχει μια μακρά παράδοση ανεκτικότητας όπως σε όλες τις κάτω χώρες, υπάρχει γενικευμένο πρόβλημα ρατσισμού. Αν υφίσταται κάτι τέτοιο είναι απόδειξη ότι ανατέλλει μια προβληματική για την Ευρώπη εποχή.